Θετικό Φροντιστήριο
Hondos Center

ΤτΕ: Διψήφια αύξηση στις τουριστικές εισπράξεις το α’ τετράμηνο – Ανοδος 5,8% στις αφίξεις

Το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών μειώθηκε τον Απρίλιο, ενώ αυξήθηκε σε βάθος τεσσάρων μηνών - Τα συναλλαγματικά διαθέσιμα της χώρας διαμορφώθηκαν σε 15,8 δισ. ευρώ έναντι 13,4 δισ. ευρώ στο τέλος Απριλίου του 2024

ADVERTISEMENT


ΙΕΛ ΛΥΔΙΑ

Εκπαιδευτήρια «Ο Πλάτων» - Ιδιωτικό Σχολείο - IB School

Μαριάννα Τριανταφύλλου


Spiroulina 300x250
Ελένη Ελευθεριάδου - Ψυχολόγος
Κωνσταντινίδης Εμπόριο Σιδήρου

ADVERTISEMENT
Ακούστε το
✅ : Βελτίωση παρουσίασε το ταξιδιωτικό ισοζύγιο της Ελλάδας την περίοδο Ιανουαρίου-Απριλίου 2025. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ), σε σχέση με το πρώτο τετράμηνο του 2024, οι αφίξεις μη κατοίκων ταξιδιωτών αυξήθηκαν κατά 5,8% και οι σχετικές εισπράξεις κατά 10,6%. Τον Απρίλιο, οι αφίξεις αυξήθηκαν κατά 6,4% και οι εισπράξεις κατά 17,4%.

Όπως αναφέρει η ΤτΕ, τον Απρίλιο του 2025, το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών μειώθηκε σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2024, κυρίως λόγω της βελτίωσης του ισοζυγίου αγαθών και, σε μικρότερο βαθμό, των ισοζυγίων πρωτογενών εισοδημάτων και υπηρεσιών, ενώ το ισοζύγιο δευτερογενών εισοδημάτων κατέγραψε επιδείνωση.

Την περίοδο Ιανουαρίου-Απριλίου 2025, το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών αυξήθηκε σε σχέση με το ίδιο διάστημα του 2024, λόγω της επιδείνωσης του ισοζυγίου δευτερογενών εισοδημάτων και του ισοζυγίου υπηρεσιών, η οποία αντισταθμίστηκε μερικώς από τη βελτίωση κυρίως του ισοζυγίου πρωτογενών εισοδημάτων και, σε μικρότερο βαθμό, του ισοζυγίου αγαθών.

Ισοζύγιο Τρεχουσών Συναλλαγών

Τον Απρίλιο του 2025, το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών μειώθηκε κατά 385,7 εκατ. ευρώ σε σχέση με τον Απρίλιο του 2024 και διαμορφώθηκε σε 2,1 δισεκ. ευρώ.

Το έλλειμμα του ισοζυγίου αγαθών συρρικνώθηκε, καθώς η μείωση των εισαγωγών υπερέβη εκείνη των εξαγωγών σε απόλυτους όρους. Σε τρέχουσες τιμές, οι εξαγωγές υποχώρησαν κατά 14,1% (-6,6% σε σταθερές τιμές) και οι εισαγωγές κατά 11,5% (-8,4% σε σταθερές τιμές). Ειδικότερα, σε τρέχουσες τιμές οι εξαγωγές αγαθών χωρίς καύσιμα παρουσίασαν οριακή μείωση κατά 0,5% (αύξηση 2,6% σε σταθερές τιμές), ενώ οι εισαγωγές αγαθών χωρίς καύσιμα μειώθηκαν κατά 2,9% (-3,4% σε σταθερές τιμές).

Το πλεόνασμα του ισοζυγίου υπηρεσιών αυξήθηκε λόγω της βελτίωσης του ταξιδιωτικού ισοζυγίου και του ισοζυγίου λοιπών υπηρεσιών, η οποία αντισταθμίστηκε μερικώς από τη μείωση του πλεονάσματος του ισοζυγίου μεταφορών.

Σε σχέση με τον Απρίλιο του 2024, οι αφίξεις μη κατοίκων ταξιδιωτών αυξήθηκαν κατά 6,4% και οι σχετικές εισπράξεις κατά 17,4%.

Μεθοδικό-Μεταίχμιο

Ολύμπιο Βήμα

Ολύμπιο Βήμα

Δημιουργός περιεχομένου στο olympiobima.gr.
Καθημερινή Ενημέρωση για τοπικές ειδήσεις, με άρθρα - απόψεις, για την πολιτική, την οικονομία, τα αθλητικά, τον πολιτισμό, τον καιρό.
Η καθημερινή εφημερίδα για την Κατερίνη και την Πιερία, από το 1974, στην ηλεκτρονική της έκδοση.

Ακολουθήστε το Ολύμπιο Βήμα

Μείνετε ενημερωμένοι με αξιόπιστες ειδήσεις από την Κατερίνη, την Πιερία, την Ελλάδα και τον κόσμο, καθημερινά στο olympiobima.gr.

Ολύμπιο Βήμα στο Google News Ακολουθήστε μας στο Google News

Σχετικά άρθρα

ADVERTISEMENT


ΙΕΛ ΛΥΔΙΑ

Εκπαιδευτήρια «Ο Πλάτων» - Ιδιωτικό Σχολείο - IB School

Μαριάννα Τριανταφύλλου


Κωνσταντινίδης Εμπόριο Σιδήρου
Ελένη Ελευθεριάδου - Ψυχολόγος
Spiroulina 300x250

ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT




Σχάρα & Λεμόνι

Επιδοτούμενα Πρόγραμματα
Επιδοτούμενα Πρόγραμματα



Μήνυμα Ζωής


Παραλία Κατερίνης - Kassapidis Exchange

Αναγγελία Γάμου με ένα Κλικ

ADVERTISEMENT

Πιο Δημοφιλή

Μη χάσετε

Αγγελίες

Διαβάστε ακόμη...