Σοκ προκαλεί η νέα υπόθεση εξαπάτησης ενός συνταξιούχου της ΔΕΗ, από τον οποίο επιτήδειοι κατάφεραν να αποσπάσουν το αστρονομικό ποσό των 60.000 ευρώ, 400 χρυσές λίρες, καθώς και χρυσά ρολόγια. Παρά την επαγγελματική εμπειρία του θύματος στον κλάδο, οι δράστες χρησιμοποίησαν το πρόσχημα υπαλλήλων του ΔΕΔΔΗΕ, επιβεβαιώνοντας πως οι σπείρες των απατεώνων εξελίσσονται σε μια σύγχρονη «Λερναία Ύδρα» που πλήττει καθημερινά ανυποψίαστους πολίτες σε ολόκληρη τη χώρα.
Η μέθοδος των απατεώνων και η λεία στην υπόθεση του συνταξιούχου
Σε μια πολυδαίδαλη «Λερναία Ύδρα» έχουν μετατραπεί πλέον οι σπείρες των επιτήδειων που εξαπατούν ανυποψίαστους πολίτες, αρπάζοντάς τους τεράστια ποσά σε μετρητά και πολύτιμα χρυσαφικά. Σήμερα η ΔΑΟΕ εξάρθρωσε μια ακόμη παρόμοια ομάδα, η οποία είχε καταφέρει να συγκεντρώσει περισσότερα από 3 εκατομμύρια ευρώ από τα θύματά της. Παρόλα αυτά, μια νέα καταγγελία έφτασε στην Ελληνική Αστυνομία για μια καινούργια περίπτωση εξαπάτησης. Αυτή τη φορά, θύμα έπεσε ένας συνταξιούχος της ΔΕΗ, με τους αξιωματικούς του ελληνικού FBI να υπογραμμίζουν πως οι δράστες έχουν φτάσει στο σημείο να υποδύονται τους υπαλλήλους του ΔΕΔΔΗΕ – ακόμη και σε άτομα που εργάζονταν στο ίδιο αντικείμενο – και να κατορθώνουν τελικά να τους πείθουν.
Και στη συγκεκριμένη περίπτωση, οι δράστες κατάφεραν μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας να κάμψουν τις αντιστάσεις του συνταξιούχου, ο οποίος τους παρέδωσε αρχικά 60.000 ευρώ σε μετρητά. Όμως η δράση τους δεν περιορίστηκε εκεί. Ο πρώην εργαζόμενος της δημόσιας επιχείρησης τους παρέδωσε επιπλέον 400 χρυσές λίρες, η συνολική αξία των οποίων εκτιμάται πως αγγίζει τις 300.000 ευρώ. Επιπλέον, ο ηλικιωμένος τους έδωσε μια σακούλα γεμάτη με χρυσά ρολόγια και διάφορα χρυσαφικά, την οποία άφησε έξω από την οικία του, από όπου την παρέλαβαν τα μέλη της εγκληματικής συμμορίας. Οι έμπειροι αξιωματικοί της ΔΑΟΕ διερευνούν τώρα εάν το νέο αυτό περιστατικό συνδέεται άμεσα με άλλες παρόμοιες καταγγελίες. Πάντως, η δράση των απατεώνων έχει εξελιχθεί σε πραγματική μάστιγα για την κοινωνία.





























