Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Πιερίας διοργανώνει την έκθεση ζωγραφικής «Πινελιές Τέχνης & Ελπίδας» στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Εμμανουήλ Κριαράς στη Λεπτοκαρυά. Η εκδήλωση διαρκεί από τις 5 έως τις 15 Αυγούστου 2026, με καθημερινή λειτουργία από τις 19:00 έως τις 22:00. Τα έσοδα από τις πωλήσεις των έργων και τη λαχειοφόρο αγορά θα ενισχύσουν το κοινωνικό έργο του συλλόγου.
Εγκαίνια έκθεσης ζωγραφικής του Συλλόγου Καρκινοπαθών Πιερίας στη Λεπτοκαρυά
Με επιτυχία και έντονη συναισθηματική φόρτιση ξεκίνησε στη Λεπτοκαρυά η έκθεση ζωγραφικής με τίτλο Πινελιές Τέχνης & Ελπίδας, την οποία διοργανώνει ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Πιερίας. Η διοργάνωση φιλοξενείται στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Εμμανουήλ Κριαράς και αποτελεί καρπό συνεργασίας με τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Λεπτοκαρυάς Εμμανουήλ Κριαράς, ενώ τελεί υπό την υποστήριξη του Δήμου Δίου – Ολύμπου και της τοπικής κοινότητας. Την έναρξη της εκδήλωσης παρακολούθησε η κυρία Ματίνα Κουκουσέλα, ως εκπρόσωπος του βουλευτή Πιερίας κυρίου Σπύρου Κουλκουδίνα, τον οποίο οι διοργανωτές ευχαρίστησαν θερμά για τη διαχρονική και πολύτιμη αρωγή του σε κάθε δράση τους. Η παρουσία της υπογράμμισε τη σημασία της θεσμικής στήριξης προς τον σύλλογο.
Τα έργα που εκτίθενται προέρχονται από τα μέλη του τμήματος ζωγραφικής του συλλόγου, δημιουργημένα υπό την καθοδήγηση της εικαστικού κυρίας Ιβάνκας Ιβάνοβα, η οποία έχει εμφυσήσει ζωντάνια και αγάπη στους μαθητές της. Μέσα από τη δράση Δημιουργικές Τετάρτες, τα εκθέματα αναδεικνύουν την τέχνη ως μέσο λύτρωσης και ουσιαστικής έκφρασης για τους δημιουργούς τους.
Στην έκθεση συμμετέχουν επίσης η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Λεπτοκαρυάς Εμμανουήλ Κριαράς, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λιτοχώρου, ο Σύλλογος Εικαστικών Καλλιτεχνών Πιερίας, το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας και οι Art Creations, οι οποίοι συνέβαλαν με έργα καταξιωμένων καλλιτεχνών που προσφέρθηκαν με αγάπη στον σύλλογο.
Μουσική επένδυση και συμμετοχές
Μια ιδιαίτερη στιγμή της βραδιάς αποτέλεσε η εμφάνιση του γραμματέα του συλλόγου, μουσικού και δημιουργού του τραγουδιού Δώσε Ζωή, κυρίου Νίκου Γκανά. Με τις νότες του έντυσε τη βραδιά, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα ενότητας όπου οι παρευρισκόμενοι, τραγουδώντας μαζί του, μετέφεραν ένα ισχυρό μήνυμα αλληλεγγύης και ανθεκτικότητας.
Οικονομική ενίσχυση και δώρα
Τα εκθέματα διατίθενται προς πώληση με σκοπό την οικονομική ενίσχυση του πολυδιάστατου έργου του Συλλόγου Καρκινοπαθών Πιερίας. Παράλληλα, διατίθενται λαχεία αξίας 2 ευρώ για την κλήρωση που θα ακολουθήσει μετά το τέλος της έκθεσης, προσφέροντας ως δώρα έναν πίνακα ζωγραφικής και δύο μονοήμερες εκδρομές στα Λουτρά Πόζαρ και στα Μετέωρα, ευγενική δωρεά του τουριστικού γραφείου Tasioulas Travel.
Ευχαριστίες και πληροφορίες
Ο σύλλογος εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες του προς τους φορείς, τους καλλιτέχνες και τους πολίτες που στηρίζουν την προσπάθεια.
Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στους χορηγούς
- Κάβα Κεχαγιάς Γεώργιος Λεπτοκαρυάς
- Ζαχαροπλαστείο Ντούλας Κονταριώτισσας
- Έκθεση Ζωγραφικής Πινελιές Τέχνης & Ελπίδας
- Δημοτική Βιβλιοθήκη Λεπτοκαρυάς Εμμανουήλ Κριαράς
Διάρκεια: Τετάρτη 5 Αυγούστου έως Σάββατο 15 Αυγούστου 2026
Ώρες Λειτουργίας: Καθημερινά 19:00 – 22:00
Με εκτίμηση,
Για το Δ.Σ.
Ουρανία Καραμήτσιου
Πρόεδρος


































