Δευτέρα 23 Νοε 2020 19:07      

Ζητά ενημέρωση των Δημάρχων για τα περιστατικά κορονοϊού H ΠΕΔΚΜ

ΚΑΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑNΑΣΤΟΛΗ ΔΟΜΩΝ

Τη συνεργασία με την πολιτεία για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, ζητούν οι Δήμαρχοι της Κεντρικής Μακεδονίας. Μεταξύ άλλων, ζητούν, να καλυφθεί άμεσα το έλλειμα ενημέρωσης των Δημάρχων για τα κρούσματα στους Δήμους τους.

Η πρόταση του προέδρου της ΠΕΔΚμ

Παράλληλα, μετά από πρόταση που κατέθεσε ο πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ, Δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, το Δ.Σ της Ένωσης, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του, που έγινε με τηλεδιάσκεψη, συμφώνησε να ζητήσει αποζημίωση για τους εργαζομένους των δημοτικών δομών, αθλητισμού και πολιτισμού  που θα μείνουν σε αναγκαστική αργία,στο πλαίσιο των μέτρων περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού. «Οι υπάλληλοι αυτοί, που είναι πολυάριθμοι, θα μείνουν ξεκρέμαστοι και αν η πολιτεία δεν αναλάβει να τους αποζημιώσει για το χρόνο που θα μείνουν κλειστές οι δομές, όπως έκανε για εκατοντάδες χιλιάδες υπαλλήλους στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, πολύ δύσκολα θα μπορέσουν να καλυφθούν, από τα ταμεία των Δήμων και των Νομικών τους προσώπων, αφού δεν θα υπάρχουν αντίστοιχα έσοδα» τόνισε ο πρόεδρος της ΠΕΔΚ.

Οι Δήμοι χρειάζονται ενημέρωση

Οι προτάσεις της ΠΕΔΚΜ, έρχονται σε συνέχεια της ενημερωτικής σύσκεψης που συγκάλεσε προ ημερών ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Α. Τζιτζικώστας, υπό τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιά, παρουσία Δημάρχων της Θεσσαλονίκης, για τον καλύτερο συντονισμό κράτους και αυτοδιοίκησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού. 

Για τα αποτελέσματα μάλιστα της σύσκεψης, στην οποία συμμετείχε, ο πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ, κ.Καϊτεζίδης, ενημέρωσε τα μέλη του Δ.Σ του οργάνου, επισημαίνοντας τις παρατηρήσεις που έβαλε στο τραπέζι της σύσκεψης. Αναφέρθηκε πρωτίστως στο έλλειμα της ενημέρωσης των Δημάρχων, ιδιαίτερα στις περιοχές με μεγάλη επιδημιολογική επιβάρυνση από την πανδημία του κορονοϊού, αίτημα στο οποίο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κ. Χαρδαλιάς συμφώνησε να ενημερώνει προσωπικά τους Δημάρχους, κυρίως των περιοχών που έχουν αυξημένα επιδημιολογικά δεδομένα. «Εξηγήσαμε στον υφυπουργό κ. Χαρδαλιά, ότι δεν είναι δυνατόν να εξελίσσονται περιστατικά covid στους Δήμους μας και να μην γνωρίζει ο Δήμαρχος τον ακριβή αριθμό κρουσμάτων και την ενδεχόμενη διασπορά του στην κοινότητα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ.

Πλήρη αντίθεση του στις μαζικές αποσπάσεις

Με άλλη απόφαση του, το Δ.Σ της ΠΕΔΚΜ, εξέφρασε την πλήρη αντίθεση του στις μαζικές αποσπάσεις υπαλλήλων των ΟΤΑ σε κεντρικές υπηρεσίες του κράτους ή σε άλλα Νομικά πρόσωπα, δίχως να ερωτάται καν ο Δήμος, γεγονός που πλήττει την εύρυθμη λειτουργία τους.

Αντίθετα, κρίνει επιτακτική την ανάγκη ενίσχυσης των Δήμων με νέες προσλήψεις, μόνιμου προσωπικού, προκειμένου να ενισχυθούν οι ήδη αποψιλωμένες υπηρεσίες τους.

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top