Παρασκευή 10 Ιουλ 2020 5:05      

Με απόλυτη επιτυχία η κοπή της πίτας του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πιερίας

Με απόλυτη επιτυχία και θετική δυναμική, πραγματοποιήθηκε, το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου, η καθιερωμένη κοπή της πίτας του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πιερίας , στο ξενοδοχείο Cavo Olympo στην πλάκα Λιτοχώρου.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν προσκεκλημένοι  η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κυρία Σοφία Μαυρίδου , ο Αναπληρωτής Καθηγητής Μοριακής Φαρμακολογίας & Φαρμακογονιδιωματικής  του ΑΠΘ, Ιωάννης Βιζιριανάκης και η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Φαρμακογνωσίας –  Φαρμακολογίας του τμήματος Φαρμακευτικής του ΑΠΘ , κυρία Λευκοθέα Παπαδοπούλου.

Η βραδιά ξεκίνησε με την εισήγηση του προέδρου του συλλόγου, κυρίου Κουιμτζίδη Ελευθέριου, ο οποίος μίλησε για τις εξελίξεις του κλάδου , ενώ χαιρετισμό απηύθυναν η αντιπεριφερειάρχης κυρία Μαυρίδου, ο  πρόεδρος του ΣΥΦΑ Πιερίας , κύριος Συμεωνίδης Πολυχρόνης ,  και  ο καθηγητής κύριος Βιζιριανάκης.

Στη βραδιά τιμήθηκαν για τη διεθνή διάκριση τους στο  «Simcyp Academic Awards 2019» ,ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας του ΑΠΘ , κύριος Βιζιριανάκης και ο φαρμακοποιός και μεταπτυχιακός φοιτητής φαρμακολογίας και θεραπευτικής κύριος Μυστρίδης Γεώργιος. Η διεθνής κοινοπραξία «Simcyp» απαρτίζεται από 36 βιοφαρμακευτικές  εταιρείες , και περισσότερα  από  100 ακαδημαϊκά   και ερευνητικά   κέντρα   αξιολογούνται  από αυτή , ως κέντρα αριστείας στο χώρο της ανάπτυξης φαρμάκων.

Σε ένα κλίμα συγκίνησης ο κύριος Βιζιριανάκης τόνισε πως είναι ιδιαίτερα χαρούμενος που για πρώτη φορά ένας Φαρμακευτικός Σύλλογος , αναγνωρίζει την ερευνητική του πορεία.

Τέλος όπως κάθε χρόνο , πραγματοποιήθηκε και η βράβευση των τέκνων των φαρμακοποιών που πέρασαν με επιτυχία στα ΑΕΙ της χώρας.

Ο     πρόεδρος                                              Ο γενικός γραμματέας

KΟΥΙΜΤΖΙΔΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ                        ΠΑΧΥΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Φαρμακευτικός Σύλλογος Πιερίας

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top