Πέμπτη, 4 Δεκεμβρίου, 2025
Ολύμπιο Βήμα - Τα Νέα της Κατερίνης και της Πιερίας - Καθημερινή Ενημέρωση
ΒΗΜΑ...τίζοντας
  • Όλες οι Ειδήσεις
  • Κατερίνη
  • Πιερία
  • Επικαιρότητα
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Οικονομία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
  • Υγεία
  • Αθλητικά
  • Απόψεις
  • Αγγελίες
No Result
View All Result
  • Όλες οι Ειδήσεις
  • Κατερίνη
  • Πιερία
  • Επικαιρότητα
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Οικονομία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
  • Υγεία
  • Αθλητικά
  • Απόψεις
  • Αγγελίες
No Result
View All Result
Ολύμπιο Βήμα - Τα Νέα της Κατερίνης και της Πιερίας - Καθημερινή Ενημέρωση
No Result
View All Result
  • Όλες οι Ειδήσεις
  • Κατερίνη
  • Πιερία
  • Φεστιβάλ Ολύμπου
  • ΒΗΜΑ…τίζοντας
  • Επικαιρότητα
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Οικονομία
  • Πολιτισμός
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • Τουρισμός
  • Άρθρα – Απόψεις
  • Αθλητικά
  • Αγγελίες
  • Καιρός Live
  • Κλιματική Αλλαγή
  • Επικοινωνία
  • Αναγγελία γάμου με ένα κλικ
  • Live οι τιμές καυσίμων
  • Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κατερίνης
  • Χρήσιμα Τηλέφωνα – Πρώτες βοήθειες
Θετικό Φροντιστήριο
Hondos Center
  Συμβαίνει Τώρα
Με επιτυχία το 10ο Τουρνουά Μπάσκετ της Μέριμνας Παιδιού Κατερίνης στο Β’ ΔΑΚ 4 Δεκεμβρίου 2025
Αναβάλλεται η εκδήλωση «Ψυχική υγεία και ασθένεια στη λογοτεχνία» 4 Δεκεμβρίου 2025
Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Πιερίας στις Ενημερωτικές Ομιλίες για Παθήσεις του Δέρματος στην Τρίτη Ηλικία. 4 Δεκεμβρίου 2025
Μήπως, πάλι πειράματα ;;; 4 Δεκεμβρίου 2025
Ευλογιά αιγοπροβάτων: Τα νεότερα στοιχεία 24–30 Νοεμβρίου σε όλη τη χώρα 4 Δεκεμβρίου 2025
Next
Prev

Ολύμπιο Βήμα » Ελλάδα » Νέα έργα 12 δισ. ευρώ σε ορίζοντα 20ετίας για την ανάπτυξη του σιδηροδρόμου – Ποια έργα προχωρούν

Νέα έργα 12 δισ. ευρώ σε ορίζοντα 20ετίας για την ανάπτυξη του σιδηροδρόμου – Ποια έργα προχωρούν

Ολύμπιο ΒήμαΑπόΟλύμπιο Βήμα
18 Σεπτεμβρίου, 2024
Νέα έργα 12 δισ. ευρώ σε ορίζοντα 20ετίας για την ανάπτυξη του σιδηροδρόμου – Ποια έργα προχωρούν

Στους άξονες της στρατηγικής αναδιάρθρωσης και ανάπτυξης του ελληνικού σιδηροδρόμου, που περιλαμβάνει έργα 12 δισ. ευρώ σε ορίζοντα 20ετίας, αναφέρθηκε ο Κωνσταντίνος Μαγουλάς, γενικός γραμματέας Υποδομών, στο 7ο Συνέδριο Υποδομών και Μεταφορών - ITC 2024, που λαμβάνει χώρα σήμερα 17 και αύριο 18 Σεπτεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών - Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο.

ADVERTISEMENT

ΙΕΛ ΛΥΔΙΑ

Μαριάννα Τριανταφύλλου


Ελένη Ελευθεριάδου - Ψυχολόγος
Κωνσταντινίδης Εμπόριο Σιδήρου
Επισκεφθείτε το Spiroulina Shop
ADVERTISEMENT

Στη συνεδρία για τα μέσα σταθερής τροχιάς και την ανάπτυξη μετρό και σιδηροδρόμου στην Ελλάδα, συμμετείχαν επίσης ο Νικόλαος Κουρέτας, διευθύνων σύμβουλος της Ελληνικό Μετρό Α.Ε., ο Χρήστος Παληός, Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ, ο Δημήτρης Κατσώχης, Senior Manager, Head of Transport & Urban Planning της Planet, και ο Γιάννης Βαλαβάνης, Director, Metro & Rail Projects της Hill International.

Κατά την τοποθέτησή του ο κ. Μαγουλάς αποκάλυψε το όνομα του νέου φορέα που θα αναλάβει τη λειτουργία του ελληνικού σιδηροδρομικού δικτύου: «Η στόχευση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών είναι να δημιουργηθεί ένας νέος ενιαίος φορέας, με το όνομα Σιδηρόδρομοι Ελλάδος. Σε αυτόν θα συνενωθεί η ΟΣΕ, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ και το τμήμα της ΓΑΙΑΟΣΕ που είναι υπεύθυνο για τη διαχείριση του σιδηροδρομικού υλικού, ούτως ώστε ένας φορέας να έχει όλες τις ευθύνες για τη διαχείριση του τροχαίου υλικού», τόνισε ο γγ Υποδομών, προσθέτοντας πως «αυτό θα επιτρέψει να ξέρουμε όλοι ποιος έχει την ευθύνη και σε ποιον απευθυνόμαστε για κάθε τι που αφορά στον σιδηρόδρομο. Έτσι, θα απαλειφθούν οι παθογένειες του παρελθόντος που εν πολλοίς οφείλονταν στη διάσπαση».

Σύμφωνα με τον κ. Μαγουλά, το έργο έχει ενταχθεί για χρηματοδότηση στο Ταμείο Ανάκαμψης, με τελικό ορόσημο το τέλος του 2025. «Στο τέλος του 2024 έχουμε τη υποχρέωση να καταθέσουμε το implementation plan, το οποίο έχει συζητηθεί. Προβλέπεται, επίσης, ότι στο τέλος του 2024 θα έχει ψηφιστεί η νομοθεσία που αφορά στο μετασχηματισμό, ενώ αναμένεται η διακήρυξη για την πρόσληψη τεχνικού συμβούλου διοίκησης», είπε, τονίζοντας πως ο νέος φορέας θα ενδυναμωθεί σε θέματα προσωπικού και τεχνογνωσίας. Στα μέσα του 2025 το Υπουργείο θα υποβάλει το νέο στρατηγικό πλάνο της καινούριας εταιρείας, ενώ τότε θα πρέπει να υπογραφεί η νέα σύμβαση με το Δημόσιο και το νέο οργανισμό, σχετικά για τις υποχρεώσεις που θα αναλαμβάνει.

Επίσης, ο κ. Μαγουλάς αναφέρθηκε στο 20ετές πρόγραμμα αναδιάρθρωσης του σιδηροδρόμου, το οποίο έχει προϋπολογισμό 12 δισ. ευρώ και περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την αποκατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου της Θεσσαλίας. Την προσεχή διετία θα προχωρήσουν θα έργα που είναι ενταγμένα στο Ταμείο Ανάκαμψης και τον εθνικό προϋπολογισμό, με προοπτική ένταξης στο ΕΣΠΑ 2021 – 2027 και έχουν προϋπολογισμό ύψους 450 εκατομμυρίων ευρώ.

Το βραχυπρόθεσμο πλάνο του Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών έχει προϋπολογισμό 700 εκατ. ευρώ και περιλαμβάνει τα έργα που έχουν ήδη λάβει χρηματοδότηση. Το πενταετές πλάνο περιλαμβάνει έργα προϋπολογισμού 2 δισ. ευρώ, για τα περισσότερα από τα οποία έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση.

«Το σχέδιο του Υπουργείου καταρτίστηκε με βάση τέσσερις πυλώνες, την ολοκλήρωση της διπλής σιδηροδρομικής γραμμής, που θα μας συνδέει με ολόκληρη την Ευρώπη, τη σύνδεση με τα διασυνοριακά σημεία -την Ειδομένη, τον Προμαχώνα και το Ορμένιο-, τη σύνδεση με τα λιμάνια, τα εμπορευματικά κέντρα και τις Βιομηχανικές Περιοχές, καθώς και την ανάπτυξη προαστιακών επιβατικών μεταφορών και την ανάπτυξη σιδηροδρομικού δικτύου σε περιοχές που δεν περιλαμβάνονται στους κεντρικούς άξονες, όπως οι Περιφέρειες Πελοποννήσου και Δυτικής Μακεδονίας», κατέληξε ο γενικός γραμματέας Υποδομών.

Hondos-InPost

Ν. Κουρέτας (Ελληνικό Μετρό): προχωρούν τα έργα για τη νέα Γραμμή 4 στο Μετρό της Αθήνας – Στις 30/11 ξεκινά το Μετρό Θεσσαλονίκης

Με ταχείς ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες για την γραμμή 4 του μετρό της Αθήνας. Όπως περιέγραψε ο Νικόλαος Κουρέτας, διευθύνων σύμβουλος της Ελληνικό Μετρό Α.Ε., αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες σε 25 από τις συνολικά 26 θέσεις της γραμμής, με μόνη εξαίρεση τη θέση στο σταθμό Ριζάρη, όπου υπάρχει ακόμα δικαστική εκκρεμότητα.

«Στις 20 θέσεις έχουν ολοκληρωθεί οι πρόδρομες εργασίες. Ο TBM Μετροπόντικας Αθηνά από την Κατεχάκη έχει ξεπεράσει τα δύο χιλιόμετρα μήκος, σε 10 μέρες θα βρίσκεται κάτω από το σταθμό Ζωγράφου. Ο Μετροπόντικας Νίκη θα βρίσκεται σε ένα μήνα στον πρώτο σταθμό στο Άλσος Βεΐκου. Είναι ένα δύσκολο έργο στο κέντρο της πόλης. Συναντούμε δυσκολίες καθημερινά, τις επιλύουμε και προχωράμε».

Μετρό Θεσσαλονίκης: στις 30/11 η έναρξη λειτουργίας της βασικής γραμμής – Τον Οκτώβριο του 2025 ξεκινά και η επέκταση προς Καλαμαριά

Παράλληλα, στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες για την παράδοση στο επιβατικό κοινό του μετρό της Θεσσαλονίκης, που θα γίνει στις 30 Νοεμβρίου. Αυτές τις ημέρες ολοκληρώνονται οι δοκιμές όλων των συστημάτων και η αξιολόγηση.

Όπως τόνισε ο Ν. Κουρέτας, αμέσως μετά θα ξεκινήσουν οι εργασίες για την επέκταση του μετρό στην Καλαμαριά, επέκταση που θα προσθέσει πέντε νέους σταθμούς και αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Οκτώβριο του 2025.

Στο επόμενο στάδιο έχουν προγραμματιστεί οι επεκτάσεις αρχικά προς τα δυτικά της πόλης (σε Αμπελόκηπους, Εύοσμο και οδό Λαγκαδά), και η επέκταση προς τα ανατολικά από την Καλαμαριά προς το αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης.

«Όταν θα μπείτε στον σταθμό Βενιζέλου, θα δείτε τον πιο όμορφο σταθμό του κόσμου. Είναι ένας υπόγειος αρχαιολογικός χώρος. Το αποτέλεσμα είναι καταπληκτικό» ανέφερε ο κ. Κουρέτας.

Χ. Παληός (ΕΡΓΟΣΕ): τρία νέα σιδηροδρομικά έργα 1 δισ. ευρώ στη Βόρεια Ελλάδα- Πώς προχωρούν τα έργα σε Σταθμό Λαρίσης, Σεπόλια, ΠΑΘΕ και Πάτρα

Τρία νέα σιδηροδρομικά έργα συνολικού ύψους 1 δισ. ευρώ «τρέχει» στη Βόρεια Ελλάδα η ΕΡΓΟΣΕ, φιλοδοξώντας να καταστήσει τη χώρα μας κόμβο στην ευρύτερη περιοχή. Αυτό υπογράμμισε ο Χρήστος Παληός, διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ. «Το πρώτο είναι η νέα σιδηροδρομική σύνδεση Νέα Καρβάλη-Τοξότες, προϋπολογισμού 192,3 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για το μεγαλύτερο έργο της τελευταίας δεκαετίας, υψηλής στρατηγικής σημασίας. Ο διαγωνισμός βαίνει προς ολοκλήρωση και επιτυχία. Την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε η αποσφράγιση των οικονομικών προσφορών, εντός τους πρώτου τρίμηνου του 2025 αναμένεται η υπογραφή της σύμβασης κι η περίοδος κατασκευής είναι 3,5 χρόνια» τόνισε ο κ. Παληός. Εξήγησε ότι η γραμμή θα συνδέσει τον σιδηρόδρομο με το εμπορευματικό λιμάνι της Καβάλας, ενώ θα να επιτρέψει τη λειτουργία εναλλακτικών διαδρόμων μεταφοράς εμπορευμάτων (Διάδρομος ΒΒΑ – Baltic, Black, Aegean Seas και πρωτοβουλία 3Seas – Baltic, Black, Adriatic, με την επέκταση προς το Αιγαίο).

Το δεύτερο έργο αποτελεί η αναβάθμιση της υφιστάμενης σιδηροδρομικής γραμμής Αλεξανδρούπολης-Ορμένιου, μήκους 176 χιλιομέτρων, με προϋπολογισμό 700 εκατ. ευρώ. Όπως είπε ο κ. Παληός, τον Ιανουάριο ολοκληρώθηκε η περιβαλλοντική αδειοδότηση, τον Οκτώβριο αναμένονται αποφάσεις για τις απαλλοτριώσεις, ενώ η χώρα θα υποβάλλει νέο φάκελο για τη χρηματοδότηση του έργου από το πρόγραμμα Connecting Europe Facility 2021-2027. «Η υποβολή δεσμευτικών προσφορών και η ανάδειξη αναδόχου αναμένεται εντός του 2025» είπε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ, προσθέτοντας ότι η γραμμή θα βελτιώσει σημαντικά τις διασυνοριακές συνδέσεις με τη Βουλγαρία στο Ορμένιο και με την Τουρκία στο Πύθιο, ενώ θα μπορεί να λειτουργεί και για προαστιακή εξυπηρέτηση των περιοχών κατά μήκος του ποταμού Έβρου.

Το τρίτο έργο είναι η ανάπτυξη του προαστιακού Δυτικής Θεσσαλονίκης και η σιδηροδρομική σύνδεση με τον 6ο προβλήτα Λιμένα Θεσσαλονίκης. Με προϋπολογισμό 53,4 εκατ. ευρώ το έργο έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση έργα από το ΕΣΠΑ 2021-2027. Σύμφωνα με τον κ. Παληό, οι διαβουλεύσεις με τους φορείς ολοκληρώθηκαν κι εντός του 2025 αναμένεται να υποβληθούν οι οικονομικές προσφορές των υποψηφίων.

Παράλληλα, ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ αναφέρθηκε στην αναβάθμιση του ΠΑΘΕ, η οποία, όπως είπε, αποτελεί κύριο στόχο. «Αυτή τη στιγμή είναι συμβασιοποιημένα έργα ύψους 438,5 εκατ. ευρώ, με τα οποία ολοκληρώνεται η αναβάθμιση 370 χλμ. γραμμών σε σύνολο 920 χλμ. σιδηροδρομικού δικτύου» επισήμανε ο κ. Παληός.

Ερωτηθείς για τις υπόλοιπες παρεμβάσεις, που σχεδιάζει η ΕΡΓΟΣΕ, υπογράμμισε πως βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η δεύτερη φάση ανάπτυξης του Σ.Σ. Αθηνών, ενός έργου που ολοκληρώνει την αναμόρφωση του κεντρικού σιδηροδρομικού σταθμού της πρωτεύουσας και την υπόγεια διασύνδεση με το Μετρό.

Επίσης, συνεχίζεται το έργο της υπογειοποίησης του σιδηροδρομικού διαδρόμου στα Σεπόλια, που αφορά στην κατασκευή τετραπλού σιδηροδρομικού διαδρόμου, συνολικού μήκους 2,36 χλμ., εκ των οποίων τα 1,5 χλμ. θα είναι πλήρως υπογειοποιημένα.

Σχετικά με τη σιδηροδρομική σύνδεση Αθήνας-Πάτρας, ο κ. Παληός σημείωσε ότι εξελίσσονται πλήρως τα έργα εγκατάστασης της ηλεκτροκίνησης στο τμήμα 70,6 χλμ. που ενώνει το Κιάτο με τη Ροδοδάφνη. Σε εξέλιξη είναι και τα έργα στο μεγαλύτερο τμήμα του Ροδοδάφνη-Ρίο, συνολικού μήκους 28,8 χλμ, ενώ σύντομα θα επανεκκινήσουν οι εργασίες σε ένα κομμάτι 7χλμ., καθώς αντιμετωπίστηκαν τα προβλήματα που είχαν προκύψει από μία παλαιότερη εργολαβία που διαλύθηκε. «Στόχος είναι το τρένο να φθάσει μέχρι το 2026 στο Ρίο. Παράλληλα, θα πρέπει όλοι μαζί να βρούμε μια βιώσιμη λύση για να φθάσει στο κέντρο της Πάτρας» προσέθεσε ο κ. Παληός.

Δ. Κατσώχης (PLANET S.A.): Να μη χάσει ο σιδηρόδρομος στην Ελλάδα το momentum μέχρι να ολοκληρωθούν τα έργα – Σημαντική η στόχευση για επέκταση στη Βορειοανατολική Ελλάδα

Τη σημασία να μην χάσει ο σιδηρόδρομος το μομέντουμ του εντός της επόμενης διετίας – τριετίας, μέχρι δηλαδή να ολοκληρωθούν οι προγραμματισμένες παρεμβάσεις, ανέδειξε ο Δημήτρης Κατσώχης, Senior Manager, Head of Transport & Urban Planning, Planet. «Το πρώτιστο μέλημα είναι ο βασικός άξονας, ο ΠΑΘΕ, να καταστεί το συντομότερο λειτουργικός» υπογράμμισε ο κ. Κατσώχης, τονίζοντας ότι ο σιδηρόδρομος ταλαιπωρήθηκε πάρα πολύ την τελευταία διετία, ειδικά από την κακοκαιρία Daniel, με αποτέλεσμα να καταστραφεί μια φρέσκια γραμμή. Χαρακτήρισε επίσης σημαντική και τη στόχευση για επέκταση των δικτύων στη Βορειοανατολική Ελλάδα, κάτι που θα δώσει τη δυνατότητα να διαμορφωθεί ένας εναλλακτικός του κορεσμένου Βοσπόρου διάδρομος.

Ο κ. Κατσώχης σημείωσε ότι η θέση της χώρας είναι τέτοια που ευλόγως ορίζει μια περιβάλλουσα για την ενίσχυση των εμπορευματικών και των επιβατικών μεταφορών. Επισήμανε ότι η επόμενη μέρα του σιδηροδρόμου θα πρέπει να βασιστεί σε δύο – τρεις βασικούς άξονες. Ο πρώτος είναι η αξιοποίηση της εταιρικής πληροφορικής και όλων των τεχνολογικών δυνατότητων για τη θωράκιση των υποδομών έναντι των φυσικών καταστροφών και των υπόλοιπων κινδύνων. Ο δεύτερος αφορά στο οργανωτικό και λειτουργικό σχεδιασμό του νέου ΟΣΕ, με τον κ. Κατσώχη να υποστηρίζει ότι ο εκσυγχρονισμός πρέπει να στοχεύει στις εμπορευματικές μεταφορές, τη σύνδεση με λιμάνια, αλλά και τη φιλοδοξία για επιβατικές συνδέσεις εκτός Ελλάδος. Προσέθεσε ότι η αξιοποίηση του προαστιακού στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα μπορεί να ενισχύσει την κουλτούρα του commuting, προσθέτοντας διαφορετικά χαρακτηριστικά στη λειτουργία των κοινωνιών ευρύτερα.

Γ. Βαλαβάνης (Ηill International): η βιώσιμη αστική κινητικότητα στο προσκήνιο

Στις νέες τάσεις στην ανάπτυξη των μέσων σταθερής τροχιάς της Ευρώπης αναφέρθηκε ο Γιάννης Βαλαβάνης, Director, Metro & Rail Projects της Hill International. Σύμφωνα με τον ίδιο, για την Hill International το rail transit αποτελεί στρατηγικός τομέας, τον οποίο και παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς τις εξελίξεις, ενώ στις κυρίαρχες τάσεις του κλάδου προκρίνονται η αυτοματοποίηση (automated mobility) και ο ψηφιακός μετασχηματισμός (digitalization).

Όπως είπε ο κ. Βαλαβάνης, «Στη Hill International εισερχόμαστε στο “χάρτη” του automated mobility με την έναρξη λειτουργίας του Μετρό Θεσσαλονίκης με τις επεκτάσεις προς Καλαμαριά και την Γραμμή 4 του Μετρό της Αθήνας. Οπότε, μέσω αυτών θα έχουμε 28 χλμ. πλήρως αυτοματοποιημένων συστημάτων Μετρό».

Το ανώτατο στέλεχος της Hill International επισήμανε ότι νέα τάση στο τραμ αποτελούν τα συστήματα εναέριας τροφοδοσίας, ενώ στο σιδηρόδρομο απαιτείται η ολοκλήρωση του Διευρωπαϊκού Δικτύου Μεταφορών (TEN-T) και η εισαγωγή νέων τεχνολογιών.

Καταλήγοντας, τόνισε: «Η καινούργια τάση στην Ευρώπη είναι η κινητικότητα ως υπηρεσία (Mobility as a Service) και ήδη σε αρκετές μεγαλουπόλεις υπάρχουν αντίστοιχες εφαρμογές που χρησιμοποιούνται με επιτυχία. Ωστόσο, αυτό που πρέπει να κρατήσουμε είναι η μετάβαση από το media (εισιτήριο) στο account base, δηλ. ο κάθε χρήστης θα διαθέτει έναν λογαριασμό μέσω του οποίου θα γίνονται οι χρεώσεις στο εκάστοτε μέσο μεταφοράς».



Μεθοδικό-Μεταίχμιο
Θέματα: ανάπτυξηΈργα
Ολύμπιο Βήμα

Ολύμπιο Βήμα

Δημιουργός περιεχομένου στο olympiobima.gr.
Καθημερινή Ενημέρωση για τοπικές ειδήσεις, με άρθρα - απόψεις, για την πολιτική, την οικονομία, τα αθλητικά, τον πολιτισμό, τον καιρό.
Η καθημερινή εφημερίδα για την Κατερίνη και την Πιερία, από το 1974, στην ηλεκτρονική της έκδοση.

Πληροφορίες για το Ολύμπιο Βήμα
Επικοινωνία

Ακολουθήστε το Ολύμπιο Βήμα

Μείνετε ενημερωμένοι με αξιόπιστες ειδήσεις από την Κατερίνη, την Πιερία, την Ελλάδα και τον κόσμο, καθημερινά στο olympiobima.gr.

Ολύμπιο Βήμα στο Google News Ακολουθήστε μας στο Google News
Προηγούμενο Άρθρο

Το χαρτοφυλάκιο «Βιώσιμων Μεταφορών και του Τουρισμού» στον Απόστολος Τζιτζικώστα

Επόμενο Άρθρο

Κούρεμα φοροπροστίμων έως 50% με νέα μόνιμη διαδικασία εξωδικαστικού συμβιβασμού

Σχετικά άρθρα

15ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης:
Παιδεία

15ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης: κδήλωση για την Υγιεινή Διατροφή και τη Μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο

2 Δεκεμβρίου 2025
Η Άννα Διαμαντοπούλου στην Κατερίνη: Παρουσίαση του κυβερνητικού προγράμματος ΠΑΣΟΚ
Πολιτική

Η Άννα Διαμαντοπούλου στην Κατερίνη: Παρουσίαση του κυβερνητικού προγράμματος ΠΑΣΟΚ

2 Δεκεμβρίου 2025
Ιστορική επίσκεψη Πάπα Λέοντα ΙΔ’ στο Φανάρι – Μήνυμα ενότητας και ειρήνης
Ελλάδα

Ιστορική επίσκεψη Πάπα Λέοντα ΙΔ’ στο Φανάρι – Μήνυμα ενότητας και ειρήνης

2 Δεκεμβρίου 2025
Γιατί αλλάζει το πρόγραμμα στα σχολεία στις 3 Δεκεμβρίου – Ημέρα ΑμεΑ
Παιδεία

Γιατί αλλάζει το πρόγραμμα στα σχολεία στις 3 Δεκεμβρίου – Ημέρα ΑμεΑ

2 Δεκεμβρίου 2025
Κακλαμάνης σε Βέμπερ: Κανείς στην Ευρώπη δεν μιλάει για τον στρατό κατοχής στην Κύπρο
Ελλάδα

Κακλαμάνης σε Βέμπερ: Κανείς στην Ευρώπη δεν μιλάει για τον στρατό κατοχής στην Κύπρο

1 Δεκεμβρίου 2025
Η κυβέρνηση στο 31% μετά τις ενεργειακές συμφωνίες – Αλλαγή κλίματος στις δημοσκοπήσεις
Πολιτική

Η κυβέρνηση στο 31% μετά τις ενεργειακές συμφωνίες – Αλλαγή κλίματος στις δημοσκοπήσεις

1 Δεκεμβρίου 2025
ADVERTISEMENT

ΙΕΛ ΛΥΔΙΑ

Μαριάννα Τριανταφύλλου


Κωνσταντινίδης Εμπόριο Σιδήρου
Επισκεφθείτε το Spiroulina Shop
Ελένη Ελευθεριάδου - Ψυχολόγος
ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT

ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΒΙΤΩΡΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ


Σχάρα & Λεμόνι

Επιδοτούμενα Πρόγραμματα
Επιδοτούμενα Πρόγραμματα



Παραλία Κατερίνης - Kassapidis Exchange

Σχολή Διαιτησίας Πιερίας 2025

Αναγγελία Γάμου με ένα Κλικ
ADVERTISEMENT
Οsteoporosi

Επιλογές

Η Ελληνική Γλώσσα ως συντελεστής ήπιας ισχύος και μέσο επιρροής για την ενίσχυση της γεωπολιτικής θέσης της Ελλάδας

Ο Ιστορικός Ποντιακός Σύλλογος Κοτζά Αναστάς στο νέο Ποντιακό Ραδιόφωνο Νέας Τραπεζούντας

Φαρμακεία σε Κατερίνη και Πιερία: Εφημερεύοντα και Ανοιχτά Φαρμακεία για σήμερα 29/11/2025

Κατερίνη: Σύσκεψη Πολιτικής Προστασίας για χιονοπτώσεις και παγετό – Σχεδιασμός χειμερινής περιόδου

Τσουβαλοδρομίες στην Κατερίνη

Μη χάσετε

Με επιτυχία το 10ο Τουρνουά Μπάσκετ της Μέριμνας Παιδιού Κατερίνης στο Β’ ΔΑΚ

Αναβάλλεται η εκδήλωση «Ψυχική υγεία και ασθένεια στη λογοτεχνία»

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Πιερίας στις Ενημερωτικές Ομιλίες για Παθήσεις του Δέρματος στην Τρίτη Ηλικία.

Μήπως, πάλι πειράματα ;;;

Ευλογιά αιγοπροβάτων: Τα νεότερα στοιχεία 24–30 Νοεμβρίου σε όλη τη χώρα

Αγγελίες

Η ΒΙΟΖΩΚΑΤ Α.Ε., Βιομηχανία Ζωοτροφών Κατερίνης, αναζητά Υπάλληλο Τιμολόγησης 

Η εταιρεία «ΑΛΦΑ ΓΕΥΣΗ», εργοστάσιο παραγωγής σαλατών, ζητάει βοηθό Παραγωγής

ΖΗΤΕΙΤΑΙ  άτομο που  να γνωρίζει  γραφιστική  για  σελιδοποίηση  εφημερίδων

Ενοικιάζεται, στην Κατερίνη, διαμέρισμα 64 τ.μ ισόγειο υπερυψωμένο

Από Γνωστή Εταιρεία Τροφίμων ζητείται οδηγός με εμπειρία στη διανομή και διεκπεραίωση παραγγελιών

Αρθρογράφοι στο Ολύμπιο Βήμα

Αρθρογράφοι στο Ολύμπιο Βήμα
Θόδωρος Δημητριάδης
Ξερόλες και ισχυρογνώμονες
Αρθρογράφοι στο Ολύμπιο Βήμα
Γιώργος Πιπερόπουλος
Μπλόκα Αγροτών και Κυβέρνηση: «Επικοινωνώ Άρα…Υπάρχω;»      
Αρθρογράφοι στο Ολύμπιο Βήμα
Απόστολος Παπαδημητρίου (Μακρυγιάννης)
Σύναξη χριστιανών ηγετών στη Νίκαια
Αρθρογράφοι στο Ολύμπιο Βήμα
Αντώνης Κάλφας
Ο ιστορικός συνοικισμός των Ευαγγελικών της Κατερίνης μέσα από...

Διαβάστε ακόμη...

Σε εγρήγορση η Πιερία – Αυτοψίες της Σοφίας Μαυρίδου σε αντιπλημμυρικά έργα
Πιερία

Σε εγρήγορση η Πιερία – Αυτοψίες της Σοφίας Μαυρίδου σε αντιπλημμυρικά έργα

4 Δεκεμβρίου 2025
Μεγάλη τιμή για τον Αχιλλέα Χρυσιδη των Ολυμπίων Κατερίνης η παραλαβή της Ολυμπιακής Φλόγας
Αθλητικά

Μεγάλη τιμή για τον Αχιλλέα Χρυσιδη των Ολυμπίων Κατερίνης η παραλαβή της Ολυμπιακής Φλόγας

4 Δεκεμβρίου 2025
Πιερία: Αγροτικό μπλόκο και στο Αιγίνιο – Κλειστοί δρόμοι σε Κεντρική και Δυτική Μακεδονία
News

Πιερία: Αγροτικό μπλόκο και στο Αιγίνιο – Κλειστοί δρόμοι σε Κεντρική και Δυτική Μακεδονία

4 Δεκεμβρίου 2025
Κατερίνη: Κλείσιμο Ιρλανδικών Διαβάσεων από τον Δήμο, λόγω έντονων βροχοπτώσεων
News

Κατερίνη: Κλείσιμο Ιρλανδικών Διαβάσεων από τον Δήμο, λόγω έντονων βροχοπτώσεων

4 Δεκεμβρίου 2025
Μήνυμα συμπερίληψης από ΚΔΑΠ ΑμεΑ & ΚΔΑΠ Σβορώνου για την Παγκόσμια Ημέρα Αναπηρίας
Κατερίνη

Μήνυμα συμπερίληψης από ΚΔΑΠ-ΑμεΑ & ΚΔΑΠ Σβορώνου για την Παγκόσμια Ημέρα Αναπηρίας

4 Δεκεμβρίου 2025
Σπύρος Κουλκουδίνας: 48 επιπλέον εκ.ευρώ θα διατεθούν στους κτηνοτρόφους για τα ζώα που έχασαν και για τη στήριξη του εισοδήματος τους
Δελτία Τύπου

Σπύρος Κουλκουδίνας: 48 επιπλέον εκ.ευρώ θα διατεθούν στους κτηνοτρόφους για τα ζώα που έχασαν και για τη στήριξη του εισοδήματος τους

4 Δεκεμβρίου 2025

Η Κατερίνη και η Πιερία σήμερα: Καθημερινή Ενημέρωση


© 2025 Ολύμπιο Βήμα
Εκδοτική Ενημερωτική Ι. Κορομήλης Α.Ε.

Ολύμπιο Βήμα: Η Καθημερινή Ενημέρωση της Κατερίνης και της Πιερίας
Το Ολύμπιο Βήμα είναι η ιστορική ημερήσια εφημερίδα της Πιερίας με έδρα την Κατερίνη, που προσφέρει αξιόπιστη τοπική ενημέρωση σε πολιτική, κοινωνία, πολιτισμό, οικονομία και αθλητισμό, τόσο έντυπα όσο και ψηφιακά

Καθημερινή ενημέρωση με τοπικές ειδήσεις, νέα και άρθρα.

  • Ολύμπιο Βήμα – Η Καθημερινή Ενημέρωση της Πιερίας
  • Επικοινωνία
  • Πρωτοσέλιδα της Εφημερίδας
  • Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων
  • Πολιτική Cookies
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Πολιτική κατά της Διαφθοράς
  • Δήλωση Εχεμύθειας
  • Όροι Χρήσης
  • Δήλωση συμμόρφωσης
  • SiteMap

Το Ολύμπιο Βήμα στα Social Media

Η Κατερίνη και η Πιερία σήμερα: Καθημερινή Ενημέρωση


Εκδοτική Ενημερωτική Ι. Κορομήλης Α.Ε.
Βότση 18, 601 00, Κατερίνη
Τηλ. 23510 33633
Α.Φ.Μ.: 094329106
Δ.Ο.Υ. Κατερίνης
E-mail: info@olympiobima.gr
Ιδιοκτήτης: Εκδοτική Ενημερωτική Ι Κορομήλης Α.Ε.
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Μαρία Κορομήλη
Διευθυντής Σύνταξης: Μαρία Κορομήλη
Διευθυντής Ιστοσελίδας: Άγγελος Κεσανλής
Διαχειριστής Ιστοσελίδας: Άγγελος Κεσανλής
Δικαιούχος του Ονόματος Τομέα - Domain Name:
Εκδοτική Ενημερωτική Ι Κορομήλης Α.Ε.

No Result
View All Result
ΒΗΜΑ...τίζοντας
  • Όλες οι Ειδήσεις
  • Κατερίνη
  • Πιερία
  • Φεστιβάλ Ολύμπου
  • ΒΗΜΑ…τίζοντας
  • Επικαιρότητα
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Οικονομία
  • Πολιτισμός
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • Τουρισμός
  • Άρθρα – Απόψεις
  • Αθλητικά
  • Αγγελίες
  • Καιρός Live
  • Κλιματική Αλλαγή
  • Επικοινωνία
  • Αναγγελία γάμου με ένα κλικ
  • Live οι τιμές καυσίμων
  • Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κατερίνης
  • Χρήσιμα Τηλέφωνα – Πρώτες βοήθειες

© 2024 Ολύμπιο Βήμα Εκδοτική Ενημερωτική Ι. Κορομήλης Α.Ε. Βότση 18, 601 00, Κατερίνη Τηλ. 23510 33633 Α.Φ.Μ.: 094329106 Δ.Ο.Υ. Κατερίνης E-mail: info@olympiobima.gr
No Result
View All Result
ΒΗΜΑ...τίζοντας
  • Όλες οι Ειδήσεις
  • Κατερίνη
  • Πιερία
  • Φεστιβάλ Ολύμπου
  • ΒΗΜΑ…τίζοντας
  • Επικαιρότητα
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Οικονομία
  • Πολιτισμός
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • Τουρισμός
  • Άρθρα – Απόψεις
  • Αθλητικά
  • Αγγελίες
  • Καιρός Live
  • Κλιματική Αλλαγή
  • Επικοινωνία
  • Αναγγελία γάμου με ένα κλικ
  • Live οι τιμές καυσίμων
  • Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κατερίνης
  • Χρήσιμα Τηλέφωνα – Πρώτες βοήθειες

© 2024 Ολύμπιο Βήμα Εκδοτική Ενημερωτική Ι. Κορομήλης Α.Ε. Βότση 18, 601 00, Κατερίνη Τηλ. 23510 33633 Α.Φ.Μ.: 094329106 Δ.Ο.Υ. Κατερίνης E-mail: info@olympiobima.gr