Τρίτη 24 Νοε 2020 19:47      

«Στην Κατερίνη μπαίνουν οι βάσεις για μια πόλη λειτουργική, ΧΡΗΣΙΜΗ ΚΑΙ ΑΙΣΘΗΤΙΚΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΗ».

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ Γ. ΝΤΑΝΤΑΜΗΣ ΣΤΟ Δ.Σ:

Σημαντικά βήματα γίνονται, εδώ και έναν χρόνο, στον Δήμο Κατερίνης προκειμένου η πόλη να γίνει λειτουργική, χρήσιμη και αισθητικά αναβαθμισμένη, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο Αντιδήμαρχος Δόμησης, Γιώργος Νταντάμη, μιλώντας στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης, που έγινε με τηλεδιάσκεψη.

Συγκεκριμένα, ο κ. Νταντάμης αναφέρθηκε στη δημοσίευση του Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού για το δίκτυο πεζοδρόμων του κέντρου της πόλης, για τον διαγωνισμό του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας Κατερίνης αλλά και σε μια πολύ σημαντική και θετική εξέλιξη που αφορά τη μελέτη χρήσεων γης της πόλης.

Όλα όσα είπε ο κ. Νταντάμης ανακοινώνοντας τις θετικές εξελίξεις στην Κατερίνη, εξελίξεις που αφορούν τον τομέα αρμοδιότητάς του, έχουν ως εξής:

Από τον Δ.Κατερίνης δημοσιεύεται ο Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός για το δίκτυο πεζοδρόμων του κέντρου της πόλης, της πλατείας Ελευθερίας και της πλατείας Δημαρχείου. Αντιλαμβάνεστε ότι επιζητούμε τον καλύτερο διαγωνισμό, θα είναι πανελλήνιος διαγωνισμός. Η πρόταση που θα κριθεί ως πρώτη αλλά και οι υπόλοιπες βεβαίως θα είναι ο μπούσουλας για τα επόμενα χρόνια στον Δήμο Κατερίνης για αναβάθμιση του κέντρου της πόλης.

Την Τρίτη 20/10 λήγει η προθεσμία υποβολής προτάσεων για τον διαγωνισμό του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας της πόλης. Αυτό είναι ένα σημαντικότατο βήμα για να κάνουμε μια πόλη λειτουργική, χρήσιμη και αισθητικά αναβαθμισμένη.

Τέλος, θα ήθελα, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι να σας ανακοινώσω και μια πολύ θετική εξέλιξη που αφορά τη μελέτη χρήσεων γης, επειδή εμείς ως Δήμος Κατερίνης κάναμε ό,τι έπρεπε στο θέμα αυτό, γι’ αυτό και μια υπόθεση που εδώ και 11 χρόνια βασανίζει τους συνδημότες μας, παίρνει τέλος!

Σας ανακοινώνω λοιπόν ότι η Περιφέρεια έχει εγκρίνει, επιτέλους, τα σχέδιά μας για τις χρήσεις γης. Ακολούθως, η μελέτη περνάει από το Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΣΥ.ΠΟ.Θ.Α.) προκειμένου να προωθηθεί για την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος».

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top