To φεστιβάλ βιβλίου τιμά τα Κυπριακά γράμματα και την ποίηση – Περίπου 40.000 χιλιάδες τίτλοι βιβλίων στα 110 εκθετήρια που έχουν στηθεί στη Νέα Παραλία
Με τη συμμετοχή 400 εκδοτικών οίκων, 500 συγγραφέων και χιλιάδων τίτλων βιβλίων ανοίγει τις πύλες του την Παρασκευή 5 Ιουλίου το 43ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης, που θα διαρκέσει μέχρι τις 21 του μήνα, με τα επίσημα εγκαίνια να πραγματοποιούνται τη Δευτέρα 8 Ιουλίου.
Η φετινή γιορτή του βιβλίου είναι αφιερωμένη στα Κυπριακά Γράμματα και την Κυπριακή Ποίηση με ξεχωριστή βραδιά (Δευτέρα 15 Ιουλίου) αφιερωμένη σε ποιητές από τη Μεγαλόνησο.
Το φεστιβάλ εξερευνά τις συνδέσεις μεταξύ της παραδοσιακής λογοτεχνίας και των νέων τάσεων που επαναπροσδιορίζουν τον τρόπο που δημιουργούμε, διαβάζουμε και αντιλαμβανόμαστε το βιβλίο.
Οι φίλοι του βιβλίου θα έχουν την δυνατότητα να αναζητήσουν στα 110 εκθετήρια που έχουν στηθεί στη Νέα Παραλία τα βιβλία της αρεσκείας τους, νέες κυκλοφορίες και φυσικά μεγάλα κλασικά έργα.
Πάνω από 500 συγγραφείς θα υπογράψουν τα έργα τους στη διάρκεια του Φεστιβάλ, προσφέροντας στους αναγνώστες μια μοναδική ευκαιρία να ακούσουν από τους ίδιους τους δημιουργούς, τις ιστορίες πίσω από τα βιβλία τους.
Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εκδοτών Βορείου Ελλάδος Μπάμπης Μπαρμπουνάκης στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου ανέφερε ότι το Φεστιβάλ τιμά τα Κυπριακά γράμματα και την ποίηση ως μια προσφορά στον Κυπριακό ελληνισμό και μια προσπάθεια σύνδεσης της Θεσσαλονίκης με την Κύπρο.
«Φέτος θα παρουσιαστεί όλη η σύγχρονη βιβλιοπαραγωγή, 10.000 χιλιάδες νέοι τίτλοι βιβλίων που εκδίδονται κάθε χρόνο στην πατρίδα μας, μαζί και με προηγούμενες εκδόσεις από τους εκδοτικούς οίκους που υπολογίζεται ότι θα είναι περίπου 40.000 χιλιάδες τίτλοι βιβλίων που θα εκτεθούν σ’ ένα μεγάλο βιβλιοπωλείο της παραλίας» σημείωσε ο κ. Μπαρμπουνάκης.




























