Χοσάφ (Ποντιακιά κομπόστα)
Υλικά
200 γρ Αποξηραμένα δαμάσκηνα
200 γρ. αποξηραμένα σύκα
100 γρ. αποξηραμένα βερίκοκα
150 γρ. σταφίδες μαύρες ή ξανθές
2 Κυδώνια,, κομμένα σε κύβους
3 μηλα πράσινα,,κομμένα σε κύβους
500 γρ. ζάχαρη
1 ξυλαράκι κανέλλα
φλούδες πορτοκαλιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μέσα σε βαθιά κατσαρόλα βάζουμε αρκετό νερό να βράσει.
Ρίχνουμε όλα τα υλικά μας και τη ζάχαρη, και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν.
Αφού αφαιρέσουμε τις φλούδες πορτοκαλιού και το κανελλόξυλο, τα βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσουν.
Μπορούμε να τα διατηρήσουμε σε βάζα.