Τετάρτη, 3 Δεκεμβρίου, 2025
Ολύμπιο Βήμα - Τα Νέα της Κατερίνης και της Πιερίας - Καθημερινή Ενημέρωση
ΒΗΜΑ...τίζοντας
  • Όλες οι Ειδήσεις
  • Κατερίνη
  • Πιερία
  • Επικαιρότητα
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Οικονομία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
  • Υγεία
  • Αθλητικά
  • Απόψεις
  • Αγγελίες
No Result
View All Result
  • Όλες οι Ειδήσεις
  • Κατερίνη
  • Πιερία
  • Επικαιρότητα
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Οικονομία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
  • Υγεία
  • Αθλητικά
  • Απόψεις
  • Αγγελίες
No Result
View All Result
Ολύμπιο Βήμα - Τα Νέα της Κατερίνης και της Πιερίας - Καθημερινή Ενημέρωση
No Result
View All Result
  • Όλες οι Ειδήσεις
  • Κατερίνη
  • Πιερία
  • Φεστιβάλ Ολύμπου
  • ΒΗΜΑ…τίζοντας
  • Επικαιρότητα
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Οικονομία
  • Πολιτισμός
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • Τουρισμός
  • Άρθρα – Απόψεις
  • Αθλητικά
  • Αγγελίες
  • Καιρός Live
  • Κλιματική Αλλαγή
  • Επικοινωνία
  • Αναγγελία γάμου με ένα κλικ
  • Live οι τιμές καυσίμων
  • Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κατερίνης
  • Χρήσιμα Τηλέφωνα – Πρώτες βοήθειες
Θετικό Φροντιστήριο
Hondos Center
  Συμβαίνει Τώρα
Κατερίνη: Σύσκεψη Πολιτικής Προστασίας για χιονοπτώσεις και παγετό – Σχεδιασμός χειμερινής περιόδου 3 Δεκεμβρίου 2025
Σπύρος Κουλκουδίνας: Να στηρίξουμε γονείς μονογονεϊκών οικογενειών με κίνητρα και αυξημένη μοριοδότηση 3 Δεκεμβρίου 2025
10ο Τουρνουά Μπάσκετ Μέριμνας Παιδιού για Ειδικά και Γενικά Σχολεία – Στο επίκεντρο η συμπερίληψη και η ισότητα στα σχολεία 3 Δεκεμβρίου 2025
Πιερία: Αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα για την κακοκαιρία – Έκτακτη σύγκλιση Συντονιστικού – Κόκκινη προειδοποίηση ΕΜΥ 3 Δεκεμβρίου 2025
Μπλόκα Αγροτών και Κυβέρνηση: «Επικοινωνώ Άρα…Υπάρχω;»       3 Δεκεμβρίου 2025
Next
Prev

Ολύμπιο Βήμα » Ελλάδα » Παιδεία » Αφιέρωμα: 100 χρόνια από τη μικρασιατική καταστροφή

Αφιέρωμα: 100 χρόνια από τη μικρασιατική καταστροφή

Ολύμπιο ΒήμαΑπόΟλύμπιο Βήμα
1 Μαρτίου, 2022
100 χρόνια από τη μικρασιατική καταστροφή
ADVERTISEMENT

ΙΕΛ ΛΥΔΙΑ

Μαριάννα Τριανταφύλλου


Κωνσταντινίδης Εμπόριο Σιδήρου
Ελένη Ελευθεριάδου - Ψυχολόγος
Επισκεφθείτε το Spiroulina Shop
ADVERTISEMENT

Άγγελος Συρίγος:

Την Μικρασιατική καταστροφή την φέραμε εμείς.  Ήταν το αποτέλεσμα του Εθνικού διχασμού. Είναι η μεγαλύτερη συμφορά που υπέστη ο Ελληνισμός στην υπερτρισχιλιετή Ιστορία του!

Κωνσταντίνος Γκιουλέκας:

Όπου Ρωσία ας βάλουμε την λέξη Τουρκία και όπου Πούτιν, Ερντογάν οι οποίοι αμφισβητούν το διεθνές Δίκαιο και τις Διεθνείς συνθήκες. Σκεφθείτε τι σημαίνει αυτό για την Ελλάδα!

Κωνσταντίνος Φωτιάδης:

Το πάντρεμα του νέου που φέρνε οι Μικρασιάτες με το παλιό, γέννησε το καινούριο που είναι η σύγχρονη Ελλάδα. Διεκδικούμε το δικαίωμα στην μνήμη. Πρέπει να ακολουθήσουμε την Αντιγόνη και όχι τον Κρέοντα!

Hondos-InPost

Έφη Μαυροπούλου

100 χρόνια μετά ο Μικρασιατικός Ελληνισμός είναι ακόμα δυστυχώς αδικαίωτος από τον Επίσημη Ιστορία και την Διεθνή κοινότητα. Είναι μια ανοικτή πληγή και μας πονάει ακόμη αυτή η τραγωδία!

Κωνσταντίνος Κορομπίλης

Εκατό χρόνια μετά στεκόμαστε με δέος στην ιστορική κληρονομιά του Μικρασιατικού Ελληνισμού. Τιμούμε τους ηρωικούς προγόνους μας και με την σημερινή εκδήλωση αποδίδουμε φόρο τιμής στις γενιές των Μικρασιατών απογόνων.

 

Πολύτιμες ιστορικές θύμησες, μια πλούσια αναψηλάφηση των γεγονότων, των πτυχών και των συνεπαγωγών της μικρασιατικής καταστροφής αλλά και αφορμή για εθνική περισυλλογή πρόσφεραν χθες οι ομιλητές της Σχολής Γονέων για τη συμπλήρωση 100 χρόνων από όσα συνέβησαν στο anus ater (1922).

Καταρχάς, Καθηγητής Νεότερης Ιστορίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Θράκης κ. Κωνσταντίνος Φωτιάδης, επεσήμανε ότι πάνω από 1,3 εκατ. Έλληνες εκπατρίστηκαν λόγω των τουρκικών διωγμών τερματίζοντας έτσι την τρισχιλιόχρονη παρουσία του Ελληνισμού στα εδάφη της Μικράς Ασίας. Χαρακτήρισε δε την αποφασισθείσα στη διάσκεψη της Λωζάνης ανταλλαγή πληθυσμών, μοναδικό παράδειγμα στην παγκόσμια ιστορία, ‘‘ανθρωποπάζαρο’’ που εξυπηρετούσε μόνο τα οικονομικά συμφέροντα  των ισχυρών της εποχής, τους οποίους μάλλον δεν ενδιέφερε η εθνική πληθυσμιακή πολτοποίηση.

Ο κ. Καθηγητής παραδέχθηκε, από την άλλη, ότι ο ερχομός προσφύγων στην Ελλάδα προξένησε πολιτική αστάθεια, πρωταρχικό επιφαινόμενο της οποίας ήταν η εκτέλεση (στο Γουδί) των 6 κριθέντων ως πρωταιτίων της εθνικής συμφοράς. Η Ελλάδα συνέστησε το  Ταμείο Περιθάλψεως Προσφύγων και την Επιτροπή αποκαταστάσεως προσφύγων και επίσης έλαβε δάνειο 12 εκατ. 400 χιλ. λιρών Αγγλίας προκειμένου να ανταποκριθεί στις πραγματιστικές ανάγκες αποκατάστασης των προσφύγων.

Υπό μια ευρύτερη οπτική, ωστόσο, επαληθευμένη και από την ίδια την ιστορική εξέλιξη του Προσφυγικού Ζητήματος, οι πρόσφυγες υπήρξαν ευλογία για την Ελλάδα.  Πριν την έλευση των προσφύγων καλλιεργούνταν μόνο το 19% των χωραφιών καλλιεργούνταν αλλά μετά την εγκατάσταση τους η χώρα απέκτησε αξιόπιστη και αξιοθαύμαστη αγροτική παραγωγή χάριν στην εργατικότητα, τη γνώση και την μεθοδικότητα των  προσφύγων. Κυρίως όμως οι πρόσφυγες, ως ποσοτική ενίσχυση του ελληνικού στοιχείου ειδικά στη Μακεδονίας, στην οποία το 1912 κατοικούσαν μόνο 500.000 Έλληνες ενώ το 1926 1.340.000 Έλληνες που αντιπροσώπευαν πια το 88% του πληθυσμού, έδωσαν ad hoc λύση στο εθνοτικό πρόβλημα των εντασσόμενων στο κρατικό γεωγραφικό περίγραμμα της Ελλάδας περιοχών.

50 χρόνια μετά τη  μικρασιατική καταστροφή ο Μαρκεζίνης έγραψε ότι η Ελλάδα το 1922 δημιουργήθηκε το 1922 ενώ ο Ελευθέριος Βενιζέλος τόνιζε σθεναρά ότι η ύπαρξη του ‘‘καθαρού’’ εθνικού και ομοιογενούς ελληνικού κράτους οφειλόταν στους πρόσφυγες, τους οποίους θεωρούσε πραγματική ευλογία για την ελλαδική κρατική οντότητα.

Παρά ταύτα, η ιστορική αλήθεια είναι ότι η ενσωμάτωση των προσφύγων στην ελληνική κοινωνία δεν υπήρξε απρόσκοπτη και ανέφελη. Πέρα από το οξύ στεγαστικό πρόβλημα που εκ των πραγμάτων επέφερε, προξένησε, λόγω της αρχικής καχυποψίας, δυσπιστίας και επιφυλακτικότητας των γηγενών Ελλήνων, κλίμα κοινωνικών τριβών και πολώσεων. Ο Παναγιώτης Κανελλόπουλος, πρώην Έλλην Πρωθυπουργός και ο Ιστορικός Γιώργος Μαυροκορδάτος τονίζοντας το οξύ χάσμα μεταξύ των ντόπιων Ελλήνων και των προσφύγων σημείωσαν το γεγονός ότι φθάσαμε μέχρι του σημείου οι γηγενείς να αμφισβητούν αυτήν καθεαυτήν την ελληνικότητα των προσφύγων. Μάλιστα, ο αρθογράφος στην ‘‘Καθημερινή’’ Γεώργιος Βλάχος αποκαλούσε τους πρόσφυγες ‘‘προσφυγική αγέλη’’.

Ο πόλεμος του 1940, ωστόσο, γεφύρωσε τις αντιθέσεις. Πρόσφυγες και γηγενείς πολέμησαν πλάι-πλάι απέναντι στον Ιταλό και Γερμανό κατακτητή, γεγονός που θεμελίωσε την εθνική ομοψυχία με την πλήρη αποδοχή των προσφύγων στο κοινωνικο-πολιτικό ελλαδικό πλαίσιο. Οι πρόσφυγες προσέφεραν στις τέχνες και τα γράμματα, αποτέλεσαν πηγή πνευματικής ώθησης του ελληνικού πολιτισμού και εμπλούτισαν το λαογραφικό υπόβαθρο του Ελληνισμού υπό την υποστηρικτική ισχύ και της κοινής Πίστης, του Χριστιανισμού. Μεγάλες και μνημειώδεις μορφές της ελληνικής λογοτεχνίας, της επιστήμης και εν γένει των γραμμάτων έχουν προσφυγικές ρίζες και βάσισαν το ανεκτίμητης αξίας έργο τους στα βιώματα, τις μνήμες και τις ιστορικές και πολιτιστικές διαδρομές της Προσφυγιάς, περνώντας το διαχρονικό μήνυμα της αέναης αναγέννησης του Ελληνισμού από τις στάχτες του.

Ο Υφυπουργός Παιδείας και Καθηγητής του Διεθνούς Δικαίου, κ. Άγγελος Συρίγος εξήγησε από τη μεριά του, καταρχάς, το λόγο της ελληνικής διεκδίκησης στην Ιωνία. Η μικρασιατική καταστροφή επικάλυψε στην ουσία όλα όσα συνέβησαν μεταξύ 1914 και 1922. Κομβική ήταν η απόφαση των Νεοτούρκων να προχωρήσουν σε εθνοκαθάρσεις έτσι ώστε να προσδώσουν εθνική ομοιογένεια στη γεωγραφική πλάκα της Μικρασίας και να απαλλαγούν από ξενικά προς τη τουρκική εθνική ταυτότητα πληθυσμιακά μορφώματα. Έτσι από το 1916 άρχισαν οι γενοκτονίες κατά αλλογενών και αλλόθρησκων πληθυσμών, εξέχουσα θέση στους οποίους είχαν οι Έλληνες της Ιωνίας, του Πόντου και της Καππαδοκίας. Συνεπώς, το πραγματικό ιστορικό κίνητρο της ελληνικής μικρασιατικής εκστρατείας ήταν η προστασία του ελληνικού στοιχείου στην άλλη πλευρά του Αιγαίου και όχι ο εθνικός μεγαλοϊδεατισμός.

Κατά δεύτερον, ο κ. Συρίγος αναφέρθηκε στο τουρκικό εθνικό συμβόλαιο, στο πνεύμα και περιεχόμενο του οποίου έπαιξε ρόλο η ανακωχή του Μούδρου το 1918. Σύμφωνα με αυτό το μέλλον της Δ. Θράκης θα έπρεπε να καθοριστεί με δημοψήφισμα. Η απόβαση δε του ελληνικού στρατού στη Σμύρνη τον Μάιο του 1919 ήταν και το έναυσμα για την εφαρμογή των τουρκικών σχεδίων για πλήρη αποβολή των ξενικών πληθυσμών από τα εδάφη της Μικράς Ασίας. Πρότερα όμως ο Ελευθέριος Βενιζέλος είχε πείσει τις μεγάλες δυνάμεις να μας παραχωρήσουν τη Σμύρνη εις αντιστάθμισμα της αρωγής που η Ελλάδα τους προσέφερε στον αγώνα τους κατά των μπολσεβίκων.

Ο κ. Καθηγητής εξιστόρισε κατόπιν τα του εθνικού διχασμού. Ο Ελ. Βενιζέλος  έχασε τις εκλογές του 1920 και ανέλαβαν οι ‘‘αντιβενιζελικοί΄΄ που δεν είχαν διεθνή εμπειρία.  Αποφάσισαν να προελάσουν στα ενδότερα της Μικράς Ασίας αλλά τραγικά λάθη και η εθνική ασυνεννοησία, προς το κυριολεκτικότερο ο εθνικός σπαραγμός, οδήγησαν στην υποχώρηση, στην ήττα και στην καταστροφή.

Τη μικρασιατική καταστροφή, συνεπώς, κατά τον κ. Συρίγο δεν την έφεραν οι μεγάλες δυνάμεις, την φέραμε εμείς. Ήταν το επώδυνο αποτέλεσμα του εθνικού διχασμού, που είχε ως επίπτωση να παύσει αναπτύσσεται ο ελληνισμός στην άλλη πλευρά του Αιγαίου για πρώτη φορά στην τρισχιλιετή ιστορία του.

Ο Δικηγόρος, Δημοσιογράφος και Βουλευτής της Ν.Δ. κ. Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, μας υπενθύμισε ότι  η Ελλάδα εκείνη την εποχή και πριν τους Βαλκανικούς Πολέμους είχε πληθυσμό 2,6 εκατ. ενώ  το 1920, με την έλευση των προσφύγων, τονώθηκε πληθυσμιακά και έφτασε τα 5,5 εκατ. πληθυσμό.

Η Μικρά Ασία χάθηκε από εμάς, έπαιξαν ρόλο όμως και οι μεγάλες δυνάμεις, όπως υποστήριξε ο ομιλητής. Μάλιστα όσες περιοχές δόθηκαν στον Κεμάλ, αυτές δόθηκαν από τις μεγάλες δυνάμεις. Οι μεγάλες δυνάμεις πρώτα μας παρότρυναν να παλέψουμε για τη Μικρά Ασία και μετά μας εγκατέλειψαν. Στη συνέχεια λάθη δικής μας οργάνωσης και αποδυνάμωσης του στρατιωτικού μετώπου στη Μικρά Ασία επέφεραν το τραγικό αποτέλεσμα της καταστροφής.

Η Υπεύθυνη του Μουσείου Προσφυγικού Ελληνισμού κ. Έφη Μαυροπούλου σημείωσε ότι είναι αδικαίωτος ο μικρασιατικός πληθυσμός από την ιστορία και τη διεθνή κοινότητα. Η διχόνοια ήταν ο βασικός παράγων που οδήγησε στην καταστροφή και αυτό πρέπει να είναι μάθημα για το μέλλον μας. Η προσφορά των προσφύγων στην ελληνική κοινωνία είναι αναμφισβήτητα μεγάλη και γι’ αυτό το Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού προσπαθεί μέσω από τη συλλογή κειμηλίων και σχετικού υλικού να αναδείξει την πλούσια ιστορία του μικρασιατικού ελληνισμού.

Η επόμενη εκδήλωση θα γίνει εκτάκτως την Παρασκευή 4 Μαρτίου 2022 διαδικτυακά στις 20:00 με θέμα: “Άγιος Παίσιος. Από τα Φάρασα στον Ουρανό” με καλεσμένους τον σεναριογράφο  και εμπνευστή αυτής της σειράς κ. Γιώργο Τσιάκκα, την πρωταγωνίστρια η οποία ενσαρκώνει την μητέρα του Αγίου Παϊσίου κ. Χριστίνα Παυλίδου και τον μεγάλο πρωταγωνιστή του Εθνικού μας Θεάτρου που ενσαρκώνει τον Άγιο Αρσένιο κ. Νικήτα Τσακίρογλου.

Δείτε ζωντανά την εκδήλωση εδώ:

 



Μεθοδικό-Μεταίχμιο
Θέματα: Μικρασιατική Καταστροφή
Ολύμπιο Βήμα

Ολύμπιο Βήμα

Δημιουργός περιεχομένου στο olympiobima.gr.
Καθημερινή Ενημέρωση για τοπικές ειδήσεις, με άρθρα - απόψεις, για την πολιτική, την οικονομία, τα αθλητικά, τον πολιτισμό, τον καιρό.
Η καθημερινή εφημερίδα για την Κατερίνη και την Πιερία, από το 1974, στην ηλεκτρονική της έκδοση.

Πληροφορίες για το Ολύμπιο Βήμα
Επικοινωνία

Ακολουθήστε το Ολύμπιο Βήμα

Μείνετε ενημερωμένοι με αξιόπιστες ειδήσεις από την Κατερίνη, την Πιερία, την Ελλάδα και τον κόσμο, καθημερινά στο olympiobima.gr.

Ολύμπιο Βήμα στο Google News Ακολουθήστε μας στο Google News
Προηγούμενο Άρθρο

Η Νατάσα Θεοδωρίδου στο RADIO CITY Theater

Επόμενο Άρθρο

Συγκέντρωση υγειονομικού υλικού από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για τις εμπόλεμες περιοχές της Ουκρανίας

Σχετικά άρθρα

10ο Τουρνουά Μπάσκετ Μέριμνας Παιδιού για Ειδικά και Γενικά Σχολεία – Στο επίκεντρο η συμπερίληψη και η ισότητα στα σχολεία
Εκδηλώσεις

10ο Τουρνουά Μπάσκετ Μέριμνας Παιδιού για Ειδικά και Γενικά Σχολεία – Στο επίκεντρο η συμπερίληψη και η ισότητα στα σχολεία

3 Δεκεμβρίου 2025
«Χειμωνιάτικες Ψηφίδες Πολιτισμού» του ΟΡ.ΦΕ.Ο.
Εκδηλώσεις

«Χειμωνιάτικες Ψηφίδες Πολιτισμού» του ΟΡ.ΦΕ.Ο.

3 Δεκεμβρίου 2025
15ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης:
Παιδεία

15ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης: κδήλωση για την Υγιεινή Διατροφή και τη Μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο

2 Δεκεμβρίου 2025
Η Κλαυδία ανοίγει το Πάρκο των Χρωμάτων στις 6 Δεκεμβρίου
Εκδηλώσεις

Το Πάρκο των Χρωμάτων: Λαμπερή έναρξη με την Κλαυδία το Σάββατο 06/12 – «Theo Fokas & Fay Milioti» την Κυριακή 07/12

2 Δεκεμβρίου 2025
Συγκινητική εκδήλωση του Συλλόγου «Δρυάνιστα» για πρόληψη καρκίνου στην Κατερίνη
Εκδηλώσεις

Συγκινητική εκδήλωση του Συλλόγου «Δρυάνιστα» για πρόληψη καρκίνου στην Κατερίνη (εικόνες)

2 Δεκεμβρίου 2025
Γιατί αλλάζει το πρόγραμμα στα σχολεία στις 3 Δεκεμβρίου – Ημέρα ΑμεΑ
Παιδεία

Γιατί αλλάζει το πρόγραμμα στα σχολεία στις 3 Δεκεμβρίου – Ημέρα ΑμεΑ

2 Δεκεμβρίου 2025
ADVERTISEMENT

ΙΕΛ ΛΥΔΙΑ

Μαριάννα Τριανταφύλλου


Επισκεφθείτε το Spiroulina Shop
Ελένη Ελευθεριάδου - Ψυχολόγος
Κωνσταντινίδης Εμπόριο Σιδήρου
ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT

ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΒΙΤΩΡΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ


Σχάρα & Λεμόνι

Επιδοτούμενα Πρόγραμματα
Επιδοτούμενα Πρόγραμματα



Παραλία Κατερίνης - Kassapidis Exchange

Σχολή Διαιτησίας Πιερίας 2025

Αναγγελία Γάμου με ένα Κλικ
ADVERTISEMENT

Επιλογές

Βημα..τίζοντας: Ο Παύλος Αναστασιάδης απο την Κατερίνη σε πρωτοποριακή διεθνή έρευνα για τον καρκίνο του εγκεφάλου

Εργαστήρι Καλλιτεχνικής Φωτογραφίας του Πνευματικού Κέντρου  της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους

Τι αθλητικές μεταδόσεις έχει η τηλεόραση, σήμερα Δευτέρα, 01 Δεκεμβρίου 2025

Τσουβαλοδρομίες στην Κατερίνη

Σ.Φ.Ι.Π.: Ο Πιερικός σαν χθες 1 Δεκεμβρίου…

Μη χάσετε

Κατερίνη: Σύσκεψη Πολιτικής Προστασίας για χιονοπτώσεις και παγετό – Σχεδιασμός χειμερινής περιόδου

Σπύρος Κουλκουδίνας: Να στηρίξουμε γονείς μονογονεϊκών οικογενειών με κίνητρα και αυξημένη μοριοδότηση

10ο Τουρνουά Μπάσκετ Μέριμνας Παιδιού για Ειδικά και Γενικά Σχολεία – Στο επίκεντρο η συμπερίληψη και η ισότητα στα σχολεία

Πιερία: Αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα για την κακοκαιρία – Έκτακτη σύγκλιση Συντονιστικού – Κόκκινη προειδοποίηση ΕΜΥ

Μπλόκα Αγροτών και Κυβέρνηση: «Επικοινωνώ Άρα…Υπάρχω;»      

Αγγελίες

Η ΒΙΟΖΩΚΑΤ Α.Ε., Βιομηχανία Ζωοτροφών Κατερίνης, αναζητά Υπάλληλο Τιμολόγησης 

Η εταιρεία «ΑΛΦΑ ΓΕΥΣΗ», εργοστάσιο παραγωγής σαλατών, ζητάει βοηθό Παραγωγής

ΖΗΤΕΙΤΑΙ  άτομο που  να γνωρίζει  γραφιστική  για  σελιδοποίηση  εφημερίδων

Ενοικιάζεται, στην Κατερίνη, διαμέρισμα 64 τ.μ ισόγειο υπερυψωμένο

Από Γνωστή Εταιρεία Τροφίμων ζητείται οδηγός με εμπειρία στη διανομή και διεκπεραίωση παραγγελιών

Αρθρογράφοι στο Ολύμπιο Βήμα

Αρθρογράφοι στο Ολύμπιο Βήμα
Γιώργος Πιπερόπουλος
Μπλόκα Αγροτών και Κυβέρνηση: «Επικοινωνώ Άρα…Υπάρχω;»      
Αρθρογράφοι στο Ολύμπιο Βήμα
Θόδωρος Δημητριάδης
Προδιαβητικός 
Αρθρογράφοι στο Ολύμπιο Βήμα
Απόστολος Παπαδημητρίου (Μακρυγιάννης)
Σύναξη χριστιανών ηγετών στη Νίκαια
Αρθρογράφοι στο Ολύμπιο Βήμα
Αντώνης Κάλφας
Ο ιστορικός συνοικισμός των Ευαγγελικών της Κατερίνης μέσα από...

Διαβάστε ακόμη...

Επιμελητήριο Πιερίας: Ενημερωτική εκδήλωση για τον εκσυγχρονισμό της ΜΕΘ στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης
Υγεία

Επιμελητήριο Πιερίας: Ενημερωτική εκδήλωση για τον εκσυγχρονισμό της ΜΕΘ στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης

3 Δεκεμβρίου 2025
Βουλευτής Κ. Δελβερούδης: Ψηφιακή Επιτήρηση με το πρόσχημα της Οδικής Ασφάλειας
Δελτία Τύπου

Βουλευτής Κ. Δελβερούδης: Ψηφιακή Επιτήρηση με το πρόσχημα της Οδικής Ασφάλειας

3 Δεκεμβρίου 2025
Ενίσχυση Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης: Επιστολή Μαυρίδου για προσωπικό και εξοπλισμό
Δελτία Τύπου

Σοφία Μαυρίδου: Υψηλό το επίπεδο υπηρεσιών υγείας που προσφέρει στους πολίτες τo Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης  

3 Δεκεμβρίου 2025
«Χειμωνιάτικες Ψηφίδες Πολιτισμού» του ΟΡ.ΦΕ.Ο.
Εκδηλώσεις

«Χειμωνιάτικες Ψηφίδες Πολιτισμού» του ΟΡ.ΦΕ.Ο.

3 Δεκεμβρίου 2025
Η Ελληνική Γλώσσα ως συντελεστής ήπιας ισχύος και μέσο επιρροής για την ενίσχυση της γεωπολιτικής θέσης της Ελλάδας
Άρθρα - Απόψεις

Η Ελληνική Γλώσσα ως συντελεστής ήπιας ισχύος και μέσο επιρροής για την ενίσχυση της γεωπολιτικής θέσης της Ελλάδας

3 Δεκεμβρίου 2025
Αυτόματο προσχέδιο
Κατερίνη

Κατερίνη: Σε πραγματικό χρόνο οι θέσεις στάθμευσης μέσω της εφαρμογής Novoville

3 Δεκεμβρίου 2025

Η Κατερίνη και η Πιερία σήμερα: Καθημερινή Ενημέρωση


© 2025 Ολύμπιο Βήμα
Εκδοτική Ενημερωτική Ι. Κορομήλης Α.Ε.
Βότση 18, 601 00, Κατερίνη
Τηλ. 23510 33633
Α.Φ.Μ.: 094329106
Δ.Ο.Υ. Κατερίνης
E-mail: info@olympiobima.gr
Ιδιοκτήτης: Εκδοτική Ενημερωτική Ι Κορομήλης Α.Ε.
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Μαρία Κορομήλη
Διευθυντής Σύνταξης: Μαρία Κορομήλη
Διευθυντής Ιστοσελίδας: Άγγελος Κεσανλής
Διαχειριστής Ιστοσελίδας: Άγγελος Κεσανλής
Δικαιούχος του Ονόματος Τομέα - Domain Name:
Εκδοτική Ενημερωτική Ι Κορομήλης Α.Ε.

Καθημερινή ενημέρωση με τοπικές ειδήσεις, νέα και άρθρα.

  • Το Ολύμπιο Βήμα
  • Επικοινωνία
  • Πρωτοσέλιδα της Εφημερίδας
  • Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων
  • Πολιτική Cookies
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Πολιτική κατά της Διαφθοράς
  • Δήλωση Εχεμύθειας
  • Όροι Χρήσης
  • Δήλωση συμμόρφωσης
  • SiteMap

Το Ολύμπιο Βήμα στα Social Media


  • Κατερίνη
  • Δίον – Όλυμπος
  • Όλυμπος
  • Πύδνα – Κολινδρός
  • Φεστιβάλ Ολύμπου
  • Πιερία
  • Εκδηλώσεις
  • ΒΗΜΑ…τίζοντας
No Result
View All Result
ΒΗΜΑ...τίζοντας
  • Όλες οι Ειδήσεις
  • Κατερίνη
  • Πιερία
  • Φεστιβάλ Ολύμπου
  • ΒΗΜΑ…τίζοντας
  • Επικαιρότητα
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Οικονομία
  • Πολιτισμός
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • Τουρισμός
  • Άρθρα – Απόψεις
  • Αθλητικά
  • Αγγελίες
  • Καιρός Live
  • Κλιματική Αλλαγή
  • Επικοινωνία
  • Αναγγελία γάμου με ένα κλικ
  • Live οι τιμές καυσίμων
  • Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κατερίνης
  • Χρήσιμα Τηλέφωνα – Πρώτες βοήθειες

© 2024 Ολύμπιο Βήμα Εκδοτική Ενημερωτική Ι. Κορομήλης Α.Ε. Βότση 18, 601 00, Κατερίνη Τηλ. 23510 33633 Α.Φ.Μ.: 094329106 Δ.Ο.Υ. Κατερίνης E-mail: info@olympiobima.gr
No Result
View All Result
ΒΗΜΑ...τίζοντας
  • Όλες οι Ειδήσεις
  • Κατερίνη
  • Πιερία
  • Φεστιβάλ Ολύμπου
  • ΒΗΜΑ…τίζοντας
  • Επικαιρότητα
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Οικονομία
  • Πολιτισμός
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • Τουρισμός
  • Άρθρα – Απόψεις
  • Αθλητικά
  • Αγγελίες
  • Καιρός Live
  • Κλιματική Αλλαγή
  • Επικοινωνία
  • Αναγγελία γάμου με ένα κλικ
  • Live οι τιμές καυσίμων
  • Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κατερίνης
  • Χρήσιμα Τηλέφωνα – Πρώτες βοήθειες

© 2024 Ολύμπιο Βήμα Εκδοτική Ενημερωτική Ι. Κορομήλης Α.Ε. Βότση 18, 601 00, Κατερίνη Τηλ. 23510 33633 Α.Φ.Μ.: 094329106 Δ.Ο.Υ. Κατερίνης E-mail: info@olympiobima.gr