Κυριακή 7 Μαρ 2021 12:58      

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ & ΙΚΑ: Κάλεσμα για κινητοποιήσεις

Κάλεσμα να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις που θα γίνουν την ερχόμενη Τρίτη 10 Οκτωβρίου απευθύνουν τα σωματεία συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε  και  Ι.Κ.Α. , στην προσυγκέντρωση στην Πλατεία Ελευθερίας Κατερίνης στις  9,30 π.μ. όπου δωρεάν θα μεταβούν  στη Θεσσαλονίκη για τη μεγάλη συγκέντρωση. Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται  στα τηλέφωνα των Σωματείων έως και την Δευτέρα 9 Οκτωβρίου.

Νέα μέτρα κατά των συνταξιούχων 

Όπως αναφέρουν στην κοινή ανακοίνωση τους,  «η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ βάζει σε εφαρμογή τα νέα αντισυνταξιουχικά μέτρα του 3ου μνημονίου με άμεσες μειώσεις σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, με την εφαρμογή της προσωπικής διαφοράς, παραπέρα μείωση του ΕΚΑΣ μέχρι την κατάργησή του, των οικογενειακών επιδομάτων και ακολουθεί ο αυτόματος κόφτης, η φοροληστεία, αλλά και νέα αντιλαϊκά – αντεργατικά – αντισυνταξιουχικά μέτρα για τα επόμενα χρόνια. Οι περικοπές αυτές έρχονται πάνω στις θανατηφόρες περικοπές των προηγούμενων χρόνων και υποβαθμίζουν τις συντάξεις μας σε προνοιακά βοηθήματα. 

Τα αιτήματα 

Οι συνταξιούχοι ζητούν την εξολοκλήρου ακύρωση του Νόμου Κατρούγκαλου , να μην γίνει καμία μείωση στις κύριες και επικουρικές συντάξεις. Να γίνει άμεσα η ανακεφαλαιοποίηση των Ταμείων τους. Επαναχορήγηση του ΕΚΑΣ και όλων των περικοπών των συντάξεών τους. Δημόσιο και δωρεάν σύστημα κοινωνικής ασφάλισης. Άμεση καταβολή των συντάξεων που εκκρεμούν. Και να επανέλθουν η 13η και 14η σύνταξη.   

«Μας καταδικάζουν στην εξαθλίωση» 
      
Όπως αναφέρουν, με  τις αποφάσεις τους μας καταδικάζουν στη δυστυχία, στην φτώχια και στην εξαθλίωση.Δεν χρωστάμε σε κανέναν, αντίθετα μας χρωστάνε.
Έχουμε δικαίωμα μιας αξιοπρεπούς συνταξιουχικής ζωής, να ζήσουμε καλύτερα και εμείς και τα παιδιά μας. Έχουμε δικαίωμα να έχουμε τις συντάξεις μας, τα φάρμακα και όλες τις ασφαλιστικές παροχές που έχουμε πληρώσει και μας έχουν αφαιρέσει. 

Το Σωματείο Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε. Πιερίας και Σωματείο Συνταξιούχων Ι.Κ.Α. Πιερίας καλούν όλους τους συνταξιούχους να συμμετέχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των συνταξιούχων την Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017 στη Θεσσαλονίκη. 

 

Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Ν. Πιερίας Κινητοποιήσεις

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top