Γράφει, ο Θόδωρος Δημητριάδης
Υλικά
1 ποτήρι νερού κορκότο (σπασμένο στάρι)
1/2 κιλό γιαούρτι (πρόβειο ή στραγγιστό)
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
αλάτι, δυόσμο, κόκκινο γλυκό πιπέρι
3-4 κουτάλια σούπας ελαιόλαδο
2 λίτρα νερό
Εκτέλεση
• Ξεπλένουμε το κορκότο
• Το βράζουμε σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά.
• Μόλις πάρει να βράζει, το ξαφρίζουμε
• Όταν γίνει (περίπου σε 20-30 λεπτά, το κατεβάζουμε απ’ τη φωτιά.
• Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσει ελαφρά
(το “χαρατσώνουμε” όπως λένε οι Πόντιοι).
• Το κατεβάζουμε απ’ τη φωτιά και προσθέτουμε μια κουταλιά κόκκινο γλυκό πιπέρι και 2 κουταλιές δυόσμο.
• Ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα,σιγά-σιγά, ανακατεύοντας.
• Ρίχνουμε το γιαούρτι στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας