Δευτέρα 30 Νοε 2020 12:44      

Το θέμα της δυσοσμίας στην Κατερίνη ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΚΟΙΤΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ»

Σε μια σειρά ενεργειών έχει προχωρήσει η παράταξη «Κοιτάμε Μπροστά» με επικεφαλής τον βουλευτή και περιφερειακό σύμβουλο Χρήστο Γιαννούλη, σε ότι αφορά το ζήτημα της δυσοσμίας στην Κατερίνη. Στο πλαίσιο αυτό, σε συνέχεια της ερώτησης που υπέβαλαν στον Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος Ανάπτυξης και Αγροτικής Οικονομίας Κ. Γιουτίκα και στην Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Πιερίας Κ. Μαυρίδου για το ζήτημα της έντονης δυσοσμίας στην πόλη της Κατερίνης, συναντηθήκαν με το συντονιστικό της πρωτοβουλίας "I can’t breathe", το περασμένο Σάββατο και ενημερώθηκαν  για τις ενέργειες και τις κινήσεις τους.

«Στο πλευρό των δίκαιων αιτημάτων της πρωτοβουλίας

Από την πλευρά της παράταξής  παρόντες ήταν ο επικεφαλής Χρήστος Γιαννούλης, η περιφερειακή σύμβουλος Δήμητρα Θωμά και η υποψήφια από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας Γνωσούλα Χαϊλατζίδου.

«Δεσμευτήκαμε ως αξιωματική αντιπολίτευση ότι θα είμαστε στο πλευρό των δίκαιων αιτημάτων της πρωτοβουλίας, ότι θα αναδείξουμε σε θεσμικό και κοινωνικό επίπεδο τα ερωτήματα και τις αγωνίες τους και ότι θα δώσουμε τη μάχη για να βρεθεί άμεσα λύση σε αυτό το πρόβλημα που εδώ και πολύ καιρό υποπνομεύει την ποιότητα ζωής των κατοίκων της πόλης.

Μας εκπλήσσει το γεγονός ότι οι αρμόδιοι φορείς του νομού δεν έχουν προβεί ακόμη σε ενέργειες που επιλύουν οριστικά το πρόβλημα της δυσοσμίας αν και αυτό είναι γνωστό εδώ και καιρό. Έχουμε βαθιά πεποίθηση ότι η προστασία του περιβάλλοντος, η ποιότητα ζωής και η δίκαιη ανάπτυξη πρέπει να είναι η κορωνίδα της κοινωνικής πολιτικής.

Η εφαρμοσμένη διοίκηση των τοπικών αρχόντων πρέπει να θέτει σαφείς κανόνες σε όλες τις επιχειρήσεις του νομού για την προστασία του περιβάλλοντος και ευθύνη της αντιπεριφέρειας είναι ο συνεχής έλεγχος της εφαρμογής των κανόνων αυτών», αναφέρεται στη ανακοίνωση της παράταξης

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top