Παρασκευή 30 Οκτ 2020 5:42      

Σ. Χιονίδης: «Ήμουν και παραμένω επικεφαλής της Παράταξης»

ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ

ΚΡΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Στα όσα έγιναν στο δήμο Κατερίνης από τη νέα διοίκηση αναφέρθηκε χθες σε συνέντευξη τύπου ο βουλευτής Πιερίας επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Πολίτες σε Δράση» κ. Σάββας Χιονίδης. πλαισιωμένος από τους εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους του . Όπως είπε ο κ. Χιονίδης έδωσαν χώρο και χρόνο στη νέα δημοτική αρχή, πριν κάνουν την κριτική και τις προτάσεις τους. Ο βουλευτής ξεκαθάρισε ότι μετά από ένα χρόνο θα ληφθούν οι όποιες αποφάσεις για το τι θα πράξει στο τέλος της θητείας του ως βουλευτής και ως δημοτικός σύμβουλος, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι ανεξάρτητα από την όποια απόφαση θα είναι μέχρι τη τελευταία ημέρα στα καθήκοντα του,

Οι οικονομικός έλεγχος

Ο κ. Χιονίδης αναφέρθηκε στα όσα είχε πει ο κ. Κουκοδήμος και πριν τις εκλογές και μετά ότι «δεν θα μπει στο δημαρχείο αν δεν γίνει πρώτα οικονομικός έλεγχος». Ερωτώ, είπε ο κ. Χιονίδης, είναι αρκετό διάστημα ο ένας χρόνος για να γίνει οικονομικός έλεγχος; Όπως επεσήμανε, «εμείς ήμασταν από την αρχή υπέρ των ελέγχων ωστόσο πέρασε ένας χρόνος και ακόμη περιμένουμε τα αποτελέσματα» και πρόσθεσε ότι αυτή η διοίκηση δεν έχει όραμα και στόχους. «Δεν υπάρχει κάποια στόχευση για το πώς θα προχωρήσει αυτός ο δήμος», σημείωσε λέγοντας πως οι ίδιοι είχαν προγράμματα και συγκεκριμένο στόχο την αναβάθμιση του δήμου σε όλα τα επίπεδα. «Δεν είδαμε κανένα μεγάλο έργο παρά μόνο το διαγωνισμό που αφήσαμε εμείς 2.70,000 ευρώ, για την αναβάθμιση του δημαρχείου.

Αφήσαμε τη βελτίωση στην Παραλία των συνθηκών διάβρωσης των ακτών, 3.200,00 ευρώ. Σε ότι αφορά το κομμάτι ανάπλασης της πόλης από το ΠΕΠΕ Κ. Μακεδονίας που ξεπερνούν τα 34 εκατομμύρια ευρώ. Όπως επίσης τα 5. 700,00 ευρώ για το πολιτιστικό κέντρο το οποίο θα έπρεπε να είχε ήδη τελειώσει αν δεν υπήρχαν οι σκέψεις για δωρεές από το ίδρυμα Λάτση.

Επιπλέον όπως είπε επί 12 χρόνια δεν αυξήθηκαν ούτε ένα ευρώ τα δημοτικά τέλη πουθενά στο δήμο Κατερίνης, αντίθετα στα χωριά μειώθηκαν προκειμένου να βοηθήσουν τους κατοίκους να μείνουν εκεί, σε αντίθεση με τη νέα δημοτική αρχή που προχώρησε σε αυξήσεις 20%.

Για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του δήμου

Σε ότι αφορά τα όσα ακούστηκαν περί υπερχρεωμένου δήμου τόνισε ότι αυτά που όφειλε ο δήμος ήταν κάποιες ληξιπρόθεσμες οφειλές και κάποιες τρέχουσες. Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές ήταν όπως αναγράφονται και στην απολογισμό της νυν διοίκησης 5εκατ. ευρώ ενώ τα ληξιπρόθεσμα που θα πάρει ο δήμος είναι 5.780,00 ευρώ γεγονός που αποδεικνύει ότι δεν χρειαζόταν η λήψη του δανείου.

Για τις απευθείας αναθέσεις

«Δεν είμαι κατά των απευθείας αναθέσεων ή των διαγωνισμών εκείνων που χρειάζονται», είναι νόμιμες διαδικασίες, σημείωσε. «Αυτοί έλεγαν ότι δεν πρόκειται ποτέ να κάνουμε εμείς απευθείας αναθέσεις», τόνισε ο κ. Χιονίδης παρουσιάζοντας έγγραφα με τις αναθέσεις που αφορούν μόνο το δήμο Κατερίνης χωρίς τις επιχειρήσεις του δήμου ή τους οργανισμούς που ξεπερνούν τα 2,5 εκατ ευρώ.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού έκανε λόγο για «παράδοξο» καθώς όπως τόνισε ιδρύθηκαν ΙΚΕ, δηλαδή κεφαλαιουχικές εταιρίες, οι οποίες δεν είχαν κάποια άλλη εμπειρία και ξαφνικά βρέθηκαν να παίρνουν αναθέσεις από το δήμο.

«Η πρώτη έγινε 16 Αύγουστου 2019 και πήρε την πρώτη ανάθεση και θυμάστε όλοι, ότι είχαν ξεχαστεί κάποια στοιχεία από ανθρώπους του δήμου». Όλα τα στοιχεία είναι από τη διαύγεια και όπως χαρακτηριστικά είπε ο επικεφαλής, «υπάρχουν ΙΚΕ οι οποίες βρίσκονται στον 4ο όροφο στην κεντρική πλατεία οι οποίες αναλαμβάνουν προμήθειες μπετόν, φωτιστικών.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση γίνεται ανάθεση στις 12 ή στις 18 Δεκεμβρίου του 2019 για να κάνουν υδραυλικές εργασίες 18 χιλιάδων ευρώ και μέχρι τις 18 Δεκέμβριου έγινε και η παραλαβή και πληρώθηκαν 18 Δεκέμβριου.

Υπάρχουν ΙΚΕ που έγιναν από γνωστά καταστήματα της περιοχής. Τα αναφέρω ως στοιχεία, δεν λέω ότι υποκρύπτεται κάτι», σημείωσε ο κ. Χιονίδης λέγοντας ότι τους έκανε εντύπωση ΙΚΕ με έδρα το 1ο χιλιόμετρο της παλιάς εθνικής οδού Κατερίνης –Θεσσαλονίκης όπου υπάρχουν δυο εταιρίες ΙΚΕ, οι οποίες έχουν τουρκικά ονόματα ως ιδιοκτήτες. «Δεν ξέρω ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι, είναι Μουσουλμάνοι της Θράκης, είναι Τούρκοι εισαγωγείς; Αυτό το καταθέτουμε», επεσήμανε.

Υπάρχει επικεφαλής

«Ήμουν και παραμένω επικεφαλής του συνδυασμού « Πολίτες σε Δράση» όπως παραμένει και η ομάδα, όχι μόνο οι εκλεγμένοι αλλά και όλη η δημοτική μας ομάδα. Είναι ξεκάθαρο ότι ο συνδυασμός «Πολίτες σε Δράση» έχει στελέχη τα οποία μπορούν να σταθούν το δημοτικό συμβούλιο και δεν θέλουν την κάλυψη του επικεφαλής για να μπορούν να σταθούν», ανέφερε ο κ. Χιονίδης απαντώντας στα όσα λέγονται για την παρουσία του στις συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων.

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top