Πίτα με κιντέατα
ΥΛΙΚΑ (για το φύλλο)
2 ποτ .τσαγιού νερό
1 ποτ. λαδι ηλιέλαιο
Μισό φλυτσάνι ξύδι
2 πακετα βιταμ.
Λίγη ζάχαρη
Λίγο αλάτι
Αλεύρι όσο πάρει να γίνει η ζύμη σφιχτή
ΥΛΙΚΑ (για τη γέμιση)
3 ματσάκια τσουκνίδες
5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 κρεμμύδι ξερό
1/2 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
1/2 ματσάκι άνιθος ψιλοκομμένος
3-4 αυγά
400 γρ. τυρί φέτα
1 κούπα ελαιόλαδο
Αλατι
Πιπέρι
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Φτιάχνουμε τη ζύμη και την αφήνουμε λίγη ώρα να ξεκουραστεί. Στη συνέχεια το κόβουμε σε δυο μπάλες ανοίγουμε φύλλο όσο πιό λεπτό μπορούμε Το βουτηρώνουμε,.διπλώνουμε στο μάκρος να γίνει μια λωρίδα διπλώνουμε πολλές φορές να γίνει μια μπάλα .συνεχίζουμε με το άλλο ζυμάρι μας ..
Γέμιση:
Πλένουμε καλά τα κιντέατα (τσουκνίδες) και τις ζεματίζουμε, σε βραστό νερό. Τις στραγγίζουμε σε σουρωτήρι για φύγουν όλα τα υγρά. Στη συνέχεια, αφού στραγγίσουν καλά, βάζουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και ροδίζουμε τα κρεμμυδάκια μόλις ροδίσουν, προσθέτουμε και τις τσουκνίδες και μαζί το πιπέρι και το μαϊντανό και τον άνηθο. Αλάτι προσθέτουμε μόνο αν δεν βάλουμε το τυρί.
Ανακατεύουμε τα αυγά με τη φέτα που έχουμε θρυμματίσει. Αυτά μπορούμε να τα παραλείψουμε και γίνεται νηστίσιμη. Λαδώνουμε ένα ταψί και τοποθετούμε το μισο φύλλο λαδωμένο από πάνω ρίχνουμε το μίγμα της γέμισης και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπο φύλλο και αυτο λαδωμένο
Χαράζουμε με μαχαίρι όλη την επιφάνεια της πίτας και αλείφουμε, με λάδι. Ψήνουμε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει.