Η πουτίγκα δεν είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό γλυκό, όπως π.χ. ο μπακλαβάς, το καταίφι κλπ.
Γράφει ο Θόδωρος Δημητριάδης
Μάς ήλθε εισαγόμενη από έξω, από την Αγγλία και άλλες αγγλόφωνες χώρες. Παρ’ όλα αυτά είναι ένα πολύ νόστιμο γλυκό, συνήθως επιδόρπιο.
Στα αγγλικά την λένε «πούτινγκ» (pudding), και η λέξη πιθανόν προέρχεται από την γαλλική boudin. Στην Αγγλία και σε μερικές χώρες της Βρετανικής Κοινοπολιτείας έχει επιπλέον και μια γενική έννοια, σημαίνει και επιδόρπιο.
Στην Ελλάδα την πουτίγκα την ξέρουμε ως ένα γλυκό επιδόρπιο συνήθως τα Χριστούγεννα. Εντούτοις σε άλλες χώρες υπάρχει και αλμυρή.
Οι περισσότερες πουτίγκες έχουν βάση υλικών το κέικ και την κρέμα και συνοδεύονται περιχυμένες με σαντιγί ή παγωτό.
Επίσης πολλοί τις πασπαλίζουν με σιρόπι, κανέλα και τριμμένο καρύδι.
Να και μια ζωντανή συνταγή-βίντεο, για πουτίγκα φτιαγμένη με μελομακάρονα: