Έριξε αυλαία με μεγάλη επιτυχία το 38ο αντάμωμα βλάχων από την πόλη της Κατερίνης.
Το διήμερο εκδηλώσεων που έλαβε χώρα στο Δήμο Κατερίνης σηματοδοτήθηκε από πληθος κόσμου και χιλιάδες βλάχοι από όλη την Ελλάδα κατέκλυσαν και τις δυο μέρες τις Πλατείες Ελευθερίας και Δημαρχείου.
Ήθη – Έθιμα του Βλαχόφωνού Ελληνισμού, με σημείο αναφοράς τον Βλάχικο Γάμο αναβίωσαν την Παρασκευή το βράδυ, στην πλατεία Ελευθερίας και σηματοδότησαν την έναρξη στην Κατερίνη του 38ου Πανελλήνιου Ανταμώματος των Βλάχων. Κέφι, χορός και πλήθος φίλων της αυθεντικής παράδοσης συνέθεσαν την πολύχρωμη γιορτή στην καρδιά της Κατερίνης.
Την δεύτερη και τελευταία μέρα του ανταμώματος, το απόγευμα έγινε παρέλαση όλων των Βλάχικων συλλόγων από την Ελλάδα από το πάρκο στην πλατεία δημαρχείου και στην συνέχεια παρουσιάστηκαν σε ομάδες των χορευτικών συγκροτημάτων της Ομοσπονδίας, με βάση την καταγωγή τους χοροί.
Το Σάββατο το πρωί
Το κουβάρι των αναμνήσεων των Βλάχων της Πιερίας ξετυλίγεται και αποτυπώνεται στην έκθεση φωτογραφίας: “Βλάχοι στη σκιά του Ολύμπου” στην Αστική Σχολή.
Σπάνιο και πολύτιμο φωτογραφικό υλικό, που φωτίζει το παρελθόν των Βλάχων του τόπου μας.
Η συλλογή του απαίτησε κινητοποίηση πολλών συλλεκτών, οι οποίοι με μεράκι και αγάπη παραχώρησαν για την έκθεση στους διοργανωτές συλλόγους του 38ου Ανταμώματος των Βλάχων.
Χαιρετισμό στα εγκαίνια της έκθεσης απεύθυνε εκ μέρους του Δημάρχου Κατερίνης Ι.Ντούμου, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού/Τουρισμού Ελίνα Διαμαντοπούλου.
Τους επισκέπτες καλωσόρισε ο Πρόεδρος της ΠΟΠΣ Βλάχων, Μιχάλης Μαγειρίας.
Χαιρέτησαν επίσης, ο Βουλευτής Πιερίας, Ξενοφών Μπαραλιάκος και η Αντιπεριφερειάρχης, Σοφία Μαυριδου



































































