Πέμπτη 9 Ιουλ 2020 16:43      

Πρόβλημα στην λειτουργία του Μαιευτικού Τμήματος από την αιφνίδια παραίτηση δυο ιατρών

Α. ΜΥΣΤΡΙΔΗΣ: « ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΘΕ ΔΥΝΑΤΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΤΑ ΚΕΝΑ»

Πρόβλημα στη λειτουργία του Μαιευτικού – Γυναικολογικού τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης προέκυψε από χθες, μετά τη αιφνίδια όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Ανέστη Μυστρίδη, παραίτηση δυο επικουρικών ιατρών, με αποτέλεσμα στο συγκεκριμένο τμήμα να μένουν μόνο δυο μόνιμοι ιατροί.  Ήδη η διοίκηση του νοσοκομείου από τις αρχές του 2019 είχε ζητήσει την κάλυψη των κενών θέσεων με μόνιμο προσωπικό ενώ μετά τις τελευταίες εξελίξεις έχει ζητηθεί από την 3η ΥΠΕ να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια.

Η ανακοίνωση του Νοσοκομείου

Το Γ.Ν. Κατερίνης οφείλει να ενημερώσει του πολίτες ότι προέκυψε σήμερα, Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019, πρόβλημα λειτουργίας του Μαιευτικού – Γυναικολογικού τμήματος, μετά την αιφνίδια παραίτηση και των άλλων δύο Επικουρικών ιατρών του τμήματος.

Υπενθυμίζουμε ότι στο τμήμα υπηρετούν δύο ειδικοί μόνιμοι ιατροί, δύο ειδικευόμενοι, και υπηρετούσαν και τρείς Επικουρικοί ιατροί. Μετά από αυτόφωρη διαδικασία, ασκήθηκε ποινική δίωξη και σε πρώτο βαθμό τουλάχιστον καταδίκη, που οδήγησε σε παραίτηση ενός Επικουρικού ιατρού ειδικότητας Μαιευτικής – Γυναικολογίας.

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου με προηγούμενα έγγραφα της – και δη στις αρχές του τρέχοντος έτους - είχε ζητήσει την κάλυψη των κενών θέσεων του εν λόγω τμήματος με μόνιμο προσωπικό.

Ήδη έχει ζητηθεί, από την 3η Υ.ΠΕ. Μακεδονίας, να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για μετακίνηση ιατρού ειδικότητας Μαιευτικής – Γυναικολογίας στο Γ.Ν. Κατερίνης από τους φορείς ευθύνης της και θα ζητηθεί εντός της ημέρας να αναπληρωθούν τα κενά από τις παραιτήσεις των Επικουρικών ιατρών από τον Ηλεκτρονικό Κατάλογο Επικουρικών Ιατρών που τηρεί.

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top