Κατερίνη - Πιερία
Τρίτη, 31 Ιανουαρίου, 2023
Ο Καιρός Σήμερα και τις επόμενες ημέρες στη Κατερίνη και την Πιερία
NewLetter
No #1 ραδιόφωνο της Κατερίνης!
  • Επικοινωνία
  • Κλιματική Κρίση
  • Πρωτοσέλιδα
Ολύμπιο Βήμα - Νέα και Ειδήσεις από Κατερίνη και Πιερία
Θετικό Φροντιστήριο
  • Κατερίνη
  • ΒΗΜΑ…τίζοντας
  • Πιερία
    • Δίον-Όλυμπος
    • Πύδνα-Κολινδρός
  • Ελλάδα
    • Gov.gr
    • Παιδεία
    • Δικαιοσύνη
    • Εκλογές
    • Ιστορία
    • Κοινωνία
    • Μακεδονία
    • Τουρισμός
    • Πολιτική
  • Κόσμος
    • Βαλκάνια
    • Ευρώπη
  • Οικονομία
    • Αγορά
    • Αγροτικά
    • Ακίνητα
    • Εφορία
    • Ενέργεια
    • Επιχειρήσεις
    • Εργασία
    • Καριέρα
  • Πολιτισμός
    • Comics
    • Βιβλίο
    • Εικαστικά
    • Θέατρο
    • Κείμενα
    • Μουσική
    • Ποίηση
    • Σινεμά-Tv
    • Φιλοζωία
    • Φιλοσοφία
    • Φυσική
    • Φωτογραφία
  • Τεχνολογία
    • Αυτοκίνητο
    • Διάστημα
    • Πληροφορική
  • Υγεία
    • Διατροφή
    • Ψυχολογία
  • Περιβάλλον
    • Τρόπος Ζωής
      • Lifestyle
      • Γεύσεις
      • Μόδα – Design
  • Άρθρα – Απόψεις
  • Αθλητικά
  • Αγγελίες
No Result
View All Result
  • Κατερίνη
  • ΒΗΜΑ…τίζοντας
  • Πιερία
    • Δίον-Όλυμπος
    • Πύδνα-Κολινδρός
  • Ελλάδα
    • Gov.gr
    • Παιδεία
    • Δικαιοσύνη
    • Εκλογές
    • Ιστορία
    • Κοινωνία
    • Μακεδονία
    • Τουρισμός
    • Πολιτική
  • Κόσμος
    • Βαλκάνια
    • Ευρώπη
  • Οικονομία
    • Αγορά
    • Αγροτικά
    • Ακίνητα
    • Εφορία
    • Ενέργεια
    • Επιχειρήσεις
    • Εργασία
    • Καριέρα
  • Πολιτισμός
    • Comics
    • Βιβλίο
    • Εικαστικά
    • Θέατρο
    • Κείμενα
    • Μουσική
    • Ποίηση
    • Σινεμά-Tv
    • Φιλοζωία
    • Φιλοσοφία
    • Φυσική
    • Φωτογραφία
  • Τεχνολογία
    • Αυτοκίνητο
    • Διάστημα
    • Πληροφορική
  • Υγεία
    • Διατροφή
    • Ψυχολογία
  • Περιβάλλον
    • Τρόπος Ζωής
      • Lifestyle
      • Γεύσεις
      • Μόδα – Design
  • Άρθρα – Απόψεις
  • Αθλητικά
  • Αγγελίες
No Result
View All Result
No Result
View All Result
Ολύμπιο Βήμα - Νέα και Ειδήσεις από Κατερίνη και Πιερία

Αρχική » Ελλάδα » Τα γνωστά υποθαλάσσια ρήγματα του Αιγαίου – Μόνο το 30% των βυθών έχει μελετηθεί

Τα γνωστά υποθαλάσσια ρήγματα του Αιγαίου – Μόνο το 30% των βυθών έχει μελετηθεί

Οι ελληνικές θάλασσες κρύβουν μεγάλο πλούτο και μεγάλες απειλές ταυτόχρονα.

Ολύμπιο ΒήμαΟλύμπιο Βήμα
Κυριακή, 15 Ιανουαρίου 2023, 10:06
Ελλάδα
0 0
A A
Τα Γνωστά Υποθαλάσσια Ρήγματα Του Αιγαίου – Μόνο Το 30% Των Βυθών Έχει Μελετηθεί

«Οι ελληνικές θάλασσες κρύβουν μεγάλο πλούτο και μεγάλες απειλές ταυτόχρονα. Έχουμε κάθε λόγο να αξιοποιήσουμε τον θαλάσσιο πλούτο και έχουμε υποχρέωση να μειώσουμε την διακινδύνευση από τις θαλάσσιες απειλές. Και τα δύο μπορούν να γίνουν μόνο με ένα τρόπο: με ενίσχυση της θαλάσσιας έρευνας».

Αυτό τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γεωλόγος Δρ Δημήτρης Σακελλαρίου, Διευθυντής Ερευνών στο Ινστιτούτο Ωκεανογραφίας του Ελληνικού Κέντρου Θαλάσσιων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ), μέλος της Επιτροπής Σεισμικού Κινδύνου & Μείωσης Σεισμικής Διακινδύνευσης του ΟΑΣΠ, συντονιστής του ερευνητικού προγράμματος «Αθηνά εναντίον Εγκέλαδου» (ΕΛΙΔΕΚ) και συντονιστής του έργου «Νέο Ερευνητικό Σκάφος».

ADVERTISEMENT

Όπως αναφέρει, τα τελευταία χρόνια οι ερευνητές του Ινστιτούτου Ωκεανογραφίας του ΕΛΚΕΘΕ συνέλεξαν και επεξεργάστηκαν όλα τα διαθέσιμα δεδομένα από παλαιότερες και πρόσφατες θαλάσσιες σεισμικές και βυθομετρικές έρευνες. Σκοπός αυτής της προσπάθειας ήταν η χαρτογράφηση των υποθαλάσσιων ρηγμάτων στο Αιγαίο, στο Ιόνιο Πέλαγος και στην Ελληνική Τάφρο, η μελέτη των κινηματικών χαρακτηριστικών τους, η εκτίμηση του σεισμικού δυναμικού τους και η κατανόηση της τεκτονικής παραμόρφωσης της ευρύτερης περιοχής.

Από την χαρτογράφηση δημιουργήθηκε μια βάση δεδομένων με μερικές εκατοντάδες, μεγάλα και μικρότερα, σίγουρα και πιθανά, υποθαλάσσια ρήγματα. Περίπου 100-150 από τα πιο σημαντικά ρήγματα παρουσιάζονται σε σχετικό χάρτη (βλ. συνημμένο). Σύμφωνα με τον κ. Σακελλαρίου, «ο χάρτης των υποθαλάσσιων ρηγμάτων μοιάζει πλήρης, δυστυχώς όμως δεν είναι. Σε αντίθεση με την χερσαία Ελλάδα, μόνο το 30% των ελληνικών βυθών έχει μελετηθεί συστηματικά. Για το υπόλοιπο 70% οι γνώσεις μας είναι πολύ περιορισμένες και μόνο εκτιμήσεις μπορούμε να κάνουμε».

Τα Γνωστά Υποθαλάσσια Ρήγματα Του Αιγαίου – Μόνο Το 30% Των Βυθών Έχει Μελετηθεί

Πάντως, από τα διαθέσιμα επιστημονικά δεδομένα προέκυψαν νέα στοιχεία και συμπεράσματα για τα κύρια κινηματικά χαρακτηριστικά των ρηγμάτων. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την καλύτερη κατανόηση των μακροπρόθεσμων διεργασιών παραμόρφωσης της λεγόμενης «μικροπλάκας του Αιγαίου», αλλά και την εξαγωγή ρεαλιστικών εκτιμήσεων για το σεισμικό δυναμικό των υποθαλάσσιων ρηγμάτων. Η περιοχή του Αιγαίου αποτελεί ένα παζλ πολυάριθμων μικρότερων λιθοσφαιρικών τεμαχών, τα όρια των οποίων καθορίζονται από μεγαλύτερες ή μικρότερες ζώνες ρηγμάτων. Κάθε ζώνη ρηγμάτων έχει τα δικά της κινηματικά χαρακτηριστικά, τα οποία καθορίζουν το είδος της κίνησης μεταξύ των γειτονικών τεμαχών.

Για παράδειγμα, η τεκτονική διαπλάτυνση (εφελκυσμός) του Κορινθιακού Κόλπου σε διεύθυνση Βορρά-Νότου αναγκάζει την Πελοπόννησο να απομακρύνεται από τη Στερεά Ελλάδα με ρυθμό 10-12 μέτρων ανά 1.000 χρόνια. Η Λήμνος, η οποία βρίσκεται στο νότιο τέμαχος της δεξιόστροφης ζώνης του Βόρειου Αιγαίου (Ρήγμα Βόρειας Ανατολίας), κινείται προς νοτιοδυτικά σε σχέση με το ‘Αγιο Όρος με ρυθμό 12-13 μέτρων ανά 1.000 χρόνια. Η Αστυπάλαια κινείται προς τα νοτιοδυτικά σε σχέση με την Αμοργό με ρυθμό 4 μέτρων ανά 1.000 χρόνια.

Τα Γνωστά Υποθαλάσσια Ρήγματα Του Αιγαίου – Μόνο Το 30% Των Βυθών Έχει Μελετηθεί

«Αν σκεφτεί κανείς ότι για να γίνει μετατόπιση ενός μέτρου σε ένα ρήγμα χρειάζεται ένας σεισμός με μέγεθος 6,5-7,0 γίνεται εύκολα αντιληπτό πόσοι σεισμοί χρειάζονται για να δημιουργήσουν τις μετακινήσεις που αναφέρθηκαν πιο πάνω», επισημαίνει ο κ. Σακελλαρίου.

Συνολικά, η ευρύτερη περιοχή της «μικροπλάκας του Αιγαίου» επεκτείνεται προς Νότο. Η μετακίνηση της Κρήτης προς τα νότιο-νοτιοδυτικά με ταχύτητα 30-35 μέτρων ανά 1.000 χρόνια σε σχέση με τη Βόρεια Ελλάδα αντιπροσωπεύει τη συνολική παραμόρφωση της μικροπλάκας. Αυτή η παραμόρφωση προκύπτει σαν συνολικό αποτέλεσμα των μετακινήσεων που γίνονται κατά μήκος των πολυάριθμων ρηγμάτων και ρηξιγενών ζωνών που διατρέχουν την περιοχή.

«Εύκολα διαπιστώνει κανείς ότι τα υποθαλάσσια ρήγματα έχουν πολύ σημαντική συμβολή στην παραμόρφωση του Αιγαίου, χαρακτηρίζονται από υψηλό σεισμικό δυναμικό και μπορούν να προκαλέσουν ισχυρούς σεισμούς με καταστροφικά αποτελέσματα», τονίζει ο ίδιος.

Η συμβολή του ΕΛΚΕΘΕ

Η βάση των υποθαλάσσιων ενεργών ρηγμάτων του ΕΛΚΕΘΕ θα χρησιμοποιηθεί και θα ενσωματωθεί στον ψηφιακό χάρτη των ρηγμάτων της Ελλάδας. Το έργο αυτό υλοποιείται από την Ελληνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΕΑΓΜΕ) σε συνεργασία με όλους τους γεωλογικούς και σεισμολογικούς φορείς της χώρας, με επικεφαλής τον Οργανισμό Αντισεισμικού Σχεδιασμού & Προστασίας (ΟΑΣΠ).

Μέχρι το επόμενο καλοκαίρι αναμένεται να εγκατασταθεί στο Ωκεανογραφικό Σκάφος ΑΙΓΑΙΟ ένα νέο σύστημα θαλάσσιων σεισμικών ερευνών, το οποίο θα αναβαθμίσει τις υπάρχουσες δυνατότητες και θα συμβάλει στην συλλογή νέων δεδομένων και την καλύτερη κατανόηση των υποθαλάσσιων ρηγμάτων. Το σύστημα αυτό θα αποκτηθεί στο πλαίσιο του προγράμματος «Αθηνά εναντίον Εγκέλαδου» του Ινστιτούτου Ωκεανογραφίας του ΕΛΚΕΘΕ και χρηματοδοτείται από το Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας & Καινοτομίας (ΕΛΙΔΕΚ). Η προμήθεια και λειτουργία υποθαλάσσιων σεισμογράφων είναι ένας ακόμη στόχος του ΕΛΚΕΘΕ που θα βοηθήσει σημαντικά στην παρακολούθηση και κατανόηση των υποθαλάσσιων σεισμών.

«Μεγάλη ώθηση στη θαλάσσια έρευνα στη χώρα μας θα δώσει και η ναυπήγηση του νέου, σύγχρονου ερευνητικού σκάφους, το οποίο χρηματοδοτείται κατά 75% από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και κατά 25% από το Ελληνικό Κράτος. Παρά την καθυστέρηση τουλάχιστον τριών χρόνων στη διασφάλιση της εθνικής συμμετοχής, ελπίζουμε ότι οι διάφοροι αρμόδιοι κυβερνητικοί και κρατικοί παράγοντες γρήγορα θα πειστούν για την χρησιμότητα και την αναγκαιότητα του νέου ερευνητικού σκάφους και σύντομα θα ξεκινήσει η ναυπήγηση του», λέει ο κ.Σακελλαρίου.

Οι υποθαλάσσιοι σεισμοί του παρελθόντος

Αναφερόμενος στο παρελθόν, θυμίζει ότι «τέσσερις από τους μεγαλύτερους και πιο καταστροφικούς σεισμούς που έχουν γίνει στην ευρύτερη περιοχή του Αιγαίου, του Ιόνιου και της Ελληνικής Τάφρου έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: ήταν υποθαλάσσιοι και προκλήθηκαν από υποθαλάσσια ρήγματα».

– Στις 21 Ιουλίου του 365 μ.Χ. ένας υποθαλάσσιος σεισμός νοτιοδυτικά της Κρήτης με μέγεθος περίπου 8 – 8,5 ανασήκωσε ολόκληρη την Δυτική Κρήτη και προκάλεσε το μεγαλύτερο γνωστό τσουνάμι στη Μεσόγειο.

– Στις 8 Αυγούστου του 1303 μ.Χ. ένας υποθαλάσσιος σεισμός νότια της Καρπάθου με μέγεθος περίπου 8 δημιούργησε μεγάλες καταστροφές σε όλα τα κοντινά νησιά και προκάλεσε ένα εξίσου καταστροφικό τσουνάμι στην Ανατολική Μεσόγειο.

– Στις 9, 11 και 12 Αυγούστου 1953 τέσσερις σεισμοί με μεγέθη 6,4, 6,8, 7,2 και 6,3 στο Ιόνιο Πέλαγος ισοπέδωσαν σχεδόν ολοκληρωτικά την Κεφαλονιά, την Ιθάκη και τη Ζάκυνθο.

– Στις 9 Ιουλίου 1956 ένας υποθαλάσσιος σεισμός με μέγεθος περίπου 7,5 στην περιοχή μεταξύ Αμοργού, Σαντορίνης, Ανάφης και Αστυπάλαιας δημιούργησε μεγάλες καταστροφές σε όλα τα κοντινά νησιά και προκάλεσε το μεγαλύτερο τσουνάμι του 20ου αιώνα στη Μεσόγειο.

– Πριν λίγες δεκαετίες, στις 24 και 25 Φεβρουαρίου και 4 Μαρτίου 1981 έγιναν τρεις σεισμοί με επίκεντρα στη θαλάσσια περιοχή των Αλκυονίδων και μεγέθη 6,7, 6,4 και 6,3 αντίστοιχα, που προκάλεσαν ανθρώπινες απώλειες και σημαντικές καταστροφές όχι μόνο στις γειτονικές περιοχές αλλά και στην Αθήνα.

Διαβάστε Ακόμη

Πολεμική Αεροπορία: Νεκρός ο ένας από τους δυο πιλότους του F – 4 Φάντομ

Βράβευση μαθητών σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (φώτο)

Εκπλήξεις στο Κυπριακό; Σενάρια για προσάρτηση των κατεχομένων από την Τουρκία πριν από τις εκλογές στη γείτονα

Καστοριά: Αφαίρεσε από σπίτι χρυσές λίρες και διάφορα χρυσαφικά, χρηματικής αξίας περίπου 5.000 ευρώ

Στον Ανακριτή ο «Μάξιμος Σαράφης» και οι συγκατηγορούμενοι του στην υπόθεση εξαπάτησης επιχειρηματιών

– Στο πρόσφατο παρελθόν, τρεις υποθαλάσσιοι σεισμοί με μεγέθη μεγαλύτερα από 6 στη Λέσβο (17 Ιουνίου 2017, μέγεθος 6,3), στην Κω (21 Ιουλίου 2017, μέγεθος 6,2) και στη Σάμο (30 Οκτωβρίου 2020, μέγεθος 6,7) προκάλεσαν ανθρώπινες απώλειες, μεγάλες καταστροφές και αντίστοιχα, μικρής έντασης, τσουνάμι.

«Όλα τα παραπάνω παραδείγματα σεισμών, παλαιότερων και πρόσφατων, συνηγορούν σε ένα σημαντικό συμπέρασμα: οι υποθαλάσσιοι σεισμοί και τα υποθαλάσσια ρήγματα συνιστούν απειλή τόσο μεγάλη όσο είναι η απειλή από τους χερσαίους σεισμούς και τα χερσαία ρήγματα. Έχοντας δε υπόψη ότι οι υποθαλάσσιοι σεισμοί έχουν τη δυναμική να προκαλέσουν τσουνάμι, σε κάποιες περιπτώσεις αποδεικνύονται περισσότερο καταστροφικοί από τους χερσαίους σεισμούς», αναφέρει ο κ. Σακελλαρίου.

Πηγή: newsbomb.gr
Ετικέτες: Αιγαίοελληνικές θάλασσεςθαλάσσιες απειλέςΣεισμόςυποθαλάσσια ρήγματα
Spiroulina 300x250
Newsletter - Ενημέρωση κάθε ημέρα στο email σας με νέα από το olympiobima.gr.
Ολύμπιο Βήμα στο Google News Ακολουθήστε το Ολύμπιο Βήμα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση
ADVERTISEMENT
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ Α.Ε
Κωνσταντινίδης Εμπόριο Σιδήρου
Ελένη Ελευθεριάδου - Ψυχολόγος
ADVERTISEMENT
Ολύμπιο Βήμα

Ολύμπιο Βήμα

Νέα και Ειδήσεις από Κατερίνη και Πιερία
Κατερίνη και Πιερία - Νέα, Ειδήσεις, Επικαιρότητα, αθλητικά, άρθρα και απόψεις, αγγελίες, ο καιρός.
Η καθημερινή εφημερίδα για την Κατερίνη και την Πιερία, από το 1974, στην ηλεκτρονική της έκδοση.
Καθημερινή ενημέρωση της Κατερίνης και της Πιερίας, με Τοπικά Νέα και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Σχετικά Άρθρα

Πολεμική Αεροπορία: Νεκρός Ο Ένας Από Τους Δυο Πιλότους Του F – 4 Φάντομ
Ελλάδα

Πολεμική Αεροπορία: Νεκρός ο ένας από τους δυο πιλότους του F – 4 Φάντομ

30 Ιανουαρίου 2023
Βράβευση Μαθητών Σχολείων Της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
Κατερίνη

Βράβευση μαθητών σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (φώτο)

30 Ιανουαρίου 2023
Εκπλήξεις Στο Κυπριακό; Σενάρια Για Προσάρτηση Των Κατεχομένων Από Την Τουρκία Πριν Από Τις Εκλογές Στη Γείτονα
Ελλάδα

Εκπλήξεις στο Κυπριακό; Σενάρια για προσάρτηση των κατεχομένων από την Τουρκία πριν από τις εκλογές στη γείτονα

30 Ιανουαρίου 2023
Καστοριά: Αφαίρεσε Από Σπίτι Χρυσές Λίρες Και Διάφορα Χρυσαφικά, Χρηματικής Αξίας Περίπου 5.000 Ευρώ
Κοινωνία

Καστοριά: Αφαίρεσε από σπίτι χρυσές λίρες και διάφορα χρυσαφικά, χρηματικής αξίας περίπου 5.000 ευρώ

29 Ιανουαρίου 2023
Στον Ανακριτή Ο «Μάξιμος Σαράφης» Και Οι Συγκατηγορούμενοι Του Στην Υπόθεση Εξαπάτησης Επιχειρηματιών
Κοινωνία

Στον Ανακριτή ο «Μάξιμος Σαράφης» και οι συγκατηγορούμενοι του στην υπόθεση εξαπάτησης επιχειρηματιών

29 Ιανουαρίου 2023
Πιερία: Προαγωγή Για Τον Αστυνομικό Διευθυντή Γιώργο Τζήμα – Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κεντρικής Μακεδονίας
Ελλάδα

Πιερία: Προαγωγή για τον Αστυνομικό Διευθυντή Γιώργο Τζήμα – Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κεντρικής Μακεδονίας

28 Ιανουαρίου 2023
ADVERTISEMENT
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ Α.Ε
Κωνσταντινίδης Εμπόριο Σιδήρου
Ελένη Ελευθεριάδου - Ψυχολόγος
ADVERTISEMENT

Τελευταία Νέα

Αυτόματο Προσχέδιο
Κοινωνικά

Ιερά Αγρυπνία

Ολύμπιο Βήμα
Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2023, 17:53

Διαβάστε περισσότερα
Πολεμική Αεροπορία: Νεκρός Ο Ένας Από Τους Δυο Πιλότους Του F – 4 Φάντομ

Πολεμική Αεροπορία: Νεκρός ο ένας από τους δυο πιλότους του F – 4 Φάντομ

Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2023, 17:44
Βράβευση Μαθητών Σχολείων Της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Βράβευση μαθητών σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (φώτο)

Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2023, 17:42
«Μαθαίνω Να Παίζω - Μαθαίνω Να Ζω - 2»- Αθλητική Εκδήλωση Του Δήμου Πύδνας-Κολινδρού

«Μαθαίνω να παίζω – Μαθαίνω να ζω – 2»- Αθλητική εκδήλωση του δήμου Πύδνας-Κολινδρού

Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2023, 17:10
Ο Εορτασμός Των Τριών Ιεραρχών 

Κατερίνη – Η εορτή των τριών Ιεραρχών προστατών της Εκπαίδευσης

Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2023, 16:15
ADVERTISEMENT
  • Αναγγελία Γάμου με ένα Κλικ
  • Παραλία Κατερίνης - Kassapidis Exchange
  • Σχάρα & Λεμόνι
ADVERTISEMENT
Φαρμακεία Κατερίνης

Δημοφιλή Άρθρα του Μήνα

  • Κατερίνη: Έφυγε Από Τη Ζωή Ο Ντίνος Βέργας – Ένας Από Τους Παλιότερους Φωτογράφους Της Πόλης

    Κατερίνη: Έφυγε από τη ζωή ο Ντίνος Βέργας – Ένας από τους παλιότερους φωτογράφους της πόλης

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Κατερίνη: Άνδρας έπεσε από μπαλκόνι του 3ου ορόφου σήμερα το πρωί και σκοτώθηκε (upd)

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Κατερίνη: Μετά από πενήντα πέντε χρόνια – Αλλαγή σελίδας για το πρώτο παιχνιδάδικο της πόλης

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Σάββας Χιονίδης – Συλλυπητήριο Μήνυμα

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • “Έφυγε” ο Γαβριήλ Ξανθόπουλος

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
Ετήσιος Χορός Εσπερινού ΕΠΑ.Λ. Κατερίνης – ΚΟΡΕΣ ΠΙΕΡΙΩΝ
Μορφωτική Ένωση Καταφυγιωτών Κατερίνης
Ετήσιος Χορός Πολιτιστικού Συλλόγου Κατερίνης
Ετήσιος χορός Σύλλογος Θεσσαλών Πιερίας
Ποντιακή θεατρική σκηνή Πιερίας
Η Καθημερινή Ενημέρωση για την Κατερίνη και την Πιερία

© 2022 Ολύμπιο Βήμα
Νέα και Ειδήσεις από Κατερίνη και Πιερία
.
Βότση 18, 601 00, Κατερίνη
Τηλ. 23510 33633
E-mail: info@olympiobima.gr

Η Καθημερινή Ενημέρωση για την Κατερίνη και την Πιερία

  • Το Ολύμπιο Βήμα
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Cookies
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Πολιτική κατά της Διαφθοράς
  • Δήλωση Εχεμύθειας
  • Όροι Χρήσης
  • Κλιματική Κρίση

Το Ολύμπιο Βήμα στα Social Media

No Result
View All Result
  • Κατερίνη
  • ΒΗΜΑ…τίζοντας
  • Πιερία
    • Δίον-Όλυμπος
    • Πύδνα-Κολινδρός
  • Ελλάδα
    • Gov.gr
    • Παιδεία
    • Δικαιοσύνη
    • Εκλογές
    • Ιστορία
    • Κοινωνία
    • Μακεδονία
    • Τουρισμός
    • Πολιτική
  • Κόσμος
    • Βαλκάνια
    • Ευρώπη
  • Οικονομία
    • Αγορά
    • Αγροτικά
    • Ακίνητα
    • Εφορία
    • Ενέργεια
    • Επιχειρήσεις
    • Εργασία
    • Καριέρα
  • Πολιτισμός
    • Comics
    • Βιβλίο
    • Εικαστικά
    • Θέατρο
    • Κείμενα
    • Μουσική
    • Ποίηση
    • Σινεμά-Tv
    • Φιλοζωία
    • Φιλοσοφία
    • Φυσική
    • Φωτογραφία
  • Τεχνολογία
    • Αυτοκίνητο
    • Διάστημα
    • Πληροφορική
  • Υγεία
    • Διατροφή
    • Ψυχολογία
  • Περιβάλλον
    • Τρόπος Ζωής
      • Lifestyle
      • Γεύσεις
      • Μόδα – Design
  • Άρθρα – Απόψεις
  • Αθλητικά
  • Αγγελίες

© 2022 Ολύμπιο Βήμα
Νέα και Ειδήσεις από Κατερίνη και Πιερία
.
Βότση 18, 601 00, Κατερίνη
Τηλ. 23510 33633
E-mail: info@olympiobima.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In