Ουν Κιοφτέ
Υλικά
– 2 φλιτζ. πλιγούρι
– 1 φλιτζ. αλεύρι
– 1 φλιτζ. λάδι ελαιόλαδο
– 1 μικρό κρεμμύδι αλεσμένο καλά
– 3 κουταλιές μαργαρίνη
– 2 κρεμμύδια μέτρια χοντροκομμένα
– χυμό από 1/2 λεμόνι
– αλάτι πιπέρι
– Λιγο αλεύρι για το πασπάλισμα
– Για το γαρνίρισμα λιγο μαϊντανού
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το πλιγούρι, αφου το εχουμε πλύνη και στραγγίσει καλα, το αλεύρι, μισο φλιτζάνι νερό, το λάδι το κρεμμυδι., αλάτι, πιπέρι και τα ζυμώνουμε έως ότου ενωθούν ολα τα υλικα
Πλάθουμε τη ζύμη σε μικρά μπαλάκια στο και τα βάζουμε σε ένα ταψί το ένα δίπλα στο άλλο – αφού τα πασπαλίσουμε με αλεύρι, για να μην κολλήσουν μεταξύ τους
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε ενα λίτρο αλατισμένο νερό σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε τα μπαλάκια της ζύμης. Τα σιγοβράζουμε, ανακατεύοντας απαλά και συχνα για να μην κολλήσουν μεταξύ τους, για περίπου 15 λεπτά.
Τα στραγγίζουμε και τα ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα. Στο μεταξύ, σε ένα τηγάνι λιώνουμε τη μαργαρίνη και σοτάρουμε τα κρεμμύδια χοντροκομμένα, έως ότου πάρου ενα ομορφο χρυσό χρωμα Τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τα ουν κιοφτέ, τα ανακατεύουμε και τα σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.
Τα περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού και τα ανακατεύουμε ελαφρά. Σερβίρουμε τα ουν κιοφτέ γαρνίροντας με μαϊντανό….
*Αν θελήσουμε οταν σοτάρουμε τα κρεμμύδια προσθέτουμε 3 ντομάτες..και συνεχίζουμε οπως η συνταγή… αντί το χυμό λεμονιού
Καλή Επιτυχία