Εμείς οι Έλληνες δεν φημιζόμαστε για τη λήθη.
Τα εμφυλιοπολεμικά τραύματα μας, ξεθωριασμένα μας κυνηγούν ακόμα.
Για το πρόσφατο τραύμα στα Τέμπη και τη γιατρειά του ζήτησε η εφημερίδα «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» από τέσσερις φιλοσόφους να απαντήσουν.

Οι Έλληνες ήταν πια «δακρυσμένοι» πριν κλάψουν για τα Τέμπη. Πόση κρίση μπορεί να σηκώσει ένας λαός; Ζούμε σε μια περίοδο με ακρίβεια, με τοξικότητα και χυδαιότητα που έχει γίνει καθημερινό φαινόμενο, με τη Βουλή να είναι εργαστήριο υβρεολόγιου, με υποκλοπές, με Πολάκηδες. Οι άνθρωποι δεν αντέχουν άλλο….

Ο Αθανάσιος Αλεξανδρίδης είπε: … Όμως μόνο αν θυμόμαστε τα οικία κακά θα γινόμαστε καλύτεροι.
Η χώρα πρέπει να θεσπίσει μια Ημέρα Μνήμης των Καταστροφών και κάθε χρόνο να γίνονται αναφορές στα τραγικά γεγονότα και στην πρόοδο που συντελείται για την αποτροπή τους. Γιατί η ουσιαστική απάντηση στον συλλογικό τραυματισμό είναι ο κοινωνικός εκσυγχρονισμός.

Το δυστύχημα στα Τέμπη μας έφερε αντιμέτωπους με ένα τέτοιο θέμα, το κοινό μας έδειξε πως πρέπει να αντιδράσουμε κι η συμπεριφορά των πολιτικών μας, ίσως να προσαρμοστεί στις ανάγκες του τόπου και της απαιτήσεις των πολιτών του.
Ας ελπίσουμε!






























