Ο Πιερικός πραγματοποίησε μια εντυπωσιακή εμφάνιση στο εξ αναβολής παιχνίδι της 12ης αγωνιστικής της Γ’ Εθνικής κατηγορίας, επικρατώντας του Ερμή Αμυνταίου με το εμφατικό 5-0 στο Α’ ΔΑΚ Κατερίνης.
Η ομάδα της Πιερίας έφτασε μια ανάσα από την δεύτερη θέση, καθώς βρίσκεται πίσω 2 βαθμούς από την πρωτοπόρο Αναγέννηση Καρδίτσας.
Κυριαρχία και δύο γκολ σε ένα λεπτό
Από την έναρξη του αγώνα, η ομάδα της Κατερίνης έδειξε τις προθέσεις της, ασκώντας συνεχόμενη πίεση στην άμυνα του Ερμή.
Οι πρώτες ευκαιρίες δεν κατέληξαν στα δίχτυα, με τους Τσαγκαλίδη, Τάτο και Ιβάν να χάνουν σημαντικές φάσεις στα πρώτα 30 λεπτά.
Η επιμονή του Πιερικού καρποφόρησε στο 30ο λεπτό, όταν ο Τάτος “ξεκλείδωσε” την άμυνα του Ερμή με ωραία ατομική προσπάθεια και σουτ, ανοίγοντας το σκορ.
Μόλις ένα λεπτό αργότερα, ο Σεχολάρι εκμεταλλεύτηκε λάθος του τερματοφύλακα Μπουκτσή και με πλασέ έκανε το 2-0.
Ο Πιερικός συνέχισε να δημιουργεί ευκαιρίες, κλείνοντας το ημίχρονο με πλήρη έλεγχο του αγώνα.
Θρίαμβος με τρία ακόμη γκολ
Στην επανάληψη, ο Πιερικός όχι μόνο διατήρησε την υπεροχή του αλλά την ενίσχυσε, πετυχαίνοντας τρία ακόμη γκολ.
Στο 65ο λεπτό, ο Κέρι με απευθείας εκτέλεση φάουλ σημείωσε το 3-0, ενώ δύο λεπτά αργότερα, ο Ρέντζας με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 4-0.
Το τελικό 5-0 διαμόρφωσε στο 78ο λεπτό ο Ίννος, που εκμεταλλεύτηκε την απόκρουση του Μπουκτσή σε σουτ του Ιβάν και με ψύχραιμο πλασέ σφράγισε τη νίκη της ομάδας.
Αμυντική σταθερότητα και επιθετική πολυμορφία
Ο Πιερικός έδειξε ισορροπία σε όλες τις γραμμές, με την αμυντική λειτουργία να εξουδετερώνει κάθε απειλή από τον Ερμή.
Σημαντική ήταν η συμβολή του Σουλιώτη στην άμυνα, ενώ οι παίκτες του Περικλή Αμανατίδη ανέδειξαν την επιθετική τους ποιότητα με ωραίες συνεργασίες και εκτελέσεις.
Με αυτή τη νίκη, ο Πιερικός παραμένει στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας, ενισχύοντας τη δυναμική του στην πορεία για την άνοδο. Ο κόσμος της Κατερίνης στήριξε θερμά την ομάδα, η οποία αντάμειψε την υποστήριξή του με μια από τις πιο εντυπωσιακές εμφανίσεις της φετινής σεζόν.
ΠΙΕΡΙΚΟΣ (Περικλής Αμανατίδης)
Κίναλης, Ρέντζας, Μυρωτής, Σουλιώτης, Τσαγκαλίδης (55′ Δεληγιάννης), Ιριναμπάζι, Ίννος, Τάτος (55′ Κραγιόπουλος), Παπαδόπουλος (68′ Κυπαρίσσης), Κέρι (68′ Ματζαλάκου), Σεχολάρι (55′ Μπαστακός)
ΕΡΜΗΣ (Τάσος Αναστασιάδης)
Μπουκτσής, Άτσκα, Κόκλης, Τζούροβιτς, Σένκερ, Τσέλα, Τσορλίνης, Ρακόπουλος (85′ Νάτσης), Δούμτσης, Σπανδωνίδης (46′ Βλαχόπουλος), Τσαρλίκης (72′ Ιωάννου)
Διαιτητής: Τσάνης (Κοζάνης).
Βοηθοί: Σαμαράς (Πέλλας), Μουρατίδης (Ημαθίας).
Γ’ Εθνική – Αποτελέσματα
Αναγέννηση Άρτας – Αμβρακικός 1-0
Πιερικός – Ερμής Αμυνταίου 5-0
Ατρόμητος Παλαμά – ΑΟ Τρίκαλα 2-1
Γ’ Εθνική – 2ος Όμιλος – Βαθμολογία
- Αναγέννηση Καρδίτσας | 15 αγώνες | 39 βαθμοί
- Πιερικός | 15 αγώνες | 37 βαθμοί
- Τρίκαλα ΑΟ | 15 αγώνες | 29 βαθμοί
- Άρης Φιλιατών | 15 αγώνες | 28 βαθμοί
- Τηλυκράτης Λευκάδας | 15 αγώνες | 27 βαθμοί
- Ζάκυνθος ΑΠΣ | 15 αγώνες | 27 βαθμοί
- Αναγέννηση Άρτας | 15 αγώνες | 27 βαθμοί
- Ανθούπολης | 15 αγώνες | 25 βαθμοί
- Θεσπρωτός | 15 αγώνες | 24 βαθμοί
- Αιγινιακός | 15 αγώνες | 18 βαθμοί
- ΑΕ Αλεξάνδρειας | 15 αγώνες | 16 βαθμοί
- Κοζάνη ΦΣ | 15 αγώνες | 16 βαθμοί
- Ατρόμητος Παλαμά | 15 αγώνες | 15 βαθμοί
- Αμβρακικός | 15 αγώνες | 12 βαθμοί
- Ολυμπιακός Βόλου | 15 αγώνες | 12 βαθμοί
- Σβορώνος | 15 αγώνες | 12 βαθμοί
- Αστέρας Πετριτή | 15 αγώνες | 8 βαθμοί
- Ερμής Αμυνταίου | 15 αγώνες | 1 βαθμός
Επόμενη Αγωνιστική – Γ’ Εθνική, 2ος Όμιλος
Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2024
13:00 | Τηλυκράτης Λευκάδας – Ζάκυνθος ΑΠΣ
14:00 | Αστέρας Πετριτή – Σβορώνος
15:00 | Άρης Φιλιατών – Ανθούπολης
15:00 | Αιγινιακός – Αναγέννηση Καρδίτσας
15:00 | Τρίκαλα ΑΟ – ΑΕ Αλεξάνδρειας
15:00 | Ερμής Αμυνταίου – Ολυμπιακός Βόλου
15:00 | Ατρόμητος Παλαμά – Θεσπρωτός
Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2024
15:00 | Αναγέννηση Άρτας – Κοζάνη ΦΣ
15:00 | Πιερικός – Αμβρακικός





























