Σάββατο 27 Φεβ 2021 5:24      

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ρωσικοί πύραυλοι κατά εγκαταστάσεων του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία

Τα τέσσερα ρωσικά πολεμικά πλοία έριξαν συνολικά 26 πυραύλους, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας Sergei Shoigu. "Σήμερα το πρωί τέσσερα πλοία έριξαν 26 πυραύλους σε 11 στόχους από τη βάση Kalibr Marine. Όλοι οι στόχοι καταστράφηκαν. Η επίθεση έδειξε ότι οι πύραυλοί μας είναι αποτελεσματικοί σε μεγάλη εμβέλεια", είπε ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας σε σύσκεψη με τον πρόεδρο της χώρας Βλαντιμίρ Πούτιν.

Οι πυραυλικές επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν από τον ρωσικό στόλο της Ρωσίας στην Κασπία Θάλασσα, κοντά στη βόρεια ακτή του Ιράν. Για τις επιθέσεις φαίνεται πως απαιτήθηκε συνεργασία από το Ιράν και το Ιράκ, καθώς έπρεπε να "ταξιδέψουν" από τον εναέριο χώρο τους για να πετύχουν στόχο.

"Είναι ακόμη πολύ νωρίς για να εξαχθεί ένα συμπέρασμα για το αποτέλεσμα των ρωσικών στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Συρία, όμως όσα έχουν γίνει μέχρι τώρα αξίζουν μια πολύ θετική αποτίμηση", δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν. Από την έναρξη της στρατιωτικής επέμβασής της στη Συρία, στις 30 Σεπτεμβρίου, έχουν πληγεί 112 στόχοι στη χώρα αυτή, διευκρίνισε ο Πούτιν.

Η πρόταση Ολάντ για τον αγώνα κατά του ISIS

Ο Ρώσος πρόεδρος αποκάλυψε επίσης ότι συζήτησε με τον υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ την πρόταση του προέδρου της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ να ενώσουν τις δυνάμεις τους ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός, οι αντάρτες της Συρίας, με τις ένοπλες δυνάμεις του καθεστώτος, στον αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους.

"Στην τελευταία μου επίσκεψη στο Παρίσι ο Γάλλος πρόεδρος εξέφρασε μια ενδιαφέρουσα ιδέα, ότι είναι αναγκαίο να ενωθούν οι προσπάθειες τους στρατού του Άσαντ (του προέδρου της Συρίας) με εκείνες του λεγόμενου Ελεύθερου Συριακού Στρατού αν και επί του παρόντος δεν γνωρίζουμε πού βρίσκεται και ποιος είναι ο επικεφαλής του", συνέχισε ο Πούτιν.

"Όμως, αν υποθέσουμε ότι αυτή είναι η στρατιωτική πτέρυγα της αποκαλούμενης υγιούς αντιπολίτευσης, τότε, αν ήταν δυνατόν να συνδυάσουν τις προσπάθειές τους εναντίον του κοινού εχθρού -του Ισλαμικού Κράτους, του Μετώπου Αλ Νόσρα, των τρομοκρατικών οργανώσεων- τότε θα μπορούσε να δημιουργηθεί μια καλή βάση για μια μελλοντική πολιτική διευθέτηση στη Συρία", κατέληξε.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Ρωσία Βλαντιμίρ Πούτιν Συρία πύραυλοι
Scroll to Top