Ανέσυρα από το αρχείο μου μια συνέντευξη προηγούμενων ετών με τον τότε βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Γιώργο Καρατζαφέρη, πριν αρχίσουν τα μνημόνια να γίνονται καθεστώς στην Ελλάδα.
Ας δούμε τις απόψεις που εξέφρασε πριν τα γεγονότα.
Γιάννης Παπαγεωργίου : Κοντά μας ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Καρατζαφέρης. Μία κουβέντα μαζί του θα είναι επίκαιρη και εποικοδομητική. Καλώς ήρθατε κ. Καρατζαφέρη στην πόλη μας και στην εκπομπή μας.
Γιώργος Καρατζαφέρης : Ευχαριστώ πολύ και χαίρομαι που βρίσκομαι στην πόλη σας, την οποία αγαπώ πολύ.
Γιάννης Παπαγεωργίου : Ποιους θεωρείτε τους βασικότερους λόγους της εκλογής σας ως βουλευτή;
Γιώργος Καρατζαφέρης : Νομίζω ότι ήταν η φιλοσοφία μιας ζωής που είχα ως δημοσιογράφος και ο κόσμος το εκτίμησε αυτό, τη συμμετοχή μου στα κοινά από το τηλεοπτικό μου κανάλι. Πίστεψε ότι δίνουμε ένα άλλο όραμα στην πολιτική και αυτό φάνηκε στις κάλπες, στις οποίες ως υποψήφιος σημείωσα αυτό το ποσοστό αποδοχής.
Γιάννης Παπαγεωργίου : Εκλεγήκατε με τη Νέα Δημοκρατία. Πως κρίνετε τη συμμετοχή σας αυτή;
Γιώργος Καρατζαφέρης : Ο καθένας φαίνεται στα δύσκολα, όσον αφορά το κόμμα. Εγώ εντάχτηκα στη Νέα Δημοκρατία, όταν ήταν στα κάτω της. Όταν ένα κόμμα βρίσκεται στα πάνω του, όλοι το πλαισιώνουν, οι αγωνιστές όμως μάχονται στα δύσκολα, αυτοί είναι οι άνθρωποι της βάσης. Οι άλλοι είναι αλεξιπτωτιστές, έρχονται και παίρνουν θέσεις και μόνο. Εμείς στη Νέα Δημοκρατία είμαστε για να φυλάμε τις Θερμοπύλες. Εγώ έχω καταθέσει το είναι μου.
Γιάννης Παπαγεωργίου : Έχετε συμπαρασταθεί στους εργαζόμενους;
Γιώργος Καρατζαφέρης : Συμπαραστέκομαι όπου υπάρχει πρόβλημα. Το πρόβλημα κάτω στην Αθήνα είναι ότι υπάρχει ένα κατεστημένο, από το οποίο δεν ξέρω πόσο εύκολα θα απαλλαγεί ο τόπος. Είναι το εκδοτικό κατεστημένο.
Γιάννης Παπαγεωργίου : Είναι εύκολο να το λέει αυτό ένα Καρατζαφέρης, που και ο ίδιος είναι δημοσιογράφος, έχει κανάλι;
Γιώργος Καρατζαφέρης : Μιλάω για το κατεστημένο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, το οποίο θέλει να ελέγχει το δημόσιο χρήμα, τα δημόσια έργα και ανεβοκατεβάζει κυβερνήσεις. Αυτά είναι γνωστά, δεν λέω κάτι καινούργιο. Μην ξεχνάς ότι το ίδιο είχε πει πριν από χρόνια και ο Εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής, είχε μιλήσει για το ίδιο φαινόμενο, απλώς έχει παραγίνει το κακό τώρα πια. Ανεβοκατεβάζουν κυβερνήσεις ανάλογα με το πόσα δημόσια έργα θα πάρουν.
Εμείς είχαμε μια πολιτική, περιορίζαμε το έλλειμμα, είχαμε σταματήσει το δανεισμό, δεν πήρε δάνεια η Νέα Δημοκρατία στη διάρκεια της διακυβέρνησής της. Το ΠΑΣΟΚ πήρε πολλά δάνεια, τα οποία θα κοστίσουν στον λαό.
Γιάννης Παπαγεωργίου : Τα πήρε από την ΕΟΚ.
Γιώργος Κατατζαφέρης : Από την ΕΟΚ δεν παίρνει δάνεια, άλλη χρηματοδότηση ισχύει από την πλευρά της ΕΟΚ και άλλο είναι το δάνειο. Το δάνειο το επιστρέφεις. Το ΠΑΣΟΚ παίρνει τώρα δάνεια και θα έρθει ο λογαριασμός αργότερα. Το ίδιο είχε γίνει το 1990 με πρωθυπουργό τον Ξενοφώντα Ζολώτα και υπουργό το Γιώργο Γεννηματά, όταν δεν είχαμε να πληρώσουμε τους μισθούς του Ιανουαρίου.
Γιάννης Παπαγεωργίου : Είναι κακό κάποιος να μάχεται για τις εθνικές υποθέσεις, κάποιοι τον χαρακτηρίζουν εύκολα ως εθνικιστή;
Γιώργος Καρατζαφέρης : Το να ασχολείται κάποιος με τα εθνικά μας θέματα αποτελεί ιερό και μέγιστο χρέος για τον καθένα. Έχει μεγάλη διαφορά όμως το να εκμεταλλευόμαστε τα εθνικά μας θέματα για προσωπικούς λόγους.
Γιάννης Παπαγεωργίου : Κλείνοντας αυτήν την κουβέντα κ. Καρατζαφέρη, θα σας κάνω μια τελευταία ερώτηση. Πώς βλέπετε να προοιωνίζεται το μέλλον της χώρας, με τα εθνικά θέματα ανοιχτά, με μια οικονομία να βρίσκεται σε σημείο προβληματικό, διάτρητη, όπως τη χαρακτηρίσατε;
Γιώργος Καρατζαφέρης : Οι κίνδυνοι είναι δύο, όπως πολύ σωστά τους θέσατε. Είναι το οικονομικό κραχ που βλέπουμε να επέρχεται, πολύ δύσκολα θα αποφύγουμε να ακούσουμε το «Δυστυχώς επτωχεύσαμεν» για άλλη μια φορά μέσα σ’ έναν αιώνα από την εποχή του Τρικούπη. Η κατάσταση είναι πάρα πολύ δυσάρεστη, δεν ξέρω πού μπορεί να οδηγηθεί, φοβούμαι πως θα έχουμε πολύ δυσάρεστες εξελίξεις. Ο Θεός και η ΕΟΚ να βάλουν το χέρι τους.
Έχουμε τις ορθόδοξες χώρες που αναδύθηκαν από το πρώην Σύμφωνο της Βαρσοβίας, Ρωσία, Ουκρανία, Λευκορωσία, Μολδαβία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Σερβία, Ελλάδα και Κύπρος. Πρέπει να κτίσουμε έναν άξονα το ταχύτερο δυνατόν.
Πρέπει να υπενθυμίσω ότι η Παγκόσμια Ορθοδοξία εξουσιοδότησε στο παγκόσμιο συμβούλιο των Εκκλησιών την Ελλάδα να την εκπροσωπεί μέσα στην ΕΟΚ, όπως επίσης εξουσιοδότησε τη Ρωσία να την αντιπροσωπεύει μέσα στο Συμβούλιο Ασφαλείς του ΟΗΕ. Αυτή πρέπει να είναι η μελλοντική εξωτερική πολιτική της Ελλάδος. Να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε ένα βαρόμετρο πάνω στην Ορθοδοξία. Να τονώσουμε το στοιχείο της Ορθοδοξίας, να φύγουμε από εκείνο που είχε πει ο Χρήστος Σαρτζετάκης, ότι «Είμαστε Έθνος ανάδελφον», να έχουμε κάπου να ακουμπήσουμε, να έχουμε ένα φάρο για να μπορέσει ο Ελληνισμός να επανέλθει εκεί που δικαιούται.
Γιάννης Παπαγεωργίου : Κι εδώ θα ολοκληρώσουμε την εκπομπή μας. κ. Καρατζαφέρη, σας ευχαριστούμε πολύ για πού ήρθατε και μας είπατε όλα αυτά τα πολύ σημαντικά πράγματα.
Γιώργος Καρατζαφέρης : Εγώ σας ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση.