Σύμφωνα με δημοσιεύματα που έφερε στο φως ο τηλεοπτικός σταθμός Open κάμερες από σούπερ μάρκετ στη Λεπτοκαρυά βρίσκονται στα χέρια των ανακριτικών αρχών.
Οι φωτογραφίες από τις κάμερες δείχνουν πως κάτι υπήρξε μεταξύ της πρώτης πλατφόρμας που μετέφερε λαμαρίνες και της δεύτερης μηχανής. Όπως ανέφερε ο δικηγόρος και πατέρας της Μάρθης Αντώνιος Ψαρόπουλος δεν μπορούμε να πούμε με σαφήνεια τί είναι.
«Έχω δει καρέ καρέ το βίντεο, έχω μία στοιχειώδη άποψη τι υπάρχει. Πάντα πρέπει να κρατάμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας, κάτι το οποίο μπορεί να μας διαφύγει, κάτι που δεν φαίνεται, κάτι που μπορεί να ήταν από την άλλη πλευρά, γιατί ήταν νύχτα – μην το ξεχνάτε», σχολίασε ο Νίκος Πλακιάς για τα επίμαχα στιγμιότυπα.
Eπιμένει η Hellenic Train: Το θέμα με τα φορτία έχει ήδη διευκρινιστεί
Η Hellenic Train μετά την συνέντευξη Μητσοτάκη και το άδειασμά του στην ιταλική εταιρεία, λέγοντας εμμέσως πλην σαφώς ότι παραπλανήθηκε, εξέδωσε ανακοίνωση επαναλαμβάνοντας τα όσα έχει ήδη καταθέσει και τονίζοντας πως το περιεχόμενο των φορτίων έχει ήδη διευκρινιστεί, εκθέτοντας παράλληλα και τον κ. Φλωρίδη που στις τελευταίες εμφανίσεις του προκαλούσε με τις δηλώσεις του την κοινή λογική.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Hellenic Train:
«Με γνώμονα την πλήρη διαλεύκανση της τραγωδίας στα Τέμπη, η Hellenic Train επαναλαμβάνει τη σταθερή της δέσμευση για συνεργασία, από την πρώτη στιγμή, παρέχοντας όλα τα διαθέσιμα στοιχεία, με απόλυτη διαφάνεια και υπευθυνότητα σε κάθε αρμόδια αρχή.
Με σεβασμό στο αίτημα των οικογενειών των θυμάτων και της κοινωνίας για την αλήθεια, η εταιρεία συνεχίζει να συμβάλλει ενεργά στη διερεύνηση της υπόθεσης.
Η εταιρεία έχει ήδη παραδώσει όλα τα απαιτούμενα δεδομένα στις αρμόδιες αρχές και έχει απαντήσει σε κάθε σχετικό ερώτημα. Το θέμα του φορτίου της εμπορευματικής αμαξοστοιχίας 63503 έχει ήδη διευκρινιστεί, στο πλαίσιο της Ερώτησης 2506/03.03.2023, που κατατέθηκε στη Βουλή των Ελλήνων.
Τι μετέφερε η αμαξοστοιχία;
Η σύνθεσή της περιλάμβανε 13 βαγόνια, εκ των οποίων:
Τα τρία πρώτα, που εκτροχιάστηκαν, μετέφεραν πλατιά προϊόντα ελασματοποίησης από σίδηρο (λαμαρίνες).
Τα υπόλοιπα δέκα περιείχαν εμπορευματοκιβώτια με:
Παρασκευάσματα διατροφής (4ο – 7ο βαγόνι)
Μπύρες (8ο – 9ο βαγόνι)
Σύρματα από σίδηρο (10ο – 11ο βαγόνι)
Κενά εμπορευματοκιβώτια (12ο – 13ο βαγόνι)
Σύμφωνα με τα τηρούμενα αρχεία της εταιρείας μας και κατά δήλωση του πελάτη/διαμεταφορέα, το περιεχόμενο των σφραγισμένων εμπορευματοκιβωτίων, όπως προβλέπεται από τους εθνικούς και διεθνείς κανονισμούς για τη σιδηροδρομική μεταφορά εμπορευμάτων, έχει αποτυπωθεί λεπτομερώς στο φύλλο σύνθεσης και έχει τεθεί στη διάθεση των αρχών.
Η Hellenic Train θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τις αρμόδιες αρχές, με διαφάνεια και υπευθυνότητα».