Συγκινημένη η Στεφανίδη:
“Μεγαλώνεις με κάποια όνειρα και ξεχνάς να δεις ότι είσαι εκεί που ήθελες να φτάσεις”
Η Κατερίνα Στεφανίδη δεν έκρυψε τη συγκίνησή της στις δηλώσεις που παραχώρησε στην ΕΡΤ μετά την απονομή.
Η Κατερίνα Στεφανίδη ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου στο ευρωπαϊκό της Ρώμης, προσθέτοντας ένα ακόμα μετάλλιο στην ήδη πλούσια καριέρα της.
Η Ελληνίδα άλτρια δεν έκρυψε τη συγκίνησή της στις δηλώσεις της στην ΕΡΤ, καθώς ένιωσε χαρούμενη που έφτασε εκεί που ήθελε να φτάσει.
“Κάθε μετάλλιο είναι διαφορετικό.
Πρώτη φορά είχα την ευκαιρία να κοιτάξω χθες γύρω μου.
Μεγαλώνεις με κάποια όνειρα τα οποία έχεις πετύχει και μετά θες παραπάνω και ξεχνάς να σταματήσεις και να κοιτάξεις γύρω σου, για να δεις ότι είσαι εκεί που ήθελες να φτάσεις”, ανέφερε συγκινημένη η Κατερίνα Στεφανίδη.
Στην 6η θέση η Τζένγκο
Η Ελίνα Τζένγκο με βολή στα 59,46 βρέθηκε στην 6η θέση στον τελικό του ακοντισμού και έμεινε εκτός βάθρου καθώς δεν κατάφερε να βρει το ρυθμό της.
Η Ελίνα Τζένγκο δεν τα κατάφερε στη Ρώμη καθώς έμεινε εκτός βάθρου στον τελικό του ακοντισμού γυναικών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα με βολή 59.46μ.
Η κάτοχος του χρυσού μεταλλίου από την προηγούμενη διοργάνωση, το 2022 στο Μόναχο, τελικά κατέλαβε την 6η θέση στον τελικό του ακοντισμού έχοντας καλύτερη βολή στα 59,46 μέτρα.
Την επίδοση αυτή έβγαλε στη δεύτερη προσπάθεια της στον τελικό της Τρίτης και στην συνέχεια κυνήγησε ακόμη μεγαλύτερες βολές χωρίς όμως να της βγουν.
Στην 8η θέση στα 200 μ. η Εμμανουηλίδου
Η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου βρέθηκε στον τελικό των 200 μ. και με χρόνο 23.01 τερμάτισε τελικά σστην 8η θέση.
Με την εμφάνισή της στον τελικό των 200μ γυναικών και την κατάκτηση τη όγδοης θέσης ολοκλήρωσε την παρουσία της στο Ευρωπαϊκό στίβου της Ρώμης η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου. .
Η νεαρή σπρίντερ ήταν στον πρώτο διάδρομο του τελικού και τερμάτισε σε χρόνο 23.01 (0.7) για να βρεθεί στην όγδοη θέση ενώ πήρε πολύτιμου βαθμούς για το ράνκινγκ των Ολυμπιακών Αγώνων.
Νικήτρια του αγώνα, ήταν η Μουζίνγκα Καμπούτζι με 22.49 ενώ ακολούθησε η Ντάριλ Νέιτα με 22.50.
Ανδρέογλου: “Χαίρομαι που δεν τα παράτησα”
Ο Άγγελος Ανδρέογλου ολοκλήρωσε την πρώτη του συμμετοχή σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, συγκέντρωσε 7.651 βαθμούς στο δέκαθλο και κατέλαβε την 18η θέση.
Ο ίδιος παραχώρησε δηλώσεις και εξέφρασε την ικανοποίησή του που δεν τα παράτησε.
Ο Άγγελος Ανδρέογλου ολοκλήρωσε την συμμετοχή του στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου της Ρώμης, συγκέντρωσε 7.651 βαθμούς στο δέκαθλο και κατέλαβε την 18η θέση.
Ο ανερχόμενος αθλητής, παραχώρησε δηλώσεις μετά το πέρας των προσπαθειών του και εξέφρασε την χαρά και την ικανοποίησή του που δεν τα παράτησε στην πρώτη του συμμετοχή σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.
Πιο αναλυτικά, ο ίδιος σημείωσε:
“Το έζησα πάρα πολύ, περισσότερο από άλλες διοργανώσεις, γιατί ήθελα να το ζήσω.
Την πρώτη μέρα τα πήγα σχετικά μέτρια, σήμερα δε ξεκίνησε τόσο καλά η ημέρα και λίγο με πήρε από κάτω, εντέλει τερμάτισα αρκετά δυνατά και τώρα χαίρομαι που δεν τα παράτησα.
Τώρα πάμε για τη συνέχεια.
Στο μυαλό μου έχω αρκετά πράγματα για το μέλλον.
Πράγματα που θέλω να διορθώσω, όνειρα που ζωντανεύουν.
Ωστόσο προέχει η ξεκούραση.
Έχω μπροστά μου το Πανελλήνιο συνθέτων, ωστόσο δεν έχω αποφασίσει ακόμη αν θα αγωνιστώ.
Σκέφτομαι τη συμμετοχή μου και σε ατομικά αγωνίσματα. ”
Ο 25χρονος αθλητής σημείωσε τις εξής επιδόσεις: Πέτυχε χρόνο 11.07 στα 100 μ., στο μήκος “πέταξε” στα 7.05 μ., στην σφαιροβολία έφτασε τα 12.59μ., στο ύψος τα 1.90 μ., στα 400μ. έκανε χρόνο 49.32, στα 110μ. με εμπόδια πέτυχε χρόνο 14.78, έστειλε τον δίσκο στα 39.69 μ., ξεπέρασε τα 4.60 στο επί κοντώ, στον ακοντισμό έριξε βολή στα 51.56 μ. με ενόχληση στον ώμο και τερμάτισε σε 4.28.86 τα 1.500 μέτρα.
Στο δέκαθλο πρωταθλητής Ευρώπης στέφθηκε ο Γιόχανς Ερμ από την Εσθονία με 8.764 πόντους.
































