Ευκαιρία λοιπόν να θυμηθούμε τις παραδοσιακές αυγόφετες, που είναι πολύ αγαπητές από μικρούς και μεγάλους.
Κόβουμε το ψωμί (κατά προτίμηση φραντζόλα στενόμακρη σαν κύλινδρο) σε φέτες ενός περίπου εκατοστού.
Σε μπολ χτυπάμε 5-6 αβγά (ολόκληρα, κρόκο και ασπράδι), με λίγο αλάτι, μισό φλιτζάνι γάλα, και μισό φλιτζάνι αλεύρι. Σ’ αυτό το μείγμα βουτάμε τις φέτες και τις τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο, πάνω -κάτω.
Σερβίρονται είτε για πρωινό (π.χ. με μαρμελάδα, μερέντα, μέλι θυμαρίσιο Λήμνου), είτε σαν αλμυρό πιάτο, με τυρί φέτα καλαθάκι Λήμνου, κασέρι, ταραμοσαλάτα, ή σαλάμι αέρος.
Γράφει ο Θόδωρος Δημητριάδης
Να και μια ζωντανή συνταγή-βίντεο για ποντιακά φελία: