Τρίτη 14 Ιουλ 2020 0:36      

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΓΟΡΑ Κ. Ρέχας: «Ούτε ένα ευρώ σε άλλη πόλη»

Η ΟΜΑΛΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ

«Η αγορά δεν έχει ομαλοποιηθεί και η κανονικότητα θα αργήσει», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης κ. Κώστας Ρέχας. Διανύοντας την τρίτη εβδομάδα με τα καταστήματα ανοιχτά η κίνηση είναι υποτονική και η ομαλότητα σίγουρα δεν έχει επιστρέψει.

Τα σκαμπανεβάσματα της αγοράς

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης, οι πρώτες τρεις μέρες ήταν σχετικά καλές, ενώ οι επόμενες υποτονικές. «Η αγορά θα έχει σκαμπανεβάσματα και θα πρέπει να βάλουμε όλοι τα δυνατά μας, να στηρίξει ο ένας τον άλλο σε αυτές τις πρωτόγνωρες καταστάσεις που ζούμε και στα μεγάλα προβλήματα που δημιουργήθηκαν», τονίζει χαρακτηριστικά.

«Ούτε ένα ευρώ σε άλλη πόλη»

Το σλόγκαν είναι « ούτε ένα ευρώ σε άλλη πόλη» σε μια προσπάθεια οι καταναλωτές να προτιμήσουν την τοπική αγορά και να στηρίξουν τις επιχειρήσεις. Και επειδή η αγορά είναι και ψυχολογία, το άνοιγμα των καφέ και των εστιατορίων βοηθά προς αυτή την κατεύθυνση δημιουργώντας ανάλογο κλίμα σε κάποιο βαθμό. «Θα χρειαστούμε δυο με τρεις βδομάδες για να έχουμε πλήρη εικόνα», αναφέρει ο κ. Ρέχας

Η αβεβαιότητα και οι προβληματισμοί

Όπως επισημαίνουν ιδιοκτήτες καταστημάτων η αβεβαιότητα και ο προβληματισμός κυριαρχούν στον κλάδο τους, αφού η συντριπτική πλειοψηφία έχει υποστεί μεγάλες ζημιές από το κλείσιμο των επιχειρήσεων τους. Η κίνηση που έχει ξεκινήσει δεν είναι αρκετή ώστε να αισιοδοξούν ότι θα ξεπεράσουν τις δυσκολίες, με τους περισσότερους να δηλώνουν απαισιόδοξοι για το μέλλον της οικονομίας τη χώρας μας. Κοινό χαρακτηριστικό όλων είναι πως θα χρειαστεί ένα διάστημα περίπου ενός έτους με προϋποθέσεις την στήριξη από πλευράς κυβέρνησης με περεταίρω μέτρα και φυσικά χωρίς ένα δεύτερο lockdown, για να μπορούμε να μιλάμε για ανάκαμψη της οικονομίας.

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top