Γενικά, μπουρέκι μπορεί να είναι οτιδήποτε περιέχει φύλλο. Στα τούρκικα το μπουρέκι είναι συνήθως γλυκό, εξ ου και το πολίτικο γλυκό χανούμ μπορέκ ή τα ποντιακά περέκ.
Γράφει ο Θόδωρος Δημητριάδης
Tο μπουρέκι είναι συνήθως μια αλμυρή πίτα με ή χωρίς φύλλο και με υλικά που διαφέρουν από περιοχή σε περιοχή. Το Χανιώτικο μπουρέκι, για παράδειγμα, περιέχει τυρί, κολοκύθια και πατάτες ψιλοκομμένα, καθώς και διάφορα μυρωδικά όπως δυόσμο και λίγο αλεύρι ανάμεσα στα κολοκύθια.
Στη Βόρεια Ελλάδα η γέμιση είναι συνήθως τυρί φέτα και ζαμπόν. Άλλες παραλλαγές είναι με μανιτάρια, κιμά κ.ά. Συνήθως τα πασπαλίζουν μe σουσάμι πριν τα ψήσουν στο φούρνο.
Να και μια ζωντανή συνταγή, εύκολη και γρήγορη για μπoυρεκάκια στο φούρνο: