Κατερίνη - Πιερία
Παρασκευή, 9 Ιουνίου, 2023
  • Αγγελίες
  • Επικοινωνία
  • Πρωτοσέλιδα
  • Καιρός
  • Κλιματική Κρίση
No #1 ραδιόφωνο της Κατερίνης!
Ολύμπιο Βήμα - Νέα και Ειδήσεις από Κατερίνη και Πιερία
Θετικό Φροντιστήριο
  • Εκλογές 2023
  • Κατερίνη
  • Πιερία
  • ΒΗΜΑ…τίζοντας
  • Επικαιρότητα
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Οικονομία
  • Πολιτισμός
  • Υγεία
  • Τουρισμός
  • Άρθρα – Απόψεις
  • Αθλητικά
No Result
View All Result
  • Εκλογές 2023
  • Κατερίνη
  • Πιερία
  • ΒΗΜΑ…τίζοντας
  • Επικαιρότητα
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Οικονομία
  • Πολιτισμός
  • Υγεία
  • Τουρισμός
  • Άρθρα – Απόψεις
  • Αθλητικά
No Result
View All Result
No Result
View All Result
Ολύμπιο Βήμα - Νέα και Ειδήσεις από Κατερίνη και Πιερία
Εκπαιδευτήρια Πλάτων

Αρχική » Πολιτισμός » Σινεμά-Tv » Η Παραλία Κατερίνης στα γυρίσματα της επόμενης παραγωγής του Ιταλοκαναδού σκηνοθέτη Bruno Pischiutta

Η Παραλία Κατερίνης στα γυρίσματα της επόμενης παραγωγής του Ιταλοκαναδού σκηνοθέτη Bruno Pischiutta

Ο Ιταλοκαναδός σκηνοθέτης Bruno Pischiutta επιλέγει την Παραλία Κατερίνης ως τοποθεσία για τα γυρίσματα της επόμενης μεγαλοπαραγωγής του, "Η Τριλογία"

Ολύμπιο ΒήμαΟλύμπιο Βήμα
Δευτέρα, 22 Μαΐου 2023, 16:38
Σινεμά-Tv
0 0
A A
Η Παραλία Κατερίνης γυρίσματα της επόμενης παραγωγής του Ιταλοκαναδού σκηνοθέτη Bruno Pischiutta

Ο Bruno Pischiutta, ο οποίος πρόσφατα διορίστηκε μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου, έχει συμπαθήσει την περιοχή στους πρόποδες του Ολύμπου, στην οποία συχνάζει εδώ και πολλά χρόνια.

Η ταινία που θα γυρίσει ο Pischiutta στην Παραλία Κατερίνης είναι μία από τις τρεις μεγάλες ταινίες που έχει γράψει και αποτελούν την “Τριλογία”, ενώ οι άλλες δύο θα γυριστούν στο Λονδίνο, στο Ηνωμένο Βασίλειο.

ADVERTISEMENT

Η ταινία, η οποία έχει προγραμματιστεί να γυριστεί στην Ελλάδα, θα παρουσιάζει τα πανέμορφα τοπία της περιοχής που βρίσκεται ανάμεσα στο Αιγαίο Πέλαγος και τον αρχαίο Όλυμπο των θεών και θα περιλαμβάνει ένα καστ διεθνών ηθοποιών που θα φτάσει στο μικρό χωριό της Παραλίας.

Σε άρθρο του Αμερικανού δημοσιογράφου Φράνκι Στάιν που δημοσιεύεται στο Film Daily, ο συγγραφέας αφηγείται την πρώιμη αναγνώριση του Πισιούτα στην επαγγελματική του καριέρα και την πορεία του μέχρι να γίνει μέλος της Ακαδημίας.

Η εισαγωγή του Στάιν έχει ως εξής: “Ποιος λέει ότι δεν μπορείς να συνδυάσεις την πλούσια κινηματογραφική κληρονομιά της Ευρώπης με τη σύγχρονη κινηματογραφική σκηνή; Το τελευταίο αξιοσημείωτο γεγονός στον κόσμο του κινηματογράφου αποδεικνύει το αντίθετο. Ο Bruno Pischiutta, ο διάσημος ιδρυτής της καναδικής εταιρείας Global Film Studio, εισήχθη ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Η είδηση ανακοινώθηκε στις 9 Μαΐου στο Βερολίνο της Γερμανίας, κατά τη διάρκεια του εορτασμού της Ημέρας Ειρήνης και Ενότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης”.

Ας ρίξουμε μια ματιά σε όλες τις υπέροχες λεπτομέρειες αυτού του νέου ζωντανού θρύλου.

Εξαίσια ξεκινήματα

Η Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου έχει ιστορία που χρονολογείται από το 1989, όταν ιδρύθηκε από μια ομάδα καταξιωμένων κινηματογραφιστών, μεταξύ των οποίων ο πρώτος πρόεδρός της Ίνγκμαρ Μπέργκμαν, ο Φεντερίκο Φελίνι και ο Μπερνάρντο Μπερτολούτσι. Η αποστολή της; Να καλλιεργεί τα συμφέροντα της ευρωπαϊκής κινηματογραφικής βιομηχανίας. Σήμερα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του κινηματογραφικού κόσμου και φιλοξενεί κάθε χρόνο τα Ευρωπαϊκά Βραβεία Κινηματογράφου, όπου γιορτάζεται και αναγνωρίζεται η αφρόκρεμα των ευρωπαϊκών ταινιών.

Η εισαγωγή του Bruno Pischiutta φέρνει μαζί της μια αίσθηση νοσταλγίας. Ο αριστοτέχνης σκηνοθέτης αναλογίζεται τη διαδρομή του, από το ξεκίνημά του ως ηθοποιός του θεάτρου σε ρόλους από τον Τσέχωφ έως τον Σαίξπηρ, μέχρι την πρώτη του προσέγγιση στον κινηματογράφο ως νεαρός ηθοποιός, όπου σε ηλικία μόλις δεκαεννέα ετών κέρδισε το βραβείο των κριτικών για τον καλύτερο δευτεραγωνιστή στο Φεστιβάλ Βενετίας για την ερμηνεία του στην ταινία “Uomini Contro” (Πολλοί πόλεμοι πριν).

Η Παραλία Κατερίνης γυρίσματα της επόμενης παραγωγής του Ιταλοκαναδού σκηνοθέτη Bruno Pischiutta

Ταξίδι στην Ακαδημία

Εκτός από την καριέρα του ως ηθοποιός, ο Pischiutta επιχείρησε να ασχοληθεί με τη σκηνοθεσία και είχε το προνόμιο να μοιραστεί το πάθος του με Ιταλούς σπουδαίους όπως ο Paolo Uccello, ο Domenico Pertica και ο Federico Fellini. Ο τελευταίος μάλιστα τον αναγνώρισε ως τον καλύτερο νέο σκηνοθέτη της Ιταλίας, γεγονός που αποδεικνύει την κινηματογραφική δεινότητα του Pischiutta.

Αναπολώντας το παρελθόν του, ο Pischiutta θυμάται τη συνάντηση με τον Fellini για πρώτη φορά στη Ρώμη, μια συνάντηση που τον οδήγησε να λάβει το διάσημο βραβείο Premio Simpatia. Το βραβείο αυτό, που είχε δοθεί προηγουμένως στους Ιταλούς σκηνοθέτες Φελίνι και Ζεφιρέλι, αποτέλεσε μνημειώδη στιγμή στην καριέρα του Pischiutta.

Το σκηνοθετικό του όραμα αναγνωρίστηκε περαιτέρω όταν η σύγχρονη διασκευή της Θείας Κωμωδίας του Δάντη Αλιγκιέρι, με τίτλο “Η Κωμωδία”, του χάρισε συγκρίσεις με το μοναδικό κινηματογραφικό στυλ του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν.

Πιο πρόσφατα, η μεγάλου μήκους ταινία του, “Punctured Hope: A Story about Trokosi and the Young Girls' Slavery in Today's West Africa”, προκρίθηκε για υποψηφιότητα στα Academy Awards® του 2010 στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η Πολιτική Κινηματογραφική Εταιρεία του Χόλιγουντ πρότεινε την ταινία για δύο βραβεία, “Καλύτερη έκθεση ταινίας” και “Καλύτερη ταινία για τα ανθρώπινα δικαιώματα”, ενώ οι άλλες ταινίες που συμμετείχαν στο διαγωνισμό ήταν οι “Avatar”, “Inglorious Basterds” και “Invictus”.

Ένα νέο κεφάλαιο

Σήμερα, ως αναγνωρισμένο μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου, ο Pischiutta αναγνωρίζει αυτό ως ένα από τα σημαντικότερα ορόσημα της λαμπρής καριέρας του. Η ειλικρινής ευγνωμοσύνη του απευθύνεται στον φίλο του και συνάδελφο μέλος της Ακαδημίας, τον Kostadin Bonev, τον Βούλγαρο σκηνοθέτη που τον σύστησε στην Ακαδημία εν μέσω ενός πυρετώδους προγράμματος γυρισμάτων στη Νέα Υόρκη.

Το Global Film Studio, υπό την ηγεσία του Pischiutta, ασχολείται επί του παρόντος με την παραγωγή του πολυαναμενόμενου έργου “The Trilogy”, το οποίο αγγίζει επίκαιρα θέματα της εποχής μας, συμπεριλαμβανομένης της ελευθερίας του λόγου.

Το έργο περιλαμβάνει τρεις αφηγηματικές ταινίες σε σενάριο και σκηνοθεσία της Pischiutta και τρία ντοκιμαντέρ με την καθοδήγηση της Daria Trifu. Τα γυρίσματα θα πραγματοποιηθούν στο Λονδίνο, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ελλάδα. Το έργο βρίσκεται επί του παρόντος σε στάδιο προπαραγωγής και οι ημερομηνίες των γυρισμάτων θα επιβεβαιωθούν σύντομα.

Η πορεία του Bruno Pischiutta από νεαρός ηθοποιός του θεάτρου σε διάσημο μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου αποτελεί μια διαφωτιστική μαρτυρία της αφοσίωσης και του πάθους του για την τέχνη του κινηματογράφου. Καθώς ξεκινάει αυτό το νέο κεφάλαιο, δεν μπορεί κανείς παρά να αναρωτηθεί: Ποιες καινοτόμες και εμπνευσμένες αφηγήσεις θα φέρει ο Pischiutta στην οθόνη?

Διαβάστε Ακόμη

Πέθανε η Νόνικα Γαληνέα

Το Φεστιβάλ Δράμας στο  Lοs Angeles Greek Film Festival

Σπουδαία διάκριση του ΑΠΘ στον Χριστόφορο Παπακαλιάτη για το «Μaestro»: «Άνοιξε πόρτες σπιτιών με προβλήματα κακοποίησης»

Σινεμά: Οι ταινίες της εβδομάδας 25/5-31/5 (trailers)

Ετικέτες: Bruno PischiuttaΓυρίσματαΌλυμποςΠαραλία ΚατερίνηςΤαινίες
Ολύμπιο Βήμα στο Google News Ακολουθήστε το Ολύμπιο Βήμα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση
Tags - Ολύμπιο Βήμα  Κατερίνη  Φεστιβάλ Ολύμπου Πανελλήνιες Όλυμπος Εκλογές 2023  Τέμπη  Καιρός  Βημα...τίζοντας  Πιερία  κλιματική αλλαγή Πιερικός Εργασία - Αγγελίες Ουκρανία  Επιδοτήσεις  αθλητικές μεταδόσεις Δήμος Κατερίνης
Ολύμπιο Βήμα

Ολύμπιο Βήμα

Νέα και Ειδήσεις από Κατερίνη και Πιερία
Κατερίνη και Πιερία - Νέα, Ειδήσεις, Επικαιρότητα, αθλητικά, άρθρα και απόψεις, αγγελίες, ο καιρός.
Η καθημερινή εφημερίδα για την Κατερίνη και την Πιερία, από το 1974, στην ηλεκτρονική της έκδοση.
Καθημερινή ενημέρωση της Κατερίνης και της Πιερίας, με Τοπικά Νέα και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Διαβάστε Ακόμη

Ο Ιντιάνα Τζόουνς κλείνει την καριέρα του με τον Αρχιμήδη και τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων! (νέο τρέιλερ)

Ο Ιντιάνα Τζόουνς κλείνει την καριέρα του με τον Αρχιμήδη και τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων! (νέο τρέιλερ)

23 Μαΐου 2023
Σινεμά: Οι ταινίες της εβδομάδας 4/5 10/5 (trailers)

Σινεμά: Οι ταινίες της εβδομάδας 4/5-10/5 (trailers)

4 Μαΐου 2023
Πρωτομαγιά και κινηματογράφος – Κλασικές ταινίες που ταυτίστηκαν με τους εργατικούς αγώνες

Πρωτομαγιά και κινηματογράφος – Κλασικές ταινίες που ταυτίστηκαν με τους εργατικούς αγώνες (trailers)

1 Μαΐου 2023
Σινεμά: Οι ταινίες της εβδομάδας 13/4 – 19/4 (trailers)

Σινεμά: Οι ταινίες της εβδομάδας 13/4 – 19/4 (trailers)

15 Απριλίου 2023
Η κατάρα ενός συναρπαστικού ρόλου: Τι συνέβη στους ηθοποιούς που έπαιξαν τον Ιησού στις ταινίες

Η κατάρα ενός συναρπαστικού ρόλου: Τι συνέβη στους ηθοποιούς που έπαιξαν τον Ιησού στις ταινίες

10 Απριλίου 2023
Σινεμά: Οι ταινίες της εβδομάδας 6/4 – 12/4 (trailers)

Σινεμά: Οι ταινίες της εβδομάδας 6/4 – 12/4 (trailers)

6 Απριλίου 2023
«Διάκος ο ηρωομάρτυς» – Συνεχίζονται με επιτυχία οι προβολές της νέας ταινίας της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους

«Διάκος ο ηρωομάρτυς» – Συνεχίζονται με επιτυχία οι προβολές της νέας ταινίας της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους

6 Απριλίου 2023
Σινεμά: Οι ταινίες της εβδομάδας 30/3 – 6/4 (trailers)

Σινεμά: Οι ταινίες της εβδομάδας 30/3 – 6/4 (trailers)

30 Μαρτίου 2023
ADVERTISEMENT
Hondos Center
ΔΕΗ DIGITAL


Ελένη Ελευθεριάδου - Ψυχολόγος
Spiroulina 300x250
Κωνσταντινίδης Εμπόριο Σιδήρου

ADVERTISEMENT

Ενημέρωση - Νέα και Ειδήσεις

Τέλεση πάνδημου ετήσιου μνημόσυνου στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα

Τέλεση πάνδημου ετήσιου μνημόσυνου στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα

9 Ιουνίου 2023
Τι θα φάμε σήμερα – Στραπατσάδα

Τι θα φάμε σήμερα – Στραπατσάδα

9 Ιουνίου 2023
Πως θα συνεχίσει η τουριστική περίοδος στην Λεπτοκαρυά Πιερίας;

Πως θα συνεχίσει η τουριστική περίοδος στην Λεπτοκαρυά Πιερίας;

9 Ιουνίου 2023
Έντονη κίνηση στο Λιτόχωρο – Προβλέπεται μια καλή τουριστική  περίοδος

Έντονη κίνηση στο Λιτόχωρο – Προβλέπεται μια καλή τουριστική περίοδος

9 Ιουνίου 2023
Πανελλήνιο ρεκόρ και πρόκριση στο Ευρωπαϊκό για τον Κατερινιώτη Θοδωρή Βροντινό!

Πανελλήνιο ρεκόρ και πρόκριση στο Ευρωπαϊκό για τον Κατερινιώτη Θοδωρή Βροντινό!

9 Ιουνίου 2023
ADVERTISEMENT
Κυριάκος Μητσοτάκης
Εκπαιδευτήρια Πλάτων
Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου
Experience Katerini
Experience Katerini
Experience Katerini
Experience Katerini


Αναγγελία Γάμου με ένα Κλικ
Παραλία Κατερίνης - Kassapidis Exchange
Συνεταιριστική Τράπεζα Κεντρικής Μακεδονίας
Σχάρα & Λεμόνι
ADVERTISEMENT
Φαρμακεία Κατερίνης

Δημοφιλή Άρθρα (7 Ημερών)

  • Kλοπές σε σπίτια στην Πιερία, Χαλκιδική, Θεσσαλονίκη και Λάρισα

    Kλοπές σε σπίτια στην Πιερία, Χαλκιδική, Θεσσαλονίκη και Λάρισα

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Ορκίστηκε η “δική μας” Μελίνα Παπαγεωργίου

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Πιερία: Η έκθεση «Λατομείο 2023» στο Λιτόχωρο

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Τουρνουά σκάκι στο 7ο Γυμνάσιο Κατερίνης

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Στον τελικό Περιφέρειας Γερμανίας αγωνίστηκε ο Ντέιβη Αλσέλα

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT
Η Κατερίνη και η Πιερία σήμερα: Καθημερινή Ενημέρωση

© 2023 Ολύμπιο Βήμα
Εκδοτική Ενημερωτική Ι. Κορομήλης Α.Ε.
Η Κατερίνη και η Πιερία σήμερα
.
Βότση 18, 601 00, Κατερίνη
Τηλ. 23510 33633
Α.Φ.Μ.: 094329106
Δ.Ο.Υ. Κατερίνης
E-mail: info@olympiobima.gr

Η Κατερίνη και η Πιερία σήμερα: Καθημερινή Ενημέρωση για τοπικές ειδήσεις, απόψεις, πολιτική, οικονομία, αθλητικά, πολιτισμό

  • Το Ολύμπιο Βήμα
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Cookies
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Πολιτική κατά της Διαφθοράς
  • Δήλωση Εχεμύθειας
  • Όροι Χρήσης

Το Ολύμπιο Βήμα στα Social Media

No Result
View All Result
  • Εκλογές 2023
  • Κατερίνη
  • Πιερία
  • ΒΗΜΑ…τίζοντας
  • Επικαιρότητα
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Οικονομία
  • Πολιτισμός
  • Υγεία
  • Τουρισμός
  • Άρθρα – Απόψεις
  • Αθλητικά

© 2023 Ολύμπιο Βήμα
Εκδοτική Ενημερωτική Ι. Κορομήλης Α.Ε.
Η Κατερίνη και η Πιερία σήμερα
.
Βότση 18, 601 00, Κατερίνη
Τηλ. 23510 33633
Α.Φ.Μ.: 094329106
Δ.Ο.Υ. Κατερίνης
E-mail: info@olympiobima.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In