Θετικό Φροντιστήριο

Αναγγελία γάμου με ένα κλικ

Η αναγγελία του γάμου σας τώρα πιο εύκολα από ποτέ.

Απολύτως απαραίτητη, για να δοθεί από τον ιερέα η άδεια γάμου ή από το Δημαρχείο σε περίπτωση πολιτικού γάμου, είναι η αναγγελία γάμου σε οποιαδήποτε εφημερίδα, τοπική ή μεγάλης εμβέλειας, στην ελληνική γλώσσα.

Συμπληρώστε τα στοιχεία και θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας. Η δημοσίευση γίνεται την επόμενη ημέρα από την παραλαβή των στοιχείων , αν έχουν αποσταλεί μέχρι τις 6 το απόγευμα. Θα σας ενημερώσουμε για το κόστος και τους λογαριασμούς τράπεζας όπου μπορεί να γίνει η πληρωμή καθώς και πως θα παραλάβετε αντίτυπα της εφημερίδας.

Σύμφωνα με το Άρθρο 1369 – Γνωστοποίηση μελλοντικού γάμου

“Πριν από την τέλεση του γάμου, με όποιον τρόπο και αν αυτός πρόκειται να τελεσθεί, πρέπει να γνωστοποιούνται από τα πρόσωπα που πρόκειται να παντρευτούν, το όνομα και το επώνυμο των προσώπων αυτών, το επάγγελμά τους, το όνομα των γονέων τους και ο τόπος όπου γεννήθηκαν, όπου κατοικούσαν τελευταία και όπου πρόκειται να τελεσθεί ο γάμος. Αν ο γάμος δεν τελεσθεί μέσα σε έξι μήνες από τη γνωστοποίηση, η γνωστοποίηση πρέπει να επαναληφθεί. Όταν τα πρόσωπα που πρόκειται να παντρευτούν κατοικούν σε μεγάλη πόλη, η γνωστοποίηση γίνεται με δημοσίευση σε ημερήσια εφημερίδα του τόπου της κατοικίας”.

Σχόλια: Το παρόν άρθρο τίθεται όπως τροποποιήθηκε από 18.07.1982 με το άρθρο 1369 Ν. 1250/1982 – ΦΕΚ Α’ 46.

Αναγγελία γάμου με ένα κλικ – Λύνουμε τις Απορίες σας


Τι μπορώ να κάνω με την Αναγγελία γάμου

Με το την Αναγγελία γάμου μπορείτε να δημοσιεύσετε την αναγγελία του γάμου σας με απλά βήματα. Όλα τα υπόλοιπα τα αφήνετε σε μας.

Πότε πρέπει να κάνω την δημοσίευση;

Σύμφωνα με τον νόμο 1369 του αστικού κώδικα μπορείτε να κάνετε τον γάμο σας μέχρι και 6 μήνες πριν από την αναγγελία του στις εφημερίδες.

Είναι υποχρεωτική η αναγγελία γάμου;

Ναι, η αναγγελία γάμου είναι υποχρεωτική. Σύμφωνα με το άρθρο 1369/1982 όλοι οι κάτοικοι μεγάλων πόλεων (πόλη στην οποία οι κάτοικοι ξεπερνούν τις 10.000) πρέπει να κάνουν αναγγελία του γάμου τους σε εφημερίδα πανελλήνιας εμβέλειας και καθημερινής κυκλοφορίας

Ποιες ημέρες της εβδομάδας θα γίνει η δημοσίευση?

Οι ημέρες δημοσίευσης μπορεί να γίνει από Δευτέρα έως και Παρασκευή. Σάββατο και Κυριακή δεν εκδίδεται το Ολύμπιο Βήμα.

Πότε δημοσιεύεται η αναγγελία του γάμου μου;

Αφού συμπληρώσετε να απαραίτητα πεδία στην φόρμα αναγγελίας επιλέγετε εσείς την ημερομηνία που θέλετε να γίνει η δημοσίευση

Μπορείτε να μου στείλετε αντίτυπα της εφημερίδας με την δημοσίευση;

Βεβαίως. Μόλις συμπληρώσετε τα απαραίτητα πεδία, θα εμφανιστούν επιλογές για το αν επιθυμείτε την αποστολή αντιτύπων και σε ποια διεύθυνση.

Πως πληρώνω;

Αφού συμπληρώσετε την φόρμα για την αναγγελία του γάμου σας θα επικοινωνήσουμε μαζί σας και θα σας ενημερώσουμε για τους τρόπους πληρωμής για να επιλέξετε αυτόν της αρεσκείας σας

Οδηγίες για την συμπλήρωση της φόρμας:

Συμπληρώστε τη φόρμα σύμφωνα με τα επίσημα έγγραφά σας (π.χ. ταυτότητα, διαβατήριο) και τόνους.

Συμπληρώστε το κείμενο σας με τόνους (Παράδειγμα: Ο Γεωργίου Βασίλειος​, του Παναγιώτη και της… ).

Στον τόπο κατοικίας συνήθως συμπληρώνεται ο δήμος που ανήκει η περιοχή όπου μπορείτε να αποδείξετε ότι κατοικείται, όμως, καλό θα ήταν να συμβουλευτείτε τους υπευθύνους που θα εκδώσουν την άδεια.

Όταν ο τόπος κατοικίας είναι εκτός Ελλάδας τότε πρέπει να αναγράψτε Πόλη και Χώρα.. 

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση επικοινωνήστε μαζί μας στο info@olympiobima.gr η στο τηλέφωνο 2351033633 από τις 9:00 πμ λεως και 15:00μμ εκτός Σαββάτου και Κυριακής.

Μεικτοί Γάμοι.
Σε περίπτωση μεικτού γάμου είναι απαραίτητο τα στοιχεία των αλλοδαπών μελόνυμφων και με λατινικούς και με ελληνικούς χαρακτήρες σε παρένθεση.

Αναγγελία Γάμου – Καταχώρηση Στοιχείων

ADVERTISEMENT

Χαλβάς ΑΒΑΚΙΑΝ

Μεθοδικό-Μεταίχμιο

Μαριάννα Τριανταφύλλου

Hondos Center

Spiroulina 300x250
Ελένη Ελευθεριάδου - Ψυχολόγος
Κωνσταντινίδης Εμπόριο Σιδήρου

ADVERTISEMENT