Με μια ξεχωριστή εκδήλωση γευσιγνωσίας ελαιολάδου στο Μουσείο Logic Επιστήμης και Τεχνολογίας του Τμήματος Διοίκησης Εφοδιαστικής Αλυσίδας του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος, άνοιξε η αυλαία των φετινών Αικατερινείων. Το ελαιόλαδο, σύμβολο της ελληνικής γης και διατροφής, αποτέλεσε τον πυρήνα μιας βραδιάς αφιερωμένης στη γνώση, την καινοτομία και την τοπική παραγωγή.
Ομιλίες με γεύση και επιστημονική ματιά
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη διατροφική αξία και τα ιδιαίτερα αισθητηριακά χαρακτηριστικά του ελαιολάδου μέσα από τις εισηγήσεις του καθηγητή Δημήτρη Τριανταφύλλου και της ειδικού γευσιγνώστριας Ειρήνης Κοκολάκη. Οι ομιλητές ανέδειξαν τη σημασία της ποιότητας, της γευσιγνωσίας και της επιστημονικής προσέγγισης στην προώθηση του ελληνικού ελαιολάδου.
Μηνύματα συνεργασίας και εξωστρέφειας
Χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Κατερίνης Ιωάννης Ντούμος, ο οποίος τόνισε τη σημασία της σύνδεσης της ακαδημαϊκής γνώσης με την τοπική κοινωνία, την παραγωγή και την καινοτομία. Ο Πρόεδρος του Τμήματος Δημήτρης Αηδόνης εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον Δήμο Κατερίνης για τη φιλοξενία της εκδήλωσης στο πρόγραμμα των Αικατερινείων και ανέφερε πως πρόκειται για την πρώτη από μια σειρά τεσσάρων δράσεων του Τμήματος, που ενισχύουν τη συνεργασία Πανεπιστημίου και Δήμου.
Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού – Τουρισμού Ελίνα Διαμαντοπούλου υπογράμμισε ότι το άνοιγμα των Αικατερινείων στην πανεπιστημιακή κοινότητα αποτελεί βήμα ουσίας, που φέρνει στο προσκήνιο εκδηλώσεις γεμάτες γνώση, καινοτομία και έμπνευση. Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Δίου – Ολύμπου Αθανάσιος Καλαϊτζής, επισημαίνοντας την αξία των συνεργειών σε τοπικό επίπεδο.
Έναρξη με ουσία και συμβολισμό
Η φετινή έναρξη των Αικατερινείων, με κεντρικό άξονα το ελαιόλαδο και τη γνώση, σηματοδοτεί έναν θεσμό που συνδυάζει πολιτισμό, επιστήμη και βιώσιμη ανάπτυξη, αναδεικνύοντας τη γόνιμη συνεργασία του Δήμου Κατερίνης με το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος.


































