Ο ΕΦΕΤ διέταξε να αποσυρθεί από την αγορά ως ακατάλληλο ένα είδος κόκκινο χαβιάρι εισαγωγής «Balik Pearls, Eggs of Salmon».
Γράφει ο Θόδωρος Δημητριάδης
Δεν στενοχωρήθηκα και πολύ, γιατί δεν αγοράζω χαβιάρι, ούτε μαύρο ούτε κόκκινο. Όχι μόνο γιατί είναι ακριβό, αλλά γιατί δεν μου αρέσει η γεύση του. Μια φορά μόνο από περιέργεια είχα αγοράσει 25 γραμμάρια για να το δοκιμάσω πριν από χρόνια με το Δώρο Χριστουγέννων, τότε που είχαμε λεφτά, αλλά δεν κατάλαβα γιατί αρέσει τόσο πολύ στους πλούσιους.
Πιο πολύ μού αρέσει το ελληνικό αυγοτάραχο, που γίνεται από αυγά του ψαριού κεφαλόπουλου. Το δοκίμασα κι αυτό παλιά σε μια εκδρομή που είχαμε κάνει στο Μεσολόγγι, εκεί όπου το φτιάχνουν. Εξαιρετικός μεζές. Κι αυτό όμως είναι πανάκριβο, 120 ευρώ το κιλό.
Ευτυχώς που έχουμε και τον νόστιμο ταραμά, που γίνεται από αυγά μπακαλιάρου και είναι και φτηνός.
Ο ταραμάς είναι το χαβιάρι των φτωχών!