Θετικό Φροντιστήριο
Hondos Center

Τα μυστικά για τα πιο νόστιμα γεμιστά

Τα γεμιστά, και ιδιαίτερα οι γεμιστές πιπεριές και ντομάτες, αποτελούν μια από τα πιο χαρακτηριστικά και αγαπημένα πιάτα της ελληνικής κουζίνας.

ADVERTISEMENT


ΙΕΛ ΛΥΔΙΑ

Εκπαιδευτήρια «Ο Πλάτων» - Ιδιωτικό Σχολείο - IB School

Μαριάννα Τριανταφύλλου


Ελένη Ελευθεριάδου - Ψυχολόγος
Κωνσταντινίδης Εμπόριο Σιδήρου
Spiroulina 300x250

ADVERTISEMENT
Ακούστε το

Δεν υπάρχει Ελληνίδα νοικοκυρά που να μην ξέρει να μαγειρεύει γεμιστά. Η καθεμιά με τον δικό της τρόπο και με τα δικά της υλικά.

Γράφει ο Θόδωρος Δημητριάδης

Όταν λέμε «γεμιστά» ο νους μας πάει στις ντομάτες και τις πράσινες πιπεριές. Εντούτοις πολλοί προσθέτουν κι άλλα λαχανικά, όπως πατάτες, μελιτζάνες, κολοκυθάκια κ.ά.

Τα μυστικά για τα πιο νόστιμα γεμιστά

Όπως και να έχει, η παλιά παροιμία λέει, «γηράσκω αεί διδασκόμενος» οπότε πάντα είναι χρήσιμο να ακούμε προτάσεις και μυστικά, όπως για παράδειγμα:

1)   Χρήση της σάρκας της πιπεριάς στη γέμιση: Το λευκοπράσινο εσωτερικό μέρος της πιπεριάς, που συνήθως το πετάμε, καλό είναι να το καθαρίζουμε από τα σπόρια, να το τρίβουμε στο μούλτι και να το ενσωματώνουμε στη γέμιση. Έτσι, θα προσθέσει πιο πλούσια γεύση και αρώματα.

2)   Προσθέτουμε κίτρινο τυρί: Προτιμάμε κασέρι, αν και και το γκούντα αποτελεί αξιόλογη εναλλακτική λύση. Το τυρί προσφέρει κρεμώδη υφή και στρογγυλεύει τη γεύση.

3)   Μακρύκοκκο σπυρωτό ρύζι: Έχουμε συνηθίσει το ρύζι καρολίνα, εντούτοις οι νέες μαγείρισσες προτιμούν το μακρύκοκκο γιατί δίνει σπυρωτή υφή, κι όχι μαλακή, που μπορεί να θυμίζει φαγητό νοσοκομείου.

4)   Κάνουμε μικρές τρύπες στη βάση των λαχανικών: Με το πιρούνι ανοίγονται μερικές μικρές τρύπες, ώστε η γέμιση να απορροφά υγρά και να διατηρείται ζουμερή ακόμα και τις επόμενες μέρες.

Τα μυστικά για τα πιο νόστιμα γεμιστά

5)   Μαϊντανός και δυόσμος: Αυτά τα δύο αρωματικά δίνουν τη χαρακτηριστική μυρωδιά και αποφεύγουμε άλλα βότανα που θα μπορούσαν να αλλοιώσουν τη γεύση.

6)   Πλούσια σάλτσα ντομάτας στο ταψί: Η σάλτσα προσφέρει υγρασία, δένει τις γεύσεις και διατηρεί τα γεμιστά αφράτα και ζουμερά.

7)   Σκουρόχρωμες πράσινες πιπεριές. Δίνουν πιο έντονη γεύση.

8)   Μικρές έως μέτριες ντομάτες και πιπεριές για καλύτερη ισορροπία μεταξύ περιβλήματος και γέμισης.

9)   Τέλος, καλύτερα το καλοκαίρι. Βέβαια, ντομάτες και πιπεριές μπορούμε να βρούμε όλο το χρόνο, ακόμα και μέσα στο καταχείμωνο, είτε εισαγωγής είτε από θερμοκήπια. Τα γεμιστά, όμως, είναι καλοκαιρινό φαγητό εποχής και τα υλικά το καλοκαίρι όχι μόνον δεν «νερουλιάζουν», αλλά διατηρούν και δίνουν έξτρα αρώματα και γεύση.

(Πηγή: Alfavita 8-6-25)

Μεθοδικό-Μεταίχμιο

Ολύμπιο Βήμα

Ολύμπιο Βήμα

Δημιουργός περιεχομένου στο olympiobima.gr.
Καθημερινή Ενημέρωση για τοπικές ειδήσεις, με άρθρα - απόψεις, για την πολιτική, την οικονομία, τα αθλητικά, τον πολιτισμό, τον καιρό.
Η καθημερινή εφημερίδα για την Κατερίνη και την Πιερία, από το 1974, στην ηλεκτρονική της έκδοση.

Ακολουθήστε το Ολύμπιο Βήμα

Μείνετε ενημερωμένοι με αξιόπιστες ειδήσεις από την Κατερίνη, την Πιερία, την Ελλάδα και τον κόσμο, καθημερινά στο olympiobima.gr.

Ολύμπιο Βήμα στο Google News Ακολουθήστε μας στο Google News

Σχετικά άρθρα

ADVERTISEMENT


ΙΕΛ ΛΥΔΙΑ

Εκπαιδευτήρια «Ο Πλάτων» - Ιδιωτικό Σχολείο - IB School

Μαριάννα Τριανταφύλλου


Spiroulina 300x250
Κωνσταντινίδης Εμπόριο Σιδήρου
Ελένη Ελευθεριάδου - Ψυχολόγος

ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT




Σχάρα & Λεμόνι

Επιδοτούμενα Πρόγραμματα
Επιδοτούμενα Πρόγραμματα



Μήνυμα Ζωής


Παραλία Κατερίνης - Kassapidis Exchange

Αναγγελία Γάμου με ένα Κλικ

ADVERTISEMENT

Πιο Δημοφιλή

Μη χάσετε

Αγγελίες

Διαβάστε ακόμη...