Λουχούνια με μήλο
ΥΛΙΚΑ
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
2 κ.σ. μαργαρίνη
1 αυγό
1 1/2 φλιτζάνι γάλα φρέσκο
2 μήλα ψιλοκομμένα
400 γρ περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις
κανέλα
ζάχαρη άχνη και τριμμένο καρύδι για γαρνιτούρα
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Σε μια λεκάνη βάζουμε τη ζάχαρη, τη μαργαρίνη λιωμένη, το αυγό και το γάλα και προσθέτουμε αλεύρι, όσο πάρει για να γίνει ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια. Ζυμώνουμε καλά και χωρίζουμε σε μικρές μπάλες τις οποίες πλάθουμε σε σχήμα βαρκούλας.
Βάζουμε τα λουχούλια σε βουτυρωμένο ταψί. Τοποθετούμε σε κάθε ένα από αυτά, τα ψιλοκομμένα μήλα, τα οποία έχουμε ανακατέψει με ζάχαρη και κανέλα. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσουν και να μελώσουν τα μήλα. Τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και τριμμένο καρύδι και σερβίρουμε.
Επίσης μπορούμε μα βάλουμε και μαρμελάδα
αντί για φρέσκα μήλα …
*Λουχούλια με μήλο είναι ένα ποντιακό γλυκό που γίνεται πολύ γρήγορα και μπορεί να σερβιριστεί σαν συνοδευτικό πρωινό με τον καφέ ή το τσάι