Τα αγαπημένα μας σταφύλια που πάντα απολαμβάνουμε προς το τέλος του καλοκαιριού, πέρα από ένα δροσερό φρούτο για καλοκαιρινές βραδιές φαίνεται πως έχει και μια ακόμη «θαυματουργή» ιδιότητα: μας αδυνατίζουν και μάλιστα χωρίς προσπάθεια.
Οι μελετητές για τους σκοπούς της έρευνας, μελέτησαν τις διατροφικές συνήθειες 124.000 ατόμων στις ΗΠΑ, εκ των οποίων οι περισσότεροι έπαιρναν κιλά με τα χρόνια εκτός από εκείνους που κατανάλωσαν συχνά τρόφιμα πλούσια σε φλαβονοειδή.
Τα πιο ευεργετικά από τα φλαβονοειδή είναι οι ανθοκυανίνες, που τις συναντούμε στα σταφύλια, στα κεράσια, στις φράουλες και στα μύρτιλλα. Στον αγώνα κατά των περιττών κιλών, παρατηρήθηκε πως σημαντικά ήταν και τα φλαβονοειδή που υπάρχουν στο τσάι, στα κρεμμύδια και στα μήλα.
Πηγή: itrofi.gr