Η αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε με τη σημαντική συμβολή του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης, το οποίο κάλυψε την ιατρική υποστήριξη της διαδικασίας, ενώ στο πλαίσιο της δράσης συμμετείχε και ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Πιερίας, συγκεντρώνοντας δείγματα σιέλου για νέους δότες μυελού των οστών.
Οι εθελοντές αιμοδότες, αφού πρόσφεραν λίγο από το αίμα τους για έναν τόσο σημαντικό σκοπό, απόλαυσαν ένα πλήρες πρωινό γεύμα, έλαβαν αναμνηστικά και μία πρόσκληση για την επόμενη εθελοντική αιμοδοσία, που προγραμματίζεται για τον Σεπτέμβριο του 2025.
Η μεγάλη συμμετοχή και το θετικό κλίμα επιβεβαιώνουν τη δυναμική της τοπικής κοινωνίας και την ευαισθησία των πολιτών σε θέματα υγείας και κοινωνικής προσφοράς.
Η Έφορος Αιμοδοσίας της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης, κ. Κατερίνα Νταϊλάκη Ιορδανίδου, μίλησε στο «Ολύμπιο Βήμα» με αφορμή την 25η Εθελοντική Αιμοδοσία.
«Έχουμε την 25η Αιμοδοσία μας, στην Εστία Πιερίδων Μουσών σε συνεργασία με τον σύλλογο «ΣΤΗΡΙΖΩ». Μαζί μας είναι και ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Πιερίας, που θα συγκεντρώσει δείγμα σιέλου από υποψήφιους δότες μυελού των οστών. Το πόσο σημαντικό είναι το να δίνουμε αίμα το έχουμε ακούσει πάρα πολλές φορές, καλό είναι να ευαισθητοποιηθούμε όλοι και να ανταποκριθούμε – σε όποια δράση μπορεί ο καθένας. Το αίμα που δίνουν οι αιμοδότες πηγαίνει σε δική τους καρτέλα, που διαχειρίζονται μόνοι τους. Εμείς απλά κάνουμε την διευκόλυνση σαν σύλλογος. Περιμένουμε να έρθετε, για να κάνετε τον κόσμο μας καλύτερο, να έχουμε επάρκεια σε αίμα και να ξεπεράσουμε προβλήματα τα οποία μπορούν να ξεπεραστούν, αφιερώνοντας δέκα λεπτά από το χρόνο μας»

































