Δευτέρα 26 Οκτ 2020 12:53      

Τα αδέσποτα στο Δήμο Πύδνας – Κολινδρού

Με αφορμή ενός ακόμη περιστατικού στο Δήμο Πύδνας – Κολινδρού θέλουμε να διαμαρτυρηθούμε για την κατάσταση που επικρατεί σε βάρος των αδέσποτων  ζώων. Από τις αρχές του 2015 η αντιδημαρχία που είναι υπεύθυνη για τα αδέσποτα δεν ανταποκρίνεται όπως προβλέπει ο νόμος, με συνέπεια τα υποφέρουν τα ζώα. 

Πρόσφατα ένα αδέσποτο που ζούσε απέναντι από το αστυνομικό τμήμα Αιγινίου, το οποίο τάιζα κάθε μέρα, ήταν γνωστό στην αστυνομία, είχε πρόβλημα υγείας. Κάλεσα έναν συνταξιούχο κτηνίατρο ο οποίος είπε ότι το ζώο πρέπει να μεταφερθεί άμεσα σε κτηνιατρείο. Προσπάθησα να επικοινωνήσω με την αρμόδια κτηνίατρο αλλά στάθηκε αδύνατο. Καταφέραμε να επικοινωνήσουμε με το Δήμαρχο και μετά από ώρες μεταφέρθηκε το ζώο στο κτηνιατρείο του Δήμου Κατερίνης.  Από τότε δεν έχουμε καμία ενημέρωση από κανέναν. Υπάρχει μια πενταμελής επιτροπή για τα αδέσποτα, η οποία δεν ενημερώθηκε και με την ευκαιρία να σημειώσουμε ότι συνεδριάσεις της επιτροπής αυτής για το θέμα των αδέσποτων έχουν να γίνουν εδώ και ένα χρόνο. 

Καλούμε το δήμαρχο να πάρει άμεσα θέση, γιατί αλλιώς είμαστε υποχρεωμένοι να προβούμε σε καταγγελίες. Ζητήσαμε να αντικατασταθεί η αντιδήμαρχος γιατί θεωρούμε ότι είναι πλημμελής η ενασχόλησή της με τα αδέσποτα. 

Μητσιγιώργη  Μαρία 
Μέλος του φιλοζωικού σωματείου ΑΡΓΟΣ 
Και της 5μελούς επιτροπής για τα αδέσποτα ζώα. 

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top