Κατερίνη - Πιερία
Κυριακή, 28 Μαΐου, 2023
Ο Καιρός Σήμερα και τις επόμενες ημέρες στη Κατερίνη και την Πιερία
No #1 ραδιόφωνο της Κατερίνης!
  • Αγγελίες
  • Επικοινωνία
  • Πρωτοσέλιδα
  • Κλιματική Κρίση
Ολύμπιο Βήμα - Νέα και Ειδήσεις από Κατερίνη και Πιερία
Θετικό Φροντιστήριο
  • Εκλογές 2023
  • Κατερίνη
  • Πιερία
  • ΒΗΜΑ…τίζοντας
  • Επικαιρότητα
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Οικονομία
  • Πολιτισμός
  • Υγεία
  • Τουρισμός
  • Άρθρα – Απόψεις
  • Αθλητικά
No Result
View All Result
  • Εκλογές 2023
  • Κατερίνη
  • Πιερία
  • ΒΗΜΑ…τίζοντας
  • Επικαιρότητα
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Οικονομία
  • Πολιτισμός
  • Υγεία
  • Τουρισμός
  • Άρθρα – Απόψεις
  • Αθλητικά
No Result
View All Result
No Result
View All Result
Ολύμπιο Βήμα - Νέα και Ειδήσεις από Κατερίνη και Πιερία

Αρχική » Ελλάδα » Πως ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ οδηγείται στη δικαιοσύνη

Πως ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ οδηγείται στη δικαιοσύνη

Πολλά και μεγάλα προβλήματα έχουν εμφανιστεί σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ με αποτέλεσμα οι εξεταζόμενοι να θέλουν να εξετάζουν την προσφυγή στη δικαιοσύνη

Ολύμπιο ΒήμαΟλύμπιο Βήμα
Τρίτη, 21 Μαρτίου 2023, 07:30
Ελλάδα
0 0
A A
Πως ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ οδηγείται στη δικαιοσύνη

Μπορεί ο νέος διαγωνισμός του ΑΣΕΠ να άργησε πέντε χρόνια, όμως ήρθε γεμάτος λάθη και τραγελαφικά προβλήματα. Ο λόγος για τον διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 4 Μαρτίου και στον οποίο συμμετείχαν γύρω στους 77.000 υποψηφίους.

Συνέπεια τούτου, είναι εκατοντάδες υποψήφιοι να αρχίσουν να στέλνουν εξώδικα στον οργανισμό και αμέσως μετά να προσφύγουν στα δικαστήρια προκειμένου να κηρύξουν άμεσα τον διαγωνισμό άκυρο.

ADVERTISEMENT

Καθυστέρηση, ανοχή στα κινητά, λάθος εκτύπωση θεμάτων μερικά από τα τραγικά προβλήματα

Στο φως της δημοσιότητας έχουν έρθει πολλές καταγγελίες για το αδιάβλητο των εξετάσεων. Από τους 77.000 υποψηφίους, οι 1.200 σκοπεύουν να κινηθούν δικαστικά. Μάλιστα, μία εκ των υποψηφίων ανέφερε πως «Ο χρόνος έναρξης ήταν 9 το πρωί, αλλά σε πολλά εξεταστικά κέντρα ξεκίνησαν στις 10.00, 10.30, 10.40»

«Σε πολλά εξεταστικά κέντρα υπήρχε ανοχή στα κινητά, ενώ οι οδηγίες του ΑΣΕΠ λένε ότι τα κινητά πρέπει να είναι στο πάτωμα. Τους επέτρεπαν να έχουν τα κινητά ανοιχτά μέχρι να έρθουν τα θέματα. Οπότε καταλαβαίνετε κάποιος μπήκε στις 09.00 βγήκε στις 10.00 και διέδωσε τα θέματα. Σε ορισμένα εξεταστικά κέντρα, επειδή δεν υπήρχε ρολόι άφησαν τους εξεταζόμενους να έχουν τα κινητά τους πάνω στα θρανία τους και άπλα τους υποχρέωσαν να το έχουν flight mode», πρόσθεσε.

«Υπήρχε το κομμάτι του αριθμητικού συλλογισμού και σε πολλά εξεταστικά κέντρα δεν τυπώθηκαν σωστά τα θέματα. Αυτό το παραδέχθηκε και ο ΑΣΕΠ και έδωσαν 30 λεπτά έξτρα, αλλά στο δικό μας εξεταστικό κέντρο έδωσαν 5 λεπτά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όλα σωστά λόγω της… φωτοτυπίας

Ακόμη, ένα από τα πιο τραγελαφικά γεγονότα είναι ότι η Κεντρική Επιτροπή Διαγωνισμού ανακοίνωσε ότι στο μάθημα «Δοκιμασία Δεξιοτήτων και Εργασιακής Αποτελεσματικότητας» όλες οι απαντήσεις θα θεωρηθούν σωστές!

Το γιατί ξεπερνά κάθε φαντασία. Αιτία αποτελεί η μη ευκρίνεια στη φωτοτύπιση της ερώτησης.  «Επισημαίνεται ότι για λόγους ίσης μεταχείρισης των υποψηφίων, για δεκαεπτά (17) ερωτήσεις του μαθήματος «Δοκιμασία Δεξιοτήτων και Εργασιακής Αποτελεσματικότητας» (39, 47, 48, 51, 52, 53, 54, 58, 60, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 70 και 73), η Κ.Ε.Δ. αποφάσισε να θεωρηθεί ως ορθή οποιαδήποτε επιλογή, λόγω της απόκλισης που παρατηρήθηκε στην ευκρίνεια/φωτεινότητα σκιασμένων κρίσιμων τετραγώνων κατά τη φωτοτύπηση των ερωτηματολογίων σε φωτοαντιγραφικά μηχανήματα ορισμένων εξεταστικών κέντρων» αναφέρει χαρακτηριστικά η σχετική ανακοίνωση.

Διφορούμενες απαντήσεις

Πέρα όμως από λάθη στην διαδικασία, υπάρχουν και αρκετές καταγγελίες για τις απαντήσεις των θεμάτων που κλήθηκαν να γράψουν οι υποψήφιοι. Το λάθος βρισκόταν στο κομμάτι των δεξιοτήτων, καθώς οι απαντήσεις ήταν διφορούμενες.

Κι αυτό γιατί οι ερωτήσεις σχεδιάστηκαν για να βαθμολογηθούν ποσοστιαία με τη διαβαθμισμένη λογική – από τις τέσσερις απαντήσεις η μία είναι λάθος, άλλες δύο είναι λίγο πιο σωστές και η τέταρτη είναι η ορθότερη -, ωστόσο θα βαθμολογηθεί μόνο η σωστή απάντηση.

Σύμφωνα δε με τα «ΝΕΑ», το υπουργείο αναφέρει πως δεν φέρει ευθύνη για το διαγωνιστικό μέρος. «Το υπουργείο έφτιαξε το νομοθετικό πλαίσιο, πάνω στο οποίο έρχεται και πατάει ο διαγωνισμός». Στο ίδιο μήκος κύματος είναι και η ανακοίνωση που εξέδωσε προχθές το υπουργείο, στην οποία αναφέρεται πως δεν είναι δυνατόν «να εγκαλείται το υπουργείο για ανακοινώσεις της Κεντρικής Επιτροπής Διαγωνισμού του ΑΣΕΠ και για επιλογές που κάνει αυτή σε σχέση με τον διαγωνισμό».

Τι απάντησε για όλα τα λάθη ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ

Εξηγήσεις για τα ζητήματα του πρόσφατου πανελληνίου γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ έδωσε ο πρόεδρος του Ανωτάτου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού, Θάνος Παπαϊωάννου, παραδεχόμενος ότι ο «διαγωνισμός παρουσίασε ένα πρόβλημα». Όπως δήλωσε εξαρχής, «ο διαγωνισμός παρουσίασε ένα πρόβλημα ότι κάποια θέματα του μαθηματικού συλλογισμού που είχαν σχήματα δεν κατάφεραν να αναπαραχθούν σωστά στα φωτοτυπικά μηχανήματα κάποιων εξεταστικών κέντρων».

Μιλώντας για την επίμαχη ερώτηση εξήγησε ότι «δεν αποτυπώθηκε η σκίαση πάνω σε 17 επί συνόλου 100 ασκήσεων. Αυτό το συνειδητοποίησαν και τα ίδια τα εξεταστικά κέντρα, που είχαν το πρόβλημα, αρκετά μετά την έναρξη του διαγωνισμού. Μας ενημέρωσαν και δώσαμε οδηγίες να σκουρύνουν το φωτοτυπικό μηχάνημα για να βγει πιο καλά η φωτοτυπία. Σε αρκετά από τα σχολεία αποκαταστάθηκε το πρόβλημα, αλλά σε κάποια άλλα δεν αποκαταστάθηκε», εξήγησε.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαϊωνάννου το συγκεκριμένο ζήτημα δεν είχε διαφύγει της προσοχής του ΑΣΕΠ αντίθετα, είχαν γίνει δοκιμές σε ανάλογα σχήματα και είχαν τη διαβεβαίωση από το υπουργείο Παιδείας ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα. Ωστόσο η κατάσταση που αντιμετώπισαν ήταν διαφορετική. «Όταν μιλάς για 527 εξεταστικά κέντρα, με το καθένα να έχει 3 – 4 φωτοτυπικά μηχανήματα, τελικώς προέκυψε το πρόβλημα σε κάποια φωτοτυπικά μηχανήματα».

Και όπως παραδέχτηκε το πρόβλημα «εντοπίστηκε στο 10% των εξεταστικών κέντρων». Απαντώντας σε ερώτηση για το εάν αυτό το πρόβλημα μπορεί να κρίνει το μέλλον κάποιου διαγωνιζόμενου ο κ. Παπαϊώάννου είπε σχετικά: «Η αρχή της ίσης μεταχείρισης επιβάλλει να μη σταθεί κανείς στους αριθμούς, αλλά να δώσεις λύση για όλους».

Το χρονολόγιο των διαγωνισμών

2012: Πρόβλεψη για συμμετοχή του ΑΣΕΠ στο σύστημα κινητικότητας, μεταφοράς και διαθεσιμότητας του προσωπικού της δημόσιας διοίκησης (άρθρο πρώτο, παρ. Ζ, ν. 4093/2012)

2013: Ανάθεση στο ΑΣΕΠ της εποπτείας τήρησης των διαδικασιών επιλογής πρόσληψης ωφελούμενων ανέργων σε Προγράμματα Κοινωφελούς Χαρακτήρα που καταρτίζονται από τον ΟΑΕΔ (υποπαρ. ΙΔ1 παρ. ΙΔ άρθρο πρώτο ν. 4152/2013)

2014: Καθιέρωση της δυνατότητας κάλυψης θέσεων τακτικού προσωπικού των υπηρεσιών και των νομικών προσώπων του Δημοσίου από πίνακες επιλαχόντων προηγούμενου διαγωνισμού του ΑΣΕΠ, χωρίς νέα προκήρυξη με βάση προϋποθέσεις που προβλέπονται στο νόμο (ν. 4210/2013, άρθρο 8)

2016: Σύσταση του Ηλεκτρονικού Εθνικού Μητρώου Επιτελικών Στελεχών Δημόσιας Διοίκησης, το οποίο τηρείται από το ΑΣΕΠ και στο οποίο εντάσσονται υποψήφιοι για την κάλυψη διοικητικών θέσεων αυξημένης ευθύνης (άρθρο 1, ν.4369/2016)

2017: Συγκρότηση πενταμελούς Ειδικής Επιτροπής Αξιολόγησης με Πρόεδρο ένα Σύμβουλο του ΑΣΕΠ για την επιλογή του Γενικού Διευθυντή της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδας (ν. 4452/2017, άρθρο 4, παρ.3)

Διαβάστε Ακόμη

Διαδραστική εφαρμογή ρωτάει τους εφήβους για τις εξαρτήσεις και τα συναισθήματά τους

Καλαμιά Κοζάνης: Επεισόδια με συλλήψεις κατοίκων σε διαμαρτυρία για φωτοβολταϊκό πάρκο

Εκλογές 2023: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τη «μάχη» στις 25 Ιουνίου – Το μπόνους εδρών, η λίστα και η προπαρασκευαστική περίοδος

«Φρένο» στα τηλέφωνα από εισπρακτικές, τί προβλέπουν οι ρυθμίσεις

2018: Καθορισμός του μέσου όρου έκτακτου προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου και μίσθωσης έργου (έτους 2018) που απασχολείται στους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης.

Ετικέτες: ΑΣΕΠΔιαγωνισμόςλάθηΠροβλήματα
Ολύμπιο Βήμα στο Google News Ακολουθήστε το Ολύμπιο Βήμα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση
Tags - Ολύμπιο Βήμα  Κατερίνη  Φεστιβάλ Ολύμπου Όλυμπος Εκλογές 2023  Τέμπη  Καιρός  Βημα...τίζοντας  Πιερία  κλιματική αλλαγή Πιερικός Εργασία - Αγγελίες Ουκρανία  Επιδοτήσεις  αθλητικές μεταδόσεις Δήμος Κατερίνης
Ολύμπιο Βήμα

Ολύμπιο Βήμα

Νέα και Ειδήσεις από Κατερίνη και Πιερία
Κατερίνη και Πιερία - Νέα, Ειδήσεις, Επικαιρότητα, αθλητικά, άρθρα και απόψεις, αγγελίες, ο καιρός.
Η καθημερινή εφημερίδα για την Κατερίνη και την Πιερία, από το 1974, στην ηλεκτρονική της έκδοση.
Καθημερινή ενημέρωση της Κατερίνης και της Πιερίας, με Τοπικά Νέα και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Διαβάστε Ακόμη

Ορκίστηκε η υπηρεσιακή κυβέρνηση, τι δήλωσαν οι νέοι υπουργοί

Ορκίστηκε η υπηρεσιακή κυβέρνηση, τι δήλωσαν οι νέοι υπουργοί

26 Μαΐου 2023
Πανελλήνιες 2023: Αναλυτικά το πρόγραμμα σε ΓΕΛ και ΕΠΑΛ

Πανελλήνιες 2023: Αναλυτικά το πρόγραμμα σε ΓΕΛ και ΕΠΑΛ

26 Μαΐου 2023
The Economist: Γιατί ο Κ. Μητσοτάκης κέρδισε την 21η Μαΐ ου και αξίζει ακόμη μια τετραετία

The Economist: Γιατί ο Κ. Μητσοτάκης κέρδισε την 21η Μαΐου και αξίζει ακόμη μια τετραετία

26 Μαΐου 2023
Πώς ανοίγει η προεκλογική εκστρατεία – Οι «κόκκινες κάρτες» Μητσοτάκη και οι πρωτοκλασάτοι

Πώς ανοίγει η προεκλογική εκστρατεία – Οι «κόκκινες κάρτες» Μητσοτάκη και οι πρωτοκλασάτοι

26 Μαΐου 2023
Οι νέοι μόνιμοι διορισμοί στην εκπαίδευση

Οι νέοι μόνιμοι διορισμοί στην εκπαίδευση

26 Μαΐου 2023
Υπηρεσιακή κυβέρνηση – Όλα τα ονόματα των υπουργών

Υπηρεσιακή κυβέρνηση – Όλα τα ονόματα των υπουργών

25 Μαΐου 2023
Προσοχή σε ηλεκτρονική απάτη με δήθεν μήνυμα από τα ΕΛΤΑ

Προσοχή σε ηλεκτρονική απάτη με δήθεν μήνυμα από τα ΕΛΤΑ

25 Μαΐου 2023
Υπηρεσιακός πρωθυπουργός ο Ιωάννης Σαρμάς – Παραλαμβάνει «μπλε φάκελο» από τον Μητσοτάκη

Υπηρεσιακός πρωθυπουργός ο Ιωάννης Σαρμάς – Παραλαμβάνει «μπλε φάκελο» από τον Μητσοτάκη

25 Μαΐου 2023
ADVERTISEMENT
Hondos Center

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗ
ΛΕΝΑ ΜΑΝΤΑ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

I.N. AΓΙΑΣ ΑΝΝΗΣ
Κωνσταντινίδης Εμπόριο Σιδήρου
Spiroulina 300x250
Ελένη Ελευθεριάδου - Ψυχολόγος

ADVERTISEMENT

Ενημέρωση - Νέα και Ειδήσεις

Πιερία: Τον έπιασαν να καλλιεργεί πέντε χασισόδεντρα στην αυλή του σπιτιού του

Κατερίνη: Τον έπιασαν να καλλιεργεί πέντε χασισόδεντρα στην αυλή του σπιτιού του

27 Μαΐου 2023
Σινεμά: Οι ταινίες της εβδομάδας 25/5 31/5 (trailers)

Σινεμά: Οι ταινίες της εβδομάδας 25/5-31/5 (trailers)

27 Μαΐου 2023
Παραλία Κατερίνης και Ολυμπιακή Ακτή: Αισιόδοξα μηνύματα για ακόμη καλύτερη χρονιά 

Παραλία Κατερίνης και Ολυμπιακή Ακτή: Αισιόδοξα μηνύματα για ακόμη καλύτερη χρονιά (βίντεο – δηλώσεις)

27 Μαΐου 2023
Η Ιερά Μητρόπολης Κίτρους και Κατερίνης απαντά σε φήμες – Βρίσκεται υπεράνω κομμάτων ή συγκεκριμένων υποψηφίων

Η Ιερά Μητρόπολης Κίτρους και Κατερίνης απαντά σε φήμες

27 Μαΐου 2023
Γιάννης Ντούμος: «Η ‘‘ΑΤΡΑΚΤΟΣ’’ παράγει ένα αθόρυβο αλλά ουσιαστικό κοινωνικό έργο»

Γιάννης Ντούμος: «Η ‘‘ΑΤΡΑΚΤΟΣ’’ παράγει ένα αθόρυβο αλλά ουσιαστικό κοινωνικό έργο»

27 Μαΐου 2023
ADVERTISEMENT
Experience Katerini
Experience Katerini
Experience Katerini
Experience Katerini


Αναγγελία Γάμου με ένα Κλικ
Opel
Παραλία Κατερίνης - Kassapidis Exchange
Συνεταιριστική Τράπεζα Κεντρικής Μακεδονίας
Σχάρα & Λεμόνι
ADVERTISEMENT
Φαρμακεία Κατερίνης

Δημοφιλή Άρθρα (7 Ημερών)

  • Η Ιερά Μητρόπολης Κίτρους και Κατερίνης απαντά σε φήμες – Βρίσκεται υπεράνω κομμάτων ή συγκεκριμένων υποψηφίων

    Η Ιερά Μητρόπολης Κίτρους και Κατερίνης απαντά σε φήμες

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Αθανάσιος Γκούνας: Ολικές  καταστροφές από την πρόσφατη χαλαζόπτωση  σε περιοχές της Πιερίας

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Παραλία Κατερίνης και Ολυμπιακή Ακτή: Αισιόδοξα μηνύματα για ακόμη καλύτερη χρονιά (βίντεο – δηλώσεις)

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Το 4ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης  στο «Ολύμπιο Βήμα»

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Κατερίνη: Τον έπιασαν να καλλιεργεί πέντε χασισόδεντρα στην αυλή του σπιτιού του

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT
Η Καθημερινή Ενημέρωση για την Κατερίνη και την Πιερία

© 2023 Ολύμπιο Βήμα
Καθημερινή Ενημέρωση με Νέα και Ειδήσεις από την Κατερίνη και την Πιερία
.
Βότση 18, 601 00, Κατερίνη
Τηλ. 23510 33633
E-mail: info@olympiobima.gr

Η Καθημερινή Ενημέρωση για την Κατερίνη και την Πιερία

  • Το Ολύμπιο Βήμα
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Cookies
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Πολιτική κατά της Διαφθοράς
  • Δήλωση Εχεμύθειας
  • Όροι Χρήσης
  • Κλιματική Κρίση

Το Ολύμπιο Βήμα στα Social Media

No Result
View All Result
  • Εκλογές 2023
  • Κατερίνη
  • Πιερία
  • ΒΗΜΑ…τίζοντας
  • Επικαιρότητα
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Οικονομία
  • Πολιτισμός
  • Υγεία
  • Τουρισμός
  • Άρθρα – Απόψεις
  • Αθλητικά

© 2023 Ολύμπιο Βήμα
Καθημερινή Ενημέρωση με Νέα και Ειδήσεις από την Κατερίνη και την Πιερία
.
Βότση 18, 601 00, Κατερίνη
Τηλ. 23510 33633
E-mail: info@olympiobima.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In