Τρίτη 26 Ιαν 2021 7:55      

Απίστευτο : Τους έπιασαν ενώ προσπαθούσαν να κλέψουν έναν…

Δύο άνδρες από την Τασμανία συνελήφθησαν, αφού φέρονται να προσπάθησαν να κλέψουν έναν πιγκουίνο και δύο αυγά από μια αποικία αναπαραγωγής των άγριων ζώων.

Η αστυνομία δέχθηκε κλήση λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι της Κυριακής, μετά από αναφορές ότι οι δύο άνδρες προσπαθούσαν να κλέψουν έναν ζωντανό μικρό πιγκουίνο από την αποικία.

Πριν η αστυνομία φτάσει στο σημείο, αυτόπτες μάρτυρες παρενέβησαν και ο πιγκουίνος απομακρύνθηκε από τον πορτμπαγκάζ των ανδρών.

Στη συνέχεια η αστυνομία αργότερα εντόπισε τους άνδρες, αλλά και δύο αυγά, τα οποία πιστεύεται πως προήλθαν από την ίδια αποικία, και τα οποία σύμφωνα με τις αρχές βρίσκονταν επίσης στο πορτμπαγκάζ τους.

Οι άνδρες, ηλικίας 21 και 30 ετών, κατηγορούνται για την αρπαγή προστατευμένου είδους και των προϊόντων του.

Επιπλέον, κατηγορούνται πως παρενέβησαν στη φωλιά, όπου αναπαράγονται ή διαβιούν άγρια ζώα.

Τα αυγά παραδόθηκαν σε ειδικούς της άγριας ζωής που εργάζονται στην περιοχή, με την ελπίδα ότι θα καταφέρουν να επωαστούν σε συνθήκες αιχμαλωσίας.

Ο επιθεωρητής Ντάρεν Χόπκινς δήλωσε ευγνώμων προς τους αυτόπτες μάρτυρες που ύψωσαν το ανάστημά τους εναντίον των παραβατών πριν την έλευση της αστυνομίας.

«Η αστυνομία της Τασμανίας επιθυμεί τη βοήθεια και οποιουδήποτε άλλου μάρτυρα του περιστατικού, αλλά και οποιουδήποτε μπορεί να έχει βίντεο από κινητό ή κάμερα που να απεικονίζει τους δύο άνδρες να κλέβουν το πτηνό και τα αυγά».

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top