Οι θαλασσινές δημιουργίες του εστιατορίου κέρδισαν τις εντυπώσεις του κόσμου και γρήγορα κατάφερε «το Ακρογιάλι» να γίνει τουριστικός πόλος έλξης για τους φίλους της θαλασσινής γαστρονομίας.
Οι μαγειρικές ικανότητες του Νίκου και της Πολυξένης, ξεπέρασαν τα καθιερωμένα με ένα μενού 50 πιάτων με βάση τα θαλασσινά, ενώ σήμερα ο Νίκος Χαλκίδης πιστός στην παράδοση του τόπου του ασπάζεται με σεβασμό την αγιορείτικη κουζίνα με συγκλονιστικά πιάτα αυθεντικών συνταγών.
Και οι δύο τους έχουν συμμετάσχει στα παγκόσμια συνέδρια ελληνικής γαστρονομίας του GREEK TASTE BEYOND BORDERS GTBB ανάμεσα σε κορυφαίους chef και έχουν κερδίσει βραβεία και πιστοποιήσει. Το Ακρογιάλι αποτελεί έναν θησαυρό αυθεντικών συνταγών της ελληνικής κουζίνας που απλόχερα μπορεί κανείς να απολαύσει με τοπικούς οίνους και αποστάγματα σε ένα μαγευτικό και προσεγμένο περιβάλλον πάνω στο κύμα.