Τετάρτη, 3 Δεκεμβρίου, 2025
Ολύμπιο Βήμα - Τα Νέα της Κατερίνης και της Πιερίας - Καθημερινή Ενημέρωση
ΒΗΜΑ...τίζοντας
  • Όλες οι Ειδήσεις
  • Κατερίνη
  • Πιερία
  • Επικαιρότητα
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Οικονομία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
  • Υγεία
  • Αθλητικά
  • Απόψεις
  • Αγγελίες
No Result
View All Result
  • Όλες οι Ειδήσεις
  • Κατερίνη
  • Πιερία
  • Επικαιρότητα
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Οικονομία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
  • Υγεία
  • Αθλητικά
  • Απόψεις
  • Αγγελίες
No Result
View All Result
Ολύμπιο Βήμα - Τα Νέα της Κατερίνης και της Πιερίας - Καθημερινή Ενημέρωση
No Result
View All Result
  • Όλες οι Ειδήσεις
  • Κατερίνη
  • Πιερία
  • Φεστιβάλ Ολύμπου
  • ΒΗΜΑ…τίζοντας
  • Επικαιρότητα
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Οικονομία
  • Πολιτισμός
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • Τουρισμός
  • Άρθρα – Απόψεις
  • Αθλητικά
  • Αγγελίες
  • Καιρός Live
  • Κλιματική Αλλαγή
  • Επικοινωνία
  • Αναγγελία γάμου με ένα κλικ
  • Live οι τιμές καυσίμων
  • Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κατερίνης
  • Χρήσιμα Τηλέφωνα – Πρώτες βοήθειες
Θετικό Φροντιστήριο
Hondos Center
  Συμβαίνει Τώρα
Δημήτριος Τσαλικάκης – Διοικητής 3ης ΥΠΕ: Δεν υπάρχουν ελλείψεις και δυσλειτουργίες στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης 3 Δεκεμβρίου 2025
Κατερίνη: Σύσκεψη Πολιτικής Προστασίας για χιονοπτώσεις και παγετό – Σχεδιασμός χειμερινής περιόδου 3 Δεκεμβρίου 2025
Σπύρος Κουλκουδίνας: Να στηρίξουμε γονείς μονογονεϊκών οικογενειών με κίνητρα και αυξημένη μοριοδότηση 3 Δεκεμβρίου 2025
10ο Τουρνουά Μπάσκετ Μέριμνας Παιδιού για Ειδικά και Γενικά Σχολεία – Στο επίκεντρο η συμπερίληψη και η ισότητα στα σχολεία 3 Δεκεμβρίου 2025
Πιερία: Αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα για την κακοκαιρία – Έκτακτη σύγκλιση Συντονιστικού – Κόκκινη προειδοποίηση ΕΜΥ 3 Δεκεμβρίου 2025
Next
Prev

Ολύμπιο Βήμα » Άρθρα - Απόψεις » Τα κάστανα και το καστανόμελο

Τα κάστανα και το καστανόμελο

Θόδωρος ΔημητριάδηςΑπόΘόδωρος Δημητριάδης
22 Οκτωβρίου, 2024
Τα κάστανα και το καστανόμελο

Τώρα το φθινόπωρο είναι η εποχή με τα κάστανα, τα καρύδια, τους λωτούς και τα κυδώνια.

ADVERTISEMENT

ΙΕΛ ΛΥΔΙΑ

Μαριάννα Τριανταφύλλου


Ελένη Ελευθεριάδου - Ψυχολόγος
Κωνσταντινίδης Εμπόριο Σιδήρου
Επισκεφθείτε το Spiroulina Shop
ADVERTISEMENT

Τα κάστανα έχουν δώσει την ονομασία σε ένα από τα βασικά χρώματα, το καστανό (μάτια καστανά, μαλλιά καστανά κλπ).

 Γράφει ο Θόδωρος Δημητριάδης 

Υπάρχουν και αρκετές παροιμίες με αυτόν τον καρπό:

«Δεν χαρίζει κάστανα»  (είναι πολύ αυστηρός)

«Δεν τρέχει κάστανο» (είναι ασήμαντο, δεν αξίζει τον κόπο)

«Βγάζει τα κάστανα από τη φωτιά» (είναι τολμηρός και αναλαμβάνει ευθύνες). Παρόμοια παροιμία: «Βγάζει από τη φωτιά την καυτή πατάτα», χωρίς να φοβάται ότι θα καούν τα χέρια του.

Hondos-InPost

Ο Τώνης Μαρούδας το 1955 τραγούδησε τα καστανά μάτια στο παλιό ταγκό:

Η καστανιά είναι ένα  δέντρο ιδιαιτέρα διαδεδομένο σε ολόκληρη την ορεινή ζώνη της Ελλάδας .Θεωρείται σπουδαίο μελισσοκομικό φυτό και αυτό αποδεικνύεται από την εξαιρετικής ποιότητας γύρη καθώς και από το υψηλής διατροφικής αξίας νέκταρ που παράγει.

Το μέλι καστανιάς αποτελεί μια ιδιαίτερη περίπτωση μελιού, γιατί αν και θεωρείται ανθόμελο, έχει χαρακτηριστικά μελιού μελιτώματος καθώς παράγεται τόσο  από το νέκταρ της καστανιάς (Castanea sativa) όσο και  από τις μελιτώδεις εκκρίσεις που  ξεκινούν τον Μάιο και συνεχίζονται μέχρι τον Ιούλιο.

Το καστανόμελο είναι ένα  μέλι πολύ περιορισμένης παραγωγής και συλλέγεται κυρίως  στις  περιοχές της Μακεδονίας και της Αρκαδίας. Ως προς το χρώμα του αυτό  ποικίλει ανάλογα με τον τόπο προέλευσης από ανοικτό μέχρι σκούρο καφέ, ακόμα και μαύρο ή κοκκινωπό,  όταν πρόκειται για μελίτωμα. Είναι ένα έντονα αρωματικό μέλι και διαθέτει μια  χαρακτηριστική οσμή μεγάλης διάρκειας.

Η γεύση του είναι και αυτή  δυνατή, έντονη, ελαφρώς πικρή και με διάρκεια και συνοδεύει την δυνατή εντύπωση που προκαλεί το άρωμά του. Μάλιστα, η γεύση και το άρωμα του μελιού καστανιάς είναι τόσο δυνατό και χαρακτηριστικό, που μια μικρή αναλογία του μπορεί να υπερκαλύψει τη γεύση άλλων μελιών.

Στο μέλι καστανιάς βρίσκεται μεγάλη ποσότητα αψηλάφητων κόκκων γύρης και  η δυνατή   γεύση του  οφείλεται  σε αυτή ακριβώς τη μεγάλη περιεκτικότητα γυρεόκοκκων. Η  ελαφρά πικρή επίγευση του και το γεγονός ότι  είναι  ένα μέτριας γλυκύτητας μέλι  καθιστούν το καστανόμελο τέλειο για συνδυασμούς γεύσεων, όνας ένα υπέροχο συνοδευτικό για ψητά κρέατα και καπνιστά τυριά. Το μέλι καστανιάς παραμένει σε ρευστή μορφή χωρίς να κρυσταλλώσει, για μεγάλο χρονικό διάστημα (1-2 χρόνια), γιατί έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φρουκτόζη και χαμηλά ποσοστά γλυκόζης.

Εκτός από τα ιδιαίτερα οργανοληπτικά (χρώμα, γεύση, άρωμα) χαρακτηριστικά του, έχει διαπιστωθεί ότι έχει σημαντική αντιμικροβιακή δράση έναντι διαφόρων μικροοργανισμών όπως του σταφυλόκοκκου, του εντερόκοκκου, των ελικοβακτηριδίων πυλωρού.

Eπίσης έχει υψηλή βακτηριοστατική δράση καθώς εμποδίζει την ανάπτυξη βακτηριακών προσβολών στον άνθρωπο. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην Ιταλία το μέλι καστανιάς παραδοσιακά χρησιμοποιείτο  για την επικάλυψη χρόνιων πληγών, εγκαυμάτων και δερματικών ελκών. Επιπλέον, ενισχύει την πνευματική διαύγεια, βοηθά στην εγκυμοσύνη και στη φλεβική ανεπάρκεια και έχει αντιμικροβιακή δράση για το έντερο. Ακόμη, διαθέτει στυπτικές, απολυμαντικές και επουλωτικές ιδιότητες ιδιαίτερα χρήσιμες στο ουροποιητικό και πεπτικό σύστημα. Τέλος, έχει εφιδρωτικές ιδιότητες, επιταχύνει την κυκλοφορία του αίματος και είναι ένα πολύ καλό ‘τονωτικό για τον οργανισμό.

Η υψηλή διατροφική αξία του καστανόμελου έγκειται στο γεγονός ότι είναι πλούσιο σε ιχνοστοιχεία και αμινοξέα. Είναι ίσως το πιο πλούσιο σε ιχνοστοιχεία όπως κάλιο, μαγνήσιο, μαγγάνιο, βάριο καθώς και σε φρουκτόζη και τανίνες. Επιπλέον έχει ιδιαίτερα υψηλή περιεκτικότητα μεταλλικών στοιχείων. Διαπιστώθηκε ότι η συνολική περιεκτικότητα του σε επτά μεταλλικά στοιχεία (K, Na, Ca, Mg, Mn, Zn, Fe, Cu)  είναι διπλάσια από αυτή του θυμαρίσιου μελιού και του βαμβακόμελου. Οι υψηλότερες συγκεντρώσεις αφορούσαν  κυρίως το κάλιο, το ασβέστιο και το μαγνήσιο.

Επίσης στο μέλι αυτό εντοπίζετε  μεγάλη περιεκτικότητα γυρεόκοκκων (κόκκοι γύρης). Αυτό είναι και ένα από τα κύρια πλεονεκτήματά του αφού η έντονη παρουσία της γύρης του αυξάνει τη θρεπτική αξία. Τέλος, περιέχει υψηλό ποσοστό φρουκτόζης και χαμηλό ποσοστό γλυκόζης. Συνιστάται στους ηλικιωμένους και στα μωρά, σε όσους αθλούνται , σε όσους έχουν προβλήματα προστάτη ή προστατίτιδας και σε άτομα με προβλήματα σακχάρου. Συμπερασματικά, το καστανόμελο όχι μόνον αποτελεί  μια τροφή υψηλής διατροφικής αξίας, αλλά ταυτόχρονα είναι και εξαιρετικά ευεργετικό για την υγεία.

Τα κάστανα και το καστανόμελο

Τα κάστανα, ωμά ή ψητά, αποτελούν μια πλήρη τροφή, ιδανική για παιδιά στην ανάπτυξη και για όσους αναρρώνουν από διάφορες ασθένειες. Είναι καλή πηγή μονοακόρεστων λιπαρών οξέων, όπως ολεϊκού και παλμιτολεϊκού οξέος, τα οποία βοηθούν στη μείωση της κακής χοληστερόλης (LDL) και αύξηση της καλής (HDL). Περιέχουν επίσης ασβέστιο, μαγνήσιο, φώσφορο, σίδηρο, νάτριο και κάλιο. Ακόμη είναι γνωστά για την συμβολή τους στην καλή λειτουργία του εντέρου, ως υποκατάστατο δημητριακών. Επιπρόσθετα, τα κάστανα περιέχουν βιταμίνες Β1 και Β2, καθώς επίσης βιταμίνη C και φυλλικό οξύ.
100 γραμμάρια κάστανα παρέχουν 22% των ημερήσιων αναγκών του οργανισμού μας από χαλκό και 15% από κάλιο. Αυτές οι θρεπτικές ουσίες συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του νευρικού και ανοσοποιητικού συστήματος αλλά και της αρτηριακής πίεσης. Τα κάστανα είναι υψηλής ενεργειακής αξίας, αφού τα 100 γρ. περιέχουν περίπου 250 θερμίδες (υπολογίστε 100 θερμίδες για δύο μεγάλα κάστανα). Για το λόγο αυτό είναι προτιμότερο να καταναλώνονται ως μεσημεριανό ή απογευματινό σνακ, μαζί με ένα φρούτο.

Για να απολαύσετε τα πεντανόστιμα κάστανα βραστά ή ψητά στο φούρνο ή στο τζάκι, πρέπει πρώτα να τα καθαρίσετε από τη φλούδα που τα περιβάλει. Πολλές φορές αυτή η διαδικασία είναι δύσκολη και μεγάλο πονοκέφαλο, καθώς ο πεντανόστιμος καρπός είναι δύσκολο να αποκαλυφθεί.

Υπάρχουν μερικοί πρακτικοί τρόποι για ξεφλούδισμα και μαγείρεμα.

Πως τα βράζουμε;

Τα κάστανα θέλουν αρκετή ώρα βράσιμο, σε μέτρια φωτιά, όπου θα ανανεώνετε τακτικά το νερό. Για να γίνουν πιο νόστιμα μπορείτε να προσθέσετε στο νερό μισή κουταλιά της σούπας αλάτι. Τα βράζετε όπως είναι με τη φλούδα τους. Το νερό θα βγει καφέ, αλλά αυτό είναι φυσιολογικό. Στη συνέχεια τα καθαρίζετε με ένα μαχαίρι. Κάνουμε δύο κάθετες χαρακιές σε κάθε κάστανο, κατά προτίμηση στην πλευρά του που είναι πιο κοίλη.

Βάζουμε τα κάστανα σε κατσαρόλα, ρίχνουμε νερό να τα σκεπάζει καλά και τα βάζουμε στη φωτιά. Μόλις αρχίσει το νερό να κοχλάζει, χρειάζονται 15-20 λεπτά βράσιμο για να μαλακώσουν. Στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε για 10 λεπτά.

Το μυστικό για εύκολο ξεφλούδισμα, είναι να τα καθαρίσετε όσο ακόμα είναι ζεστά. Όταν κρυώσουν καθαρίζονται πιο δύσκολα.

Κάστανα ψητά

Με ένα κοφτερό μαχαίρι, κάνουμε δύο κάθετες χαρακιές σε κάθε κάστανο, κατά προτίμηση στην πλευρά του που είναι πιο κοίλη. Βάζουμε σε ένα ταψάκι και ψήνουμε τα κάστανα στο φούρνο για 20 λεπτά στους 200 βαθμούς C.

Επίσης, μπορούμε να τα βάλουμε πρώτα στην κατσαρόλα με βραστό νερό για 5 λεπτά και κατόπιν να τα ψήσουμε με οποιονδήποτε από τους παραπάνω τρόπους. Έτσι θα κρατήσουν περισσότερη υγρασία και δεν θα στεγνώσουν.

Μυστικό για εύκολο ξεφλούδισμα

Σημαντικό για το εύκολο καθάρισμά τους είναι, όποιον τρόπο και αν διαλέξετε να ψήσετε τα κάστανά σας, αφού τα ψήσετε να τα βάλετε είτε σε ένα χάρτινο σακουλάκι, είτε να τα τυλίξετε με μια πετσέτα και να τα αφήσετε για 10 λεπτά. Έτσι θα φουσκώσουν και θα φεύγει πιο εύκολα η φλούδα.

Τα μαγειρεμένα και αποφλοιωμένα κάστανα συντηρούνται και αποθηκεύονται τέλεια στον καταψύκτη για αρκετούς μήνες έως και ένα χρόνο.

Το κάστανο είναι ένα από τα δώρα της ελληνικής φύσης με αμέτρητους τρόπους για να το μαγειρέψεις. Το έχουμε συνδέσει με το χειμώνα, όμως η εποχή του έχει ήδη ξεκινήσει! Μπορείς να δοκιμάσεις τα κάστανα σκέτα, ψητά, βραστά και φουρνιστά ή να τα χρησιμοποιήσεις ώστε να δώσεις μοναδικό άρωμα στο μαγείρεμα, σε γλυκές και αλμυρές δημιουργίες με τη βελούδινη, μεστή γεύση τους.
Τα κάστανα ταιριάζουν υπέροχα με χοιρινό κρέας και πουλερικά αλλά αποτελούν και ένα αρχοντικό υλικό για τη ζαχαροπλαστική.

Να μερικές ιδέες:

Κοτόπιτα με κάστανα

Κοτόπουλο με γέμιση κάστανα

Σούπα κάστανα με μανιτάρια

Χοιρινό με κάστανα

Τυλιχτά κάστανα με μπέικον

Κέικ με κάστανο

Μαρόν γλασέ

Σουφλέ κάστανο

Παγωτό κάστανο

Μαρμελάδα κάστανο.

Εύκολη συνταγή για βελούδινη μαρμελάδα κάστανο

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό κάστανα

1 κουταλιά της σούπας αλάτι

Λίγη ζάχαρη

1 ποτηράκι ρούμι ή κονιάκ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάλε τα κάστανα σε κατσαρόλα με νερό και ελάχιστο αλάτι και βράσε σε μέτρια φωτιά.

Όταν τρυπιούνται με πιρούνι βγάλε από τη φωτιά και καθάρισέ τα ζεστά. Πέρασέ τα στη μηχανή του πουρέ.

Μέτρησε τόση ζάχαρη όσο και το μείγμα του πουρέ.

Βάλε ζάχαρη και πουρέ μαζί με 2 ποτήρια νερό στη φωτιά και βράσε περίπου μισή ώρα.

Πέντε λεπτά πριν τα κατεβάσεις ρίξε το ρούμι ή το κονιάκ και ανακάτεψε. Άφησε να κρυώσει και βάλ’ την σε αποστειρωμένα βάζα.

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Άρθρα - Απόψεις» του Ολύμπιου Βήματος δημοσιεύονται αυτούσια και απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Ολύμπιου Βήματος.


Μεθοδικό-Μεταίχμιο
Θόδωρος Δημητριάδης

Θόδωρος Δημητριάδης

Σπούδασε Αγγλική Γλώσσα και Φιλολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Ακολουθήστε το Ολύμπιο Βήμα

Μείνετε ενημερωμένοι με αξιόπιστες ειδήσεις από την Κατερίνη, την Πιερία, την Ελλάδα και τον κόσμο, καθημερινά στο olympiobima.gr.

Ολύμπιο Βήμα στο Google News Ακολουθήστε μας στο Google News
Προηγούμενο Άρθρο

Κεντρίσματα – 22 Οκτωβρίου 2024

Επόμενο Άρθρο

Κατερίνη: Επέστρεψε το ΚΕΠ στους χώρους του δημαρχείου της πόλης (εικόνες & βίντεο)

Σχετικά άρθρα

Μπλόκα Αγροτών και Κυβέρνηση: «Επικοινωνώ Άρα…Υπάρχω;»      
Άρθρα - Απόψεις

Μπλόκα Αγροτών και Κυβέρνηση: «Επικοινωνώ Άρα…Υπάρχω;»      

3 Δεκεμβρίου 2025
Προδιαβητικός 
Άρθρα - Απόψεις

Προδιαβητικός 

3 Δεκεμβρίου 2025
Η Ελληνική Γλώσσα ως συντελεστής ήπιας ισχύος και μέσο επιρροής για την ενίσχυση της γεωπολιτικής θέσης της Ελλάδας
Άρθρα - Απόψεις

Η Ελληνική Γλώσσα ως συντελεστής ήπιας ισχύος και μέσο επιρροής για την ενίσχυση της γεωπολιτικής θέσης της Ελλάδας

3 Δεκεμβρίου 2025
Μακροχρόνιος τζόγος 
Άρθρα - Απόψεις

Μακροχρόνιος τζόγος 

2 Δεκεμβρίου 2025
Ο κύκλος του πλούτου
Άρθρα - Απόψεις

Ο κύκλος του πλούτου

2 Δεκεμβρίου 2025
ΠαραμΙθάκη
Άρθρα - Απόψεις

ΠαραμΙθάκη

1 Δεκεμβρίου 2025
ADVERTISEMENT

ΙΕΛ ΛΥΔΙΑ

Μαριάννα Τριανταφύλλου


Επισκεφθείτε το Spiroulina Shop
Κωνσταντινίδης Εμπόριο Σιδήρου
Ελένη Ελευθεριάδου - Ψυχολόγος
ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT

ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΒΙΤΩΡΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ


Σχάρα & Λεμόνι

Επιδοτούμενα Πρόγραμματα
Επιδοτούμενα Πρόγραμματα



Παραλία Κατερίνης - Kassapidis Exchange

Σχολή Διαιτησίας Πιερίας 2025

Αναγγελία Γάμου με ένα Κλικ
ADVERTISEMENT

Επιλογές

Κατερίνη: Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Γέφυρα Λεύκου (Πέλεκας) την 1η Δεκεμβρίου

ΚΑΟΧ Ευρώπη – Πιερικός Αρχέλαος: Στόχος να “αλώσει” την απόρθητη έδρα

Άκης Σκέρτσος: Και μετά το Ταμείο Ανάκαμψης, τι; 

Σαν Σήμερα, Κυριακή, 30 Νοεμβρίου 2025: Ιστορικά γεγονότα και εορτολόγιο της ημέρας

Κατερίνη: Σε πραγματικό χρόνο οι θέσεις στάθμευσης μέσω της εφαρμογής Novoville

Μη χάσετε

Δημήτριος Τσαλικάκης – Διοικητής 3ης ΥΠΕ: Δεν υπάρχουν ελλείψεις και δυσλειτουργίες στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης

Κατερίνη: Σύσκεψη Πολιτικής Προστασίας για χιονοπτώσεις και παγετό – Σχεδιασμός χειμερινής περιόδου

Σπύρος Κουλκουδίνας: Να στηρίξουμε γονείς μονογονεϊκών οικογενειών με κίνητρα και αυξημένη μοριοδότηση

10ο Τουρνουά Μπάσκετ Μέριμνας Παιδιού για Ειδικά και Γενικά Σχολεία – Στο επίκεντρο η συμπερίληψη και η ισότητα στα σχολεία

Πιερία: Αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα για την κακοκαιρία – Έκτακτη σύγκλιση Συντονιστικού – Κόκκινη προειδοποίηση ΕΜΥ

Αγγελίες

Η ΒΙΟΖΩΚΑΤ Α.Ε., Βιομηχανία Ζωοτροφών Κατερίνης, αναζητά Υπάλληλο Τιμολόγησης 

Η εταιρεία «ΑΛΦΑ ΓΕΥΣΗ», εργοστάσιο παραγωγής σαλατών, ζητάει βοηθό Παραγωγής

ΖΗΤΕΙΤΑΙ  άτομο που  να γνωρίζει  γραφιστική  για  σελιδοποίηση  εφημερίδων

Ενοικιάζεται, στην Κατερίνη, διαμέρισμα 64 τ.μ ισόγειο υπερυψωμένο

Από Γνωστή Εταιρεία Τροφίμων ζητείται οδηγός με εμπειρία στη διανομή και διεκπεραίωση παραγγελιών

Αρθρογράφοι στο Ολύμπιο Βήμα

Αρθρογράφοι στο Ολύμπιο Βήμα
Γιώργος Πιπερόπουλος
Μπλόκα Αγροτών και Κυβέρνηση: «Επικοινωνώ Άρα…Υπάρχω;»      
Αρθρογράφοι στο Ολύμπιο Βήμα
Θόδωρος Δημητριάδης
Προδιαβητικός 
Αρθρογράφοι στο Ολύμπιο Βήμα
Απόστολος Παπαδημητρίου (Μακρυγιάννης)
Σύναξη χριστιανών ηγετών στη Νίκαια
Αρθρογράφοι στο Ολύμπιο Βήμα
Αντώνης Κάλφας
Ο ιστορικός συνοικισμός των Ευαγγελικών της Κατερίνης μέσα από...

Διαβάστε ακόμη...

Προδιαβητικός 
Άρθρα - Απόψεις

Προδιαβητικός 

3 Δεκεμβρίου 2025
Επιμελητήριο Πιερίας: Ενημερωτική εκδήλωση για τον εκσυγχρονισμό της ΜΕΘ στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης
Υγεία

Επιμελητήριο Πιερίας: Ενημερωτική εκδήλωση για τον εκσυγχρονισμό της ΜΕΘ στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης

3 Δεκεμβρίου 2025
Βουλευτής Κ. Δελβερούδης: Ψηφιακή Επιτήρηση με το πρόσχημα της Οδικής Ασφάλειας
Δελτία Τύπου

Βουλευτής Κ. Δελβερούδης: Ψηφιακή Επιτήρηση με το πρόσχημα της Οδικής Ασφάλειας

3 Δεκεμβρίου 2025
Ενίσχυση Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης: Επιστολή Μαυρίδου για προσωπικό και εξοπλισμό
Δελτία Τύπου

Σοφία Μαυρίδου: Υψηλό το επίπεδο υπηρεσιών υγείας που προσφέρει στους πολίτες τo Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης  

3 Δεκεμβρίου 2025
«Χειμωνιάτικες Ψηφίδες Πολιτισμού» του ΟΡ.ΦΕ.Ο.
Εκδηλώσεις

«Χειμωνιάτικες Ψηφίδες Πολιτισμού» του ΟΡ.ΦΕ.Ο.

3 Δεκεμβρίου 2025
Η Ελληνική Γλώσσα ως συντελεστής ήπιας ισχύος και μέσο επιρροής για την ενίσχυση της γεωπολιτικής θέσης της Ελλάδας
Άρθρα - Απόψεις

Η Ελληνική Γλώσσα ως συντελεστής ήπιας ισχύος και μέσο επιρροής για την ενίσχυση της γεωπολιτικής θέσης της Ελλάδας

3 Δεκεμβρίου 2025

Η Κατερίνη και η Πιερία σήμερα: Καθημερινή Ενημέρωση


© 2025 Ολύμπιο Βήμα
Εκδοτική Ενημερωτική Ι. Κορομήλης Α.Ε.
Βότση 18, 601 00, Κατερίνη
Τηλ. 23510 33633
Α.Φ.Μ.: 094329106
Δ.Ο.Υ. Κατερίνης
E-mail: info@olympiobima.gr
Ιδιοκτήτης: Εκδοτική Ενημερωτική Ι Κορομήλης Α.Ε.
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Μαρία Κορομήλη
Διευθυντής Σύνταξης: Μαρία Κορομήλη
Διευθυντής Ιστοσελίδας: Άγγελος Κεσανλής
Διαχειριστής Ιστοσελίδας: Άγγελος Κεσανλής
Δικαιούχος του Ονόματος Τομέα - Domain Name:
Εκδοτική Ενημερωτική Ι Κορομήλης Α.Ε.

Καθημερινή ενημέρωση με τοπικές ειδήσεις, νέα και άρθρα.

  • Το Ολύμπιο Βήμα
  • Επικοινωνία
  • Πρωτοσέλιδα της Εφημερίδας
  • Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων
  • Πολιτική Cookies
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Πολιτική κατά της Διαφθοράς
  • Δήλωση Εχεμύθειας
  • Όροι Χρήσης
  • Δήλωση συμμόρφωσης
  • SiteMap

Το Ολύμπιο Βήμα στα Social Media


  • Κατερίνη
  • Δίον – Όλυμπος
  • Όλυμπος
  • Πύδνα – Κολινδρός
  • Φεστιβάλ Ολύμπου
  • Πιερία
  • Εκδηλώσεις
  • ΒΗΜΑ…τίζοντας
No Result
View All Result
ΒΗΜΑ...τίζοντας
  • Όλες οι Ειδήσεις
  • Κατερίνη
  • Πιερία
  • Φεστιβάλ Ολύμπου
  • ΒΗΜΑ…τίζοντας
  • Επικαιρότητα
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Οικονομία
  • Πολιτισμός
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • Τουρισμός
  • Άρθρα – Απόψεις
  • Αθλητικά
  • Αγγελίες
  • Καιρός Live
  • Κλιματική Αλλαγή
  • Επικοινωνία
  • Αναγγελία γάμου με ένα κλικ
  • Live οι τιμές καυσίμων
  • Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κατερίνης
  • Χρήσιμα Τηλέφωνα – Πρώτες βοήθειες

© 2024 Ολύμπιο Βήμα Εκδοτική Ενημερωτική Ι. Κορομήλης Α.Ε. Βότση 18, 601 00, Κατερίνη Τηλ. 23510 33633 Α.Φ.Μ.: 094329106 Δ.Ο.Υ. Κατερίνης E-mail: info@olympiobima.gr
No Result
View All Result
ΒΗΜΑ...τίζοντας
  • Όλες οι Ειδήσεις
  • Κατερίνη
  • Πιερία
  • Φεστιβάλ Ολύμπου
  • ΒΗΜΑ…τίζοντας
  • Επικαιρότητα
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Οικονομία
  • Πολιτισμός
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • Τουρισμός
  • Άρθρα – Απόψεις
  • Αθλητικά
  • Αγγελίες
  • Καιρός Live
  • Κλιματική Αλλαγή
  • Επικοινωνία
  • Αναγγελία γάμου με ένα κλικ
  • Live οι τιμές καυσίμων
  • Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κατερίνης
  • Χρήσιμα Τηλέφωνα – Πρώτες βοήθειες

© 2024 Ολύμπιο Βήμα Εκδοτική Ενημερωτική Ι. Κορομήλης Α.Ε. Βότση 18, 601 00, Κατερίνη Τηλ. 23510 33633 Α.Φ.Μ.: 094329106 Δ.Ο.Υ. Κατερίνης E-mail: info@olympiobima.gr