Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στη Βροντού κινητοποίησε άμεσα τον Δήμο Δίου-Ολύμπου και την Πυροσβεστική Υπηρεσία, οι οποίοι επιχειρούν με εναέρια και επίγεια μέσα για τον περιορισμό του μετώπου. Οι κάτοικοι της περιοχής καλούνται να βρίσκονται σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών, καθώς η επιχείρηση κατάσβεσης παραμένει σε πλήρη εξέλιξη για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και της ασφάλειας των πολιτών.
Πυρκαγιά σε εξέλιξη στη δημοτική κοινότητα της Βροντούς
Από τις μεσημεριανές ώρες της Δευτέρας 3 Αυγούστου 2026, εκδηλώθηκε μέτωπο πυρκαγιάς σε δασική έκταση με πουρνάρια στην περιοχή της Βροντούς, στον Δήμο Δίου-Ολύμπου. Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν ισχυρές εναέριες και επίγειες δυνάμεις για τον περιορισμό της φωτιάς.
Στο σημείο επιχειρούν τέσσερα εναέρια μέσα πυρόσβεσης, πάνω από 10 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, οκτώ μηχανήματα έργου και η υδροφόρα που διέθεσε ο δήμος. Επίσης, συνδράμουν ο διοικητής της 24ης ΤΘΤ, Ταξχος Δήμος Κωτούλας, δυνάμεις από το Δασαρχείο, ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και εθελοντικές ομάδες.
Στο μέτωπο βρίσκονται ο δήμαρχος Βαγγέλης Γερολιόλιος, ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Κώστας Κουριάτης, ο προϊστάμενος του τμήματος Πολιτικής Προστασίας Στέλιος Κουρίτας, ο αντιδήμαρχος ΔΕ Δίου & Αγροτικής Ανάπτυξης Θανάσης Καλαϊτζής και ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Βροντούς Νίκος Καλαϊτζής, οι οποίοι συντονίζουν τις ενέργειες σε διαρκή επικοινωνία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.












































