Τετάρτη 27 Ιαν 2021 5:20      

Β.Κοντοζαμάνης ΥΦ.ΥΓΕΙΑΣ Πιέζεται η Πιερία

ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΡΙΣΙΜΕΣ 

 

Από την Κατερίνη και συγκεκριμένα από το Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης , το οποίο τον τελευταίο μήνα δέχεται μεγάλο φορτίο, ξεκίνησαν χθες  οι επισκέψεις του Υφυπουργού Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη σε νοσοκομεία της Β. Ελλάδας. Τον Υφυπουργό Υγείας συνόδευαν ο Γ.Γ του Υπουργείου Υγείας, ο Διοικητής της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας στην οποία ανήκει διοικητικά το Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης, κ. Παναγιώτης Μπογιατζίδης, ο Υποδιοικητής κ. Κωνσταντίνος Χρίστογλου, ο πρόεδρος του  Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας ΕΚΕΠΥ- ΕΚΑΒ κ. Νίκος Παπαευσταθίου, δυο πνευμονολόγοι του Νοσοκομείου «Σωτηρία» και  στελέχη του Υπουργείου Υγείας.

Η λειτουργία του Νοσοκομείου, τα προβλήματα, οι ελλείψεις 

Ο κ. Κοντοζαμάνης συνομίλησε με το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό και αντάλλαξαν απόψεις για την ενίσχυση του νοσοκομείου, την μείωση της πίεσης που δέχεται, αλλά και για ζητήματα που αφορούν την ιατρική αντιμετώπιση περιστατικών κορονοϊού. Συναντήθηκε με τον διευθυντή του Τμήματος Covid του Νοσοκομείου και πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Πιερίας κ. Ηρακλή Τσανικίδη, τον δήμαρχο Κατερίνης κ. Κώστα Κουκοδήμο. Ο Υφυπουργός ενημερώθηκε από τον διοικητή του Νοσοκομείου κ. Γεώργιο Χατζηγεωργίου, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για την λειτουργία, τους  ασθενείς, τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από την πρωτόγνωρη αυτή κατάσταση. Οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου αναφέρθηκαν στις προσπάθειες που καταβάλλονται από όλους καθημερινά, κάτω από αντίξοες συνθήκες, σε ένα νομό που είναι πλέον πανελλαδικά στην 3η θέση σε αριθμό  κρουσμάτων και νοσηλευομένων σε κλίνες Covid-19.

«Πιέζεται η Πιερία» 

«Πιέζεται η Πιερία», είπε ο υφυπουργός, προσθέτοντας ότι «μπορεί να φαίνεται στην ημερήσια επιδημιολογική έκθεση ότι τα νέα κρούσματα είναι λίγα, αλλά μην χάνουμε την μεγάλη εικόνα, υπάρχει επιδημιολογικό βάρος στην περιοχή. Δεν πρέπει να χαλαρώσουμε. Το νοσοκομείο δέχεται δυσανάλογη πίεση των δυνατοτήτων που έχει και μην ξεχνάτε ότι δεν είναι μόνο οι ασθενείς covid-19, πρέπει να εξυπηρετηθούν όλοι οι πολίτες που έχουν ανάγκη από υπηρεσίες υγείας». Όπως δήλωσε ο κ. Κοντοζαμάνης , «το νοσοκομείο έχει ανταποκριθεί πλήρως μέχρι στιγμής». Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην προσπάθεια του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού και στην τήρηση των μέτρων προστασίας από τους πολίτες. «Προτεραιότητα είναι η προστασία του υγειονομικού προσωπικού διότι είναι αυτό που χρειαζόμαστε και αυτό πρέπει να το καταλάβει ο κόσμος. Τηρώντας τα μέτρα προστατεύει και το υγειονομικό προσωπικό και όλους τους ανθρώπους που δίνουν μάχη στο νοσοκομείο, προκειμένου να βοηθήσουν τους ασθενείς».

Ενίσχυση με προσωπικό από άλλες περιοχές 

Ο υφυπουργός ανέφερε ότι το νοσοκομείο θα ενισχυθεί με προσωπικό από άλλες περιοχές, που δεν είναι τόσο επιβαρυμένες. Ο κ. Κοντοζαμάνης είχε και συνάντηση με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Πιερίας Ηρακλή Τσανικίδη, εκφράζοντας την βεβαιότητα ότι όλοι οι γιατροί θα συμβάλλουν στην προσπάθεια που γίνεται. «Αυτή τη στιγμή της μάχης το ΕΣΥ είναι ένα, τόσο οι γιατροί στα δημόσια νοσοκομεία όσο και στον ιδιωτικό τομέα. Θα δώσουμε όλοι μαζί την μάχη για να τα καταφέρουμε», τόνισε.

Κρίσιμες  οι επόμενες μέρες για το σύστημα υγείας

«Οι επόμενες μέρες είναι πάρα πολύ κρίσιμες», είπε ο υφυπουργός, απευθύνοντας έκκληση προς όλους για την τήρηση των μέτρων. «Μπορεί να φαίνεται ότι υπάρχει κάποια αποκλιμάκωση, αλλά έχουμε ακόμα δρόμο, δεν πρέπει να χαλαρώσουμε και δεν εφησυχάζουμε». Επανέλαβε ότι «όσο καλά προετοιμασμένο και να είναι το σύστημα υγείας ό,τι και να κάνει όλο το υγειονομικό προσωπικό που πραγματικά υπερβάλλει εαυτόν ειδικά την τελευταία περίοδο και ειδικά στην Β. Ελλάδα, εάν δεν τηρήσουμε τα μέτρα δεν θα τα καταφέρουμε. Η τήρηση των μέτρων και η μείωση στην πίεση του συστήματος υγείας είναι οι παράγοντες που θα κρίνουν την άρση του lockdown», κατέληξε.

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top