Τρίτη 22 Σεπ 2020 22:47      

Η εκδήλωση «Ντούφες» των γυναικών του Συλλόγου Λιβαδιωτών Κατερίνης

Κατάμεστη η αίθουσα «Πιερίδα»  στην εκδήλωση «Ντούφες» των γυναικών του Συλλόγου Λιβαδιωτών Κατερίνης, που πραγματοποιήθηκε , ως είθισται, το Σάββατο των Αγίων Θεοδώρων. Είναι η γνώριμη γιορτή της Γυναικοκρατίας, με αναγωγές στη μητριαρχική εποχή  και τη «Λυσιστράτη» με κέφι και χορούς μαζί με πολλά ευτράπελα, ακόμη και μέσα στην κρίση, και πολλά παραδοσιακά εδέσματα. 

Εργάστηκαν πολύ για την επιτυχία της εκδήλωσης του Συλλόγου ( και την ενίσχυση των οικονομικών του) όλα τα μέλη του Δ.Σ. Συγκέντρωσαν συνάμα πολλά δώρα, που έκαναν εύκολη και τη διάθεση των λαχείων. Χαρακτηριστική ήταν η προσφορά εργασίας του Κώστα Τσίρκου ( Αβέρωφ) και των γυναικών Μπίσμπα Ρούλας και Γαζέτη Θεανώς, μαζί με τους βοηθούς τους, που εντυπωσίασαν με τις νοστιμότατες πίτες τους. 

Πράγματι φέτος, που ο Σύλλογος γιορτάζει τα 100 χρόνια από την ίδρυσή του, η συμμετοχή των Λιβαδιωτών αλλά και των Κατερινιωτών γενικότερα, λόγω της εξωστρέφειας  που αναπτύσσει ο  Σύλλογος, είναι θεαματική και δικαιωματική. Εκατό χρόνια δράσης και συνεχούς παρουσίας στην κοινωνία της Κατερίνης είναι βαρύ και τιμητικό φορτίο για το Σύλλογό μας. Και ο κόσμος το αναγνωρίζει με αθρόα συμμετοχή, στις εκδηλώσεις, όπως έγινε στο «κόψιμο της πίτας» και στο «Φανό».

 

Ντούφες Σύλλογος Λιβαδιωτών Κατερίνης Πιερίδα

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top