Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Κατερίνης αποτελεί έναν κομβικό εκπαιδευτικό θεσμό που προσφέρει στους ενήλικες μια νέα προοπτική για προσωπική και επαγγελματική εξέλιξη. Η συμπλήρωση 20 χρόνων λειτουργίας και η τελετή αποφοίτησης στο Πνευματικό Κέντρο Εκάβη αναδεικνύουν την ουσιαστική στήριξη της τοπικής κοινωνίας. Για τους αποφοίτους, η απόκτηση του τίτλου σπουδών συμβολίζει ένα ελπιδοφόρο νέο ξεκίνημα, αποδεικνύοντας ότι η μάθηση δεν έχει ηλικιακά όρια και μπορεί να αλλάξει καθοριστικά τη ζωή κάθε ανθρώπου.
Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Κατερίνης γιόρτασε την αποφοίτηση των μαθητών του και τα 20 χρόνια προσφοράς του
Με μεγάλη συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 29 Ιουνίου, στο Πνευματικό Κέντρο Εκάβη, η τελετή αποφοίτησης του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) Κατερίνης, η οποία συνδυάστηκε με ημερίδα ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για το έργο και την προσφορά του σχολείου.
Η αίθουσα της Εκάβης γέμισε από εκπροσώπους φορέων, εκπαιδευτικούς, αποφοίτους, μαθητές και πολίτες, επιβεβαιώνοντας την ουσιαστική στήριξη και εμπιστοσύνη που απολαμβάνει το ΣΔΕ Κατερίνης από την τοπική κοινωνία.
Στον χαιρετισμό της, η Διευθύντρια του ΣΔΕ Κατερίνης, Χρυσαυγή Δριστά, ευχαρίστησε θερμά όλους όσοι στηρίζουν διαχρονικά το σχολείο, τόσο τους θεσμικούς φορείς όσο και τους πολίτες. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, μια τελετή αποφοίτησης αφορά συνήθως τους αποφοίτους και τις οικογένειές τους. Στην περίπτωση, όμως, του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας, η ανταπόκριση της κοινωνίας ήταν συγκινητική, καθώς η αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Εκάβη γέμισε από ανθρώπους που θέλησαν να τιμήσουν με την παρουσία τους το έργο του σχολείου και τους αποφοίτους του.
Στη συνέχεια, η κα. Δριστά παρουσίασε τη φιλοσοφία, τη λειτουργία και τους στόχους του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας, πραγματοποιώντας παράλληλα ανασκόπηση των δράσεων και του έργου που υλοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2025-2026.
Ακολούθησε η αναφορά στη συμπλήρωση 20 χρόνων λειτουργίας του ΣΔΕ Κατερίνης, με τη βράβευση του πρώτου Συλλόγου Διδασκόντων που στελέχωσε το σχολείο κατά το σχολικό έτος 2005-2006, ως αναγνώριση της πολύτιμης συμβολής του στη δημιουργία ισχυρών βάσεων για την καθιέρωση του θεσμού στην περιοχή.
Το καλλιτεχνικό μέρος της βραδιάς πλαισιώθηκε από μουσικές ερμηνείες των μελών της «Κομπανίας όπως παλιά», ενώ θερμό χειροκρότημα απέσπασε και η χορευτική ομάδα του ΣΔΕ Κατερίνης, η οποία συνεργαζόμενη με τον χοροδιδάσκαλο του Λυκείου των Ελληνίδων Κατερίνης κ. Βασίλειο Βαρούτα παρουσίασε χορευτικό δρώμενο.
Στο κύριο μέρος της ημερίδας – την τελετή αποφοίτησης – προβλήθηκε βίντεο με προσωπικές μαρτυρίες και ομιλίες αποφοίτων, οι οποίοι μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους από τη φοίτησή τους στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας και τη σημασία που είχε αυτή η επιλογή στη ζωή τους. Ακολούθησε η απονομή των απολυτηρίων τίτλων, μέσα σε κλίμα συγκίνησης, χαράς και αισιοδοξίας για το νέο ξεκίνημα των αποφοίτων.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μπουφέ και την ευκαιρία για ανταλλαγή ευχών και συζήτηση μεταξύ των παρευρισκομένων, επιβεβαιώνοντας ακόμη μία φορά ότι το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Κατερίνης αποτελεί έναν ζωντανό εκπαιδευτικό θεσμό με ουσιαστική κοινωνική προσφορά.









































