Μαντί με σάλτα γιαουρτιού και κόκκινο πιπέρι
Για τη ζύμη:
ΥΛΙΚΑ
1,5 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 αυγά
1 κ.γ αλάτι
Νερό, όσο πάρει για να πετύχετε μια σκληρή ζύμη
Για την γέμιση:
ΥΛΙΚΑ
1κιλο μοσχαρίσιος κιμάς
1 κιλό κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 κ.σ αλάτι, όχι πολύ γεμάτη
1 κ.σ πιπέρι, όχι πολύ γεμάτη
4 κ.σ ελαιόλαδο
Για την σάλτσα:
500 γρ στραγγιστο γιαούρτι
Αλάτι
1 σκελίδα σκόρδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετοίμάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε να «ξεκουραστεί» για μία ώρα. Aνοίγουμε φύλλο με τον πλάστη πάχους 2-3 χιλιοστών και το κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια, με διαστάσεις περίπου 10 εκατ.
Eτοιμάζουμε τη γέμιση: Ψιλοτρίβουμε το κρεμμύδι και το προσθέτουμε στα υπόλοιπα υλικά της γέμισης και ζυμώνουμε καλά. Παίρνουμε ένα κομμάτι φύλλου, το γεμίζουμε με ένα κουταλάκι γέμιση και το κλείνουμε σαν πουγκάκι Πατάμε καλά μην ανοίξουν την ώρα του ψησίματος
Mόλις ετοιμάσουμε όλα τα μαντία, τα ψήνουμε στον ατμό, σε ειδκή κατσαρόλα με διάτρητους δίσκους για 45′. Αν δεν διαθέτουμε τέτοιο σκεύος χρησιμοποιούμε κατσαρόλα με εξάρτημα ατμού.Ετοιμάζουμε την σάλτσα γιαουρτιού όσο ψήνονται .Ψιλοκόβουμε το σκόρδο μέσα στο γιαούρτι το αλάτι και χτυπάμε να γίνη μια ομοιόμορφη παχύρευστη κρέμα .. Σερβίρονται ζεστά με την σάλτσα γιαουρτού και κοκκινο πιπερι …