Με την αρμόζουσα τιμή, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου στο Λιβάδι Ελασσόνας, το ετήσιο μνημόσυνο για τον εθνικό ήρωα και αγωνιστή της Επανάστασης του 1821, Γεωργάκη Ολύμπιου, με αφορμή τη συμπλήρωση 204 ετών από τον θάνατό του.
Οι επετειακές εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την Επιμνημόσυνη Δέηση, ιερουργούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου Ελασσώνος κ.κ. Χαρίτωνος, και συνεχίστηκαν με καταθέσεις στεφάνων από πολιτικές και στρατιωτικές αρχές, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Ελασσόνας, σε ατμόσφαιρα σεβασμού και συγκίνησης.
Οι εκδηλώσεις μνήμης συνεχίστηκαν με την επιστημονική ημερίδα που ακολούθησε στο Ζάννειο Μορφωτικό Κέντρο, με τίτλο «Λιβάδι & χρόνος: Αέναη παρουσία», αναδεικνύοντας τη διαχρονική σημασία του τόπου και τη συμβολή του στην ιστορική μνήμη και εθνική ταυτότητα.
Η παρουσία πλήθους κόσμου, νέων και μεγαλύτερων, δείχνει πως η ιστορία δεν ξεχνιέται, όταν υπάρχει ζωντανή μνήμη και πνεύμα. Το Λιβάδι, για ακόμη μία χρονιά, απέδειξε ότι ξέρει να τιμά τους ήρωες και να μεταλαμπαδεύει αξίες.




























