Κιλτιρίτσια (Ποντιακά γιουβαρλάκια)
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό μοσχαρίσιο κιμα
1 φλ. τσαγιού πλιγούρι
4 κρεμμύδια ξερά
1 φλ. καφέ ελαιόλαδο
5-6 ώριμες ντομάτες
δυόσμο
αλάτι
μαύρο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια λεκάνη βάζουμε τον κιμά, το πλιγούρι, δύο τριμμένα κρεμμύδια και δυόσμο, και το πιπερι και τα ζυμώνουμε.Πλάθουμε τα κιλτιρίτσια σε μικρές μπάλες όπως τα γιουβαλάρκια.Τρίβουμε τις ντομάτες σε μια κατσαρόλα αχνίζουμε το κρεμμύδι, ρίχνουμε τις ντομάτες κι αφήνουμε να πάρει μια βράση ποσθέτουμε τα κιλτιρίτσια και λίγο νερό, και αφήνουμε να βράσουν 15-20΄και ετοιμα..
Την συνταγή την έκαναν στο Ακ Νταγ Ματέν του Πόντου.