Τετάρτη 27 Ιαν 2021 5:56      

Στο Νοσοκομείο Κατερίνης ο Υφυπουργός Υγείας Β. Κοντοζαμάνης

Στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης μετέβη σήμερα το μεσημέρι  ο Υφυπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κοντοζαμάνης, μετά και την αύξηση των κρουσμάτων στο νομό, που έφεραν στην Πιερία ψηλά στη λίστα των επιβαρυμένων επιδημιολογικά περιοχών, γεγονός στο οποίο αναφέρθηκε χθες και ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκος Χαρδαλιάς. 

Τον Υφυπουργό Υγείας συνόδευαν ο Διοικητής της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας στην οποία ανήκει διοικητικά το Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης, κ. Παναγιώτης Μπογιατζίδης, ο Υποδιοικητής κ. Κωνσταντίνος Χρίστογλου, ο πρόεδρος του  Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας ΕΚΕΠΥ- ΕΚΑΒ κ.Νίκος Παπαευσταθίου, δυο πνευμονολόγοι του Νοσοκομείου «Σωτηρία» και  στελέχη του Υπουργείου Υγείας.

Ο κ. Κοντοζαμάνης, ενημερώθηκε από τον διοικητή του Νοσοκομείου κ. Γεώργιο Χατζηγεωργίου, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για την λειτουργία, τους  ασθενείς, τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από την πρωτόγνωρη αυτή κατάσταση. Οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου αναφέρθηκαν στις προσπάθειες που καταβάλλονται από όλους καθημερινά, κάτω από αντίξοες συνθήκες, σε ένα νομό που είναι πλέον πανελλαδικά στην 3η θέση σε αριθμό  κρουσμάτων και νοσηλευομένων σε κλίνες Covid-19. 

Τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν μεταξύ άλλων τους τρόπους για τη αποσυμφόρηση του Νοσοκομείου με τη  μεταφορά των διασωληνωμένων είτε με αεροδιακομιδή είτε με το ΕΚΑΒ,  σε ΜΕΘ της  Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στις ελλείψεις που υπάρχουν  στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, κυρίως σε ιατρούς ειδικότητας. Ο Υφυπουργός ενημερώθηκε πλήρως για τα κενά που υπάρχουν, έτσι ώστε να γίνουν οι αναγκαίες ενέργειες για την στελέχωση του Νοσοκομείου  στο μέτρο του δυνατού.

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top